• Webinar

Recap: De favoriete aandelen voor 2021

Albert Jellema en Nico Inberg geven hun visie in webinar

Dinsdag 19 januari waren Albert Jellema (ProBeleggen) en Nico Inberg (DeAandeelHouder) te gast in het webinar “De Favoriete Aandelen van 2021”. Beide zijn bekende gezichten voor de actieve zelfbelegger en het webinar werd dan ook erg goed bezocht (en u kunt het hier terugkijken). Beide heren benaderen de markt vanuit een perspectief van fundamentele analyse. Dit betekent onder andere dat ze kijken naar de algehele economie, de sector, de balans en de omzet- en winstcijfers.

In het eerste gedeelte van het webinar werd kort teruggeblikt naar het bijzondere jaar 2020. En misschien was de belangrijkste les wel dat het belangrijk is om bij een daling - zoals in maart 2020 - het hoofd koel houden is. Op het moment dat 'alles erin gaat' is het goed om nog wat 'buying power' te hebben én een overzicht van de bedrijven die onterecht te hard worden afgestraft. Dat zijn dan de koopjes in de algehele paniek.

Op de pollvraag of de kijkers kansen zagen voor beleggingsjaar 2021 werd positief gereageerd. Bijna 62% van de kijkers zag ‘voldoende’ kansen, 12% zelfs heel veel en minder dan 1% zag geen beleggingskansen in het huidige jaar.


De kanshebbers voor 2021

Uiteraard keek iedereen uit naar de kanshebbers voor 2021 volgens Albert en Nico. Zoals u wellicht weet is de aanpak van Albert Jellema geconcentreerd rond de Nederlandse markt onder het motto: “Veel weten van weinig”. Hij kwam ook met twee Nederlandse namen waarvan JustEatTakeAway de bekendste is. In het webinar legt hij de rationaal achter deze keus uit. Verder besteedt hij aandacht aan een nieuwe investeringsvorm: de SPAC. Dit heeft afgelopen jaar een hoge vlucht genomen in de VS en Albert voorziet ook daar kansen. (U kunt hier lezen wat een SPAC is).

Nico Inberg kijkt met een meer globale blik naar beleggingsmogelijkheden, wat ook tot uitdrukking komt in een van zijn keuzes: ‘Batterijen’. Ook had hij een keuze dichter bij huis: PostNL. Dit is een van de bedrijven die de vruchten plukt van de veranderingen in de maatschappij als gevolg van het coronavirus. Minder brieven, maar veel meer pakketjes; een trend die volgens Nico voorlopig nog niet voorbij is.


Kortom

Kort samengevat: een (zeer) goed gewaardeerd webinar, waarin twee experts hun visie delen op aankomend beleggingsjaar. Het prettige daarbij is dat ze ook namen en rugnummers noemen:  voor u als belegger een mooi startpunt voor uw ‘eigen huiswerk’ rondom het fonds en voor uw portefeuille.

Uiteraard kunt u het gehele webinar op uw gemak nog eens terugkijken. Dat kunt u hier doen.

Veel kijkplezier!


Webinar terugkijken: De favoriete aandelen voor 2021

Beleggen kent risico’s, uw inleg kan minder waard worden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?