• Special

Slim omgaan met een ton

            DIT IS EEN RECLAME-UITING

In het buitenland hebben ze er geen officiële naam voor, maar wie in Nederland een ton (€ 100.000) of meer aan vrij beschikbaar vermogen bezit kan zich in ons land gewoon tonnair noemen.

Geld alleen maakt niet gelukkig, maar een stukje financiële vrijheid maakt een aantal zaken toch wat eenvoudiger. Toch kampen ook tonnairs af en toe met financiële dilemma’s: Moet ik het geld gebruiken voor het aflossen van schulden, om te sparen of toch beleggen? En zijn er andere handige manieren om het geld nuttig te besteden of weg te zetten?

Drie keer slim met een ton

Een ton is namelijk niet alleen iets om te bezitten of te behouden. Het spreekt ook tot de verbeelding en is een mooi rond geldbedrag waar u soms ook slim mee om kunt gaan. Hieronder drie – uiteenlopende – tips van een ton (de bedragen zijn de afgelopen jaren geïndexeerd)

1. Pensioenton

Misschien verdient u namelijk wel een ton en beseft u dat u sinds een paar jaar over inkomsten boven een ton (in 2019: € 107.593) geen extra pensioen via uw werkgever meer opbouwt. Wees u daarvan bewust en spaar of beleg extra om uw oude dag op peil te houden.

2. Jubelton

Ook is het mogelijk fiscaal gunstig eenmalig een ton (2019: € 102.010) te schenken – ook wel de ‘jubelton’ genoemd - aan iemand (bijvoorbeeld een kind of kleinkind) die tussen de 18 en 40 jaar is voor de aanschaf van een huis. De kinderen of kleinkinderen hebben daardoor meer financiële armslag om zelf – sneller – tonnair te worden.

3. Groene ton

Bent u reeds tonnair maar vindt u dat u te veel vermogensbelasting betaalt? Dan kunt u behalve schulden aflossen of extra uitgeven ook slim groen beleggen. Voor fiscale koppels is een ton aan groene beleggingen (inmiddels geïndexeerd naar € 117.080) vrijgesteld van belasting in Box 3 en geldt een gunstige heffingskorting in Box 1.

Bent u tonnair?

Dan bent u bij BinckBank aan het goede adres. Wij nemen elk vermogen serieus en staan voor u klaar met de kennis en ervaring van een specialist. Onze filosofie is simpel. Uw vermogen verdient expertise en aandacht. Met dienstverlening op maat en scherpe tarieven. Belegt u graag zelf dan krijgt u de beste tools, functionaliteiten, kennis en inspiratie. Heeft u geen tijd, zin of kennis om het zelf te doen? Dan doen wij het voor u! Altijd met een persoonlijke aanpak. Onze welkomstmanager bespreekt graag met u welke beleggingsoplossing het beste past bij uw situatie.

Lees er alles over op onze speciale pagina.

 

Beleggen kent risico’s. Uw inleg kan minder waard worden. BinckBank geeft geen belasting- en beleggingsadvies. We begeleiden en helpen u met professionele tools, kennis en inspiratie om zo goed mogelijk te beleggen. Voor belastingadvies adviseren wij u contact op te nemen met uw fiscaal/belasting adviseur.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?