• Webinar

Recap: ETF’s in alle soorten en maten ​

Martijn Rozemuller, CEO Europa van VanEck, geeft handvatten

Martijn Rozemuller, CEO Europa van VanEck, gaf dinsdag juni acte de présence tijdens het webinar 'ETF's in alle soorten en maten' met Peter Siks. Misschien kent u Martijn nog van toen hij zo’n 13 jaar geleden Think ETF’s oprichtte, de eerste ETF-aanbieder van Nederlandse bodem. Sindsdien is veel water door de rijn gestroomd. Sinds de overname door VanEck, 3 jaar geleden, geeft hij leiding aan ruim 40 personen, verspreid over vier Europese steden. Het bedrijf heeft een kleine USD 6 miljard in Europa onder beheer, verdeeld over een palet van ongeveer 30 producten. Het bedrijf bevindt zich in de top-20 grootste ETF-aanbieders in Europa.

In het webinar geeft Martijn handvatten voor het opbouwen van een robuuste portefeuille met ETF’s. Hij behandelt zowel basisbouwstenen - zoals ETF's van regionale aandelen - als diversificatiestrategieën - zoals thematische ETF's. In het bijzonder gaat hij op de volgende thema’s in, waarvoor VanEck ook producten aanbiedt:

  • Groeisectoren, zoals halfgeleiders, waterstof en bedrijven die inspelen op de mogelijkheden van blockchain
  • Bescherming tegen inflatie, zoals mijnbouwers, goudaandelen en vastgoed
  • Cryptovaluta, zoals Bitcoin en Ethereum. Beide zeer volatiele (en dus zeer risicovolle!) beleggingscategorieën. Maar mogelijk kunnen ze wel helpen een portefeuille verder te diversifiëren. (Lees hier uitgebreid meer over mogelijkheden en risico's van beleggen in de crypto-sector.)


Martijn heeft daarnaast speciale woorden voor zijn “baby's”: de drie VanEck Asset Allocatie ETF's. Deze ETF's investeren in zo'n 400 aandelen, obligaties en vastgoedaandelen wereldwijd. Ze maken het particuliere beleggers mogelijk om middels een enkele aankoop een breed gespreide portefeuille op te bouwen waarin de drie genoemde asset classes zijn opgenomen.

Kortom, als u meer wilt weten over de rol van ETF's binnen uw portefeuille, dan is dit webinar de moeite waard en geeft het een mooi startpunt voor uw eigen huiswerk rondom de eerder genoemde thema's en voor uw portefeuille. U kunt het webinar via deze link of hieronder terugkijken. En mocht u meer informatie over VanEck of beleggen in ETF’s willen lezen, dan kunt u terecht op de website van VanEck.


De informatie die tijdens het webinar wordt besproken kwalificeert mogelijk als beleggingsaanbeveling en is geen beleggingsadvies van BinckBank. De beloning van de spreker(s) staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn (hun) specifieke aanbevelingen of standpunten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen van de inhoud van de webinars, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie die tijdens het webinar wordt besproken kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. Meer informatie over de specifieke productrisico’s kunt u lezen op de productpagina’s.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?