• Tips & Tricks

‘s Avonds beleggen in Amerika

Na het eten handelen in aandelen en derivaten

Bent u een belegger die alleen overdag op de beurs handelt? Of bent u net als steeds meer beursliefhebbers al vaker met Amerikaanse orders actief in de avonduren?

De in de komende weken verder toenemende aandacht voor de Amerikaanse verkiezingen speelt daarbij zeker een rol, maar beleggen in de VS is al langer met een opmars bezig. Vooral door de snelle groei van techreuzen als Apple, Amazon en Tesla plus de mede daardoor in het ook springende beursgraadmeters als de Nasdaq 100 en S&P 500 investeren steeds meer Nederlandse beleggers op Wall Street.

En dan hebben we het nog niet over alle mogelijkheden om op de grootste beurzen van de wereld in derivaten en ETF’s te handelen en te speculeren op de bewegingen van de belangrijkste indices.

Het gemak om via de platformen van BinckBank ook in de avonduren de beurzen in de gaten te houden én daarop ook zelf te handelen is verder vergroot door de steeds geavanceerdere beleggingsapps,  waardoor je als belegger niet alleen overal, maar ook altijd op de beurs actief kunt zijn.

Beleggen via de financiële markten in de Verenigde Staten biedt echter niet alleen de mogelijkheid elke beursdag tot tien uur ’s avonds te handelen, maar heeft ook een aantal andere voordelen waarvan u zich wellicht niet bewust bent. We zetten ze hier op een rij.


Enorm aanbod

Uiteraard is er overdag veel te kiezen op het Damrak en op andere Europese beurzen, maar het aanbod op de markten in de Verenigde Staten is - met liefst 40 procent (!) van de wereldwijde market cap - nog even een slagje groter.

Alleen al via de megabeurzen in New York - de New York Stock Exchange (NYSE) en Nasdaq - kan in vele duizenden bedrijven geïnvesteerd worden. En dan zijn daar ook nog de gigantische in opties en andere derivaten gespecialiseerde markten als de CME en CBOE.

Ook grote wereldwijde ETF’s, obligaties en andere titels zijn in de avonduren volop verhandelbaar via de Amerikaanse beurzen.


Prime time

Hoewel u dagelijks van negen uur tot half zes in Amsterdam en grote delen van Europa kunt handelen ligt de focus van de Amerikaanse beurshandel, waar u op onze namiddag en avond terecht kunt van half vier tot tien uur ’s avonds.

Op deze beurzen wordt via bewegingen van de Dow Jones-index en de S&P 500 daarom regelmatig al flink gereageerd op ontwikkelingen en nieuws die de Europese markten pas de volgende dag kunnen verwerken.

Of het nu gaat om een rentebesluit van de Fed, een stevige uitspraak van Donald Trump of een andere geopolitieke ontwikkeling, het zijn allemaal zaken waar de Amerikaanse markten op bewegen. En bewegingen die Europa de volgende dag vaak volgt.


Tech, tech, tech

We haalden het hierboven ook kort al aan. De verwonderende blik op Silicon Valley en de enorme opmars van tech-bedrijven heeft de aandacht voor de markten in de Verenigde Staten alleen maar sneller doen groeien.

Vooral voor beleggers die zelf actief willen investeren in deze sterk groeiende, maar vaak ook zeer speculatieve en volatiele sector. Want waar kun je dat beter doen dan in het land zelf?

De Amerikaanse beurzen zijn immers niet alleen de thuisbasis van iconische bedrijven als Apple, Amazon, Alphabet (Google), Facebook en Microsoft, maar ook steeds weer opduikende hippe nieuwkomers als Tesla, Uber, Netflix en Zoom spreken bij beleggers tot de verbeelding.


Opties en turbo’s

En voor wie in opties, turbo’s en andere derivaten wil handelen zijn de mogelijkheden eveneens legio. Niet alleen turbo’s in bedrijven als Tesla en Netflix zijn populair, maar ook kan via BinckBank worden belegd in maand- en weekopties van de grootste Amerikaanse fondsen.

Met wel een belangrijke overeenkomst met vergelijkbare beleggingen op Nederlandse en Europese beurzen, namelijk dat opties en turbo’s complexe beleggingsvormen zijn die kennis, beleggingservaring en een hoge risicoacceptatie vereisen. Informeer u daarom goed over de werking en risico’s voordat u in deze producten belegt.*


Populairste Nederlandse aandelen

Naast deze Amerikaanse derivatenhandel kunt u de Amerikaanse markten ook simpelweg gebruiken om buiten de Europese handelsuren in Nederlandse aandelen te beleggen.

Via zogenaamde American Depository Receipts (ADR’s) kunt u in de avonduren zonder problemen handelen in een tiental grote Nederlandse fondsen. Met Shell, ING, ASML, Galapagos en Unilever kan dat in de huidige top-5 van BinckBank-beleggers. Maar ook kunt u via deze weg in New York beleggen in bedrijven als Aegon, ArcelorMittal, RELX en Philips.


Chinese giganten present

Uiteraard bieden de ADR’s ook de mogelijkheid tot handelen in andere grote Europese bedrijven en – sinds nog niet zo heel lang – in de snel opkomende Chinese megabedrijven.

Vooral ook omdat rechtstreeks beleggen in deze aandelen via Chinese markten voor Nederlandse particulieren vaak nog niet mogelijk is.

De noteringen in New York van bedrijven als Alibaba, Nio en Baidu zijn – volgens actuele beleggersdata van Binckbank - daarbij momenteel het populairst bij de avondbelegger.


Dollars in plaats van euro’s

Besef wel dat wanneer u in de Verenigde Staten belegt u in aandelen en andere titels investeert die niet in euro’s maar in dollars noteren. U loopt op bepaalde beleggingen dus een valutarisico indien de koersverhouding van beide munten wijzigt.

Al is dit voor sommige beleggers – zowel speculatief als uit oogpunt van spreiding - juist een reden om een deel van hun portefeuille buiten het eurogebied te investeren.

Weet ook dat de koersvorming van (Nederlandse) ADR’s uiteindelijk wordt bepaald door de onderliggende waarde van deze aandelen. Een daling van de dollar ten opzichte van de euro wordt daarbij dus doorgaans gecorrigeerd door een hogere koers (en omgekeerd).


Beleggen kent risico’s, uw inleg kan minder waard worden


*Turbo’s zijn risicovolle producten en vereisen kennis, beleggingservaring en een hoge risicoacceptatie en zijn niet geschikt voor vermogensopbouw op de lange termijn. Als uitgevende instelling genereert BinckBank inkomsten uit de financieringskosten van de Binck turbo en aan het verschil tussen de bied- en de laatprijs wanneer u een turbo aan- of verkoopt. Naast de financieringskosten wordt het rendement van uw Binck turbo ook beïnvloed door de indirecte transactiekosten (spreadkosten). Wij adviseren u, voordat u in Binck turbo’s belegt op turbos.binck.com het prospectus en de definitieve voorwaarden te raadplegen. Ook kunt op de website van Binck het Essentiële-informatiedocument (Eid) van de turbo raadplegen waarin u wilt beleggen. 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?