• Beleggen voor later

Slim beleggen met een klein budget: 5 tips

Vermogen opbouwen met een klein budget is niet onmogelijk

 

Met weinig geld vermogen opbouwen lijkt een onmogelijke opgave. Laten we beginnen om een misverstand uit de weg te helpen. U hoeft niet rijk te zijn om slim te beleggen. Ook met een klein bedrag is het mogelijk. Sterker nog, het is misschien wel de enige manier om geld fors te laten groeien.

Slim beleggen is starten met beleggen

Het is vaak slim om te beleggen. Maar niet iedereen doet het. Vergelijk het met sporten, studeren, sparen voor een vakantie of gezonder leven. Pas na een tijdje nadat u bent begonnen, begint het ergens op te lijken. Rome is niet in een dag gebouwd, maar kijk nu eens. Zo werkt het ook met beleggen. Alle kleine beetjes helpen. Ongemerkt groeit het uit tot iets moois. Verder. Als u slim bezig bent met beleggen, wordt het een sport om door te gaan. Net zolang tot u uw doel heeft bereikt.

Trots op wat u bereikt heeft

Aan positieve doelen werken en die dichterbij zien komen, voelt goed. Net zoals sporten. Zo wordt maandelijks aan een doel werken een soort gezonde gewoonte. En wat goed voelt, dat nodigt uit om te herhalen. Zo werkt het met slim beleggen ook.

Maar realiseer dat u soms tegenslagen te verwerken krijgt, want de beurs stijgt en daalt . Er zullen momenten zijn dat uw inleg in waarde is gedaald. En dat is natuurlijk balen. Beleggen kent goede en slechte maanden of jaren. Dit hoort erbij. Dus, heeft u een klein budget en wilt u werken aan een financieel doel of een mooie droom? Dat kan!

Welke vijf tips kunnen we geven om een starter met een klein budget op weg te helpen?

5 tips om slim en succesvol te beleggen met weinig geld


  1. Start vroeg: hoe eerder u begint, hoe groter de kans op een mooi rendement
  2. Hoe eerder u begint met beleggen, hoe groter de kans dat u later geld overhoudt. Een jaar eerder beginnen met geld apart zetten of beleggen is heel slim. En dit kan al voor een aanmerkelijk hoger eindbedrag zorgen. Albert Einstein - u kent ‘m van de relativiteitstheorie - had een duidelijke mening over geld en slim beleggen. Door rente (of dividend) opnieuw te investeren, krijg je een rente-op-rente effect. Dit noemde Einstein het achtste wereldwonder.

  3. Zorg voor lage kosten, en let op kleine lettertjes
  4. Bij slim beleggen zijn lage kosten erg belangrijk. Vooral over de lange termijn nemen kosten een grote hap uit rendementen. Voor beleggers met een wat kleiner budget is het essentieel om hierop te letten. Want een procentje minder jaarlijkse kosten kan duizenden euro’s schelen.

  5. Spreid zo goed mogelijk
  6. Leg niet al uw eieren in een mand en wed niet op één paard. Het kan goed uitpakken, maar de ervaring leert dat het slim is risico’s zoveel mogelijk te beperken. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om zo slim mogelijk en gespreid te beleggen. Bijvoorbeeld met beleggingsfondsen en indexfondsen.

  7. Beleg slim en behoedzaam en heb een beetje geduld met uw geld
  8. Beleggen is slim, maar geen wondermiddel. Verwacht dus niet dat u morgen rijk bent als u besluit om vandaag te beleggen. Aanbieders die dit suggereren moet u met een korreltje zout nemen. Verder is het heel belangrijk om alleen te beleggen als u uw (maandelijkse) inleg kunt missen.

  9. Discipline – Beleg maandelijks en stap slim periodiek in
  10. Maak een gezonde gewoonte van slim beleggen. Stap bijvoorbeeld maandelijks in met een stukje van uw inkomen dat u kunt missen. Het maakt niet uit of het een klein of groot bedrag is waarmee u belegt. Als u maar begint. Zo komt u een stuk eenvoudiger en bijna ongemerkt bij uw doel.

Wilt u starten met beleggen?

Heeft u (maandelijks) een beperkt budget beschikbaar en geen tijd om u echt in de beurs te verdiepen? En wilt u toch graag starten met beleggen? Dat kan eenvoudig met Binck Forwarden Binck Fundcoach. Heeft u wel de tijd én kennis, dan kunt u het beleggen ook zelf doen. Met Binck Zelf Beleggen.

Beleggen brengt risico's met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden.

Meer informatie over de specifieke productrisico's kunt u lezen op de productpagina's op www.binck.nl.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?