• Lijstjes

Tesla markeert switch Nederlandse belegger naar VS en tech

De populairste Binck-aandelen in augustus

Ondanks dat het in veel landen nog volop zomer was beleefden de financiële markten in augustus opnieuw een boeiende maand. Met Tesla als absolute blikvanger, hetgeen ook blijkt uit het maandoverzicht van BinckBank.

Daarbij was Tesla niet alleen qua transactiewaarde het meest verhandelde fonds – zelfs boven vaste koploper Royal Dutch Shell, een unicum – maar stormde het aandeel ook qua belegd vermogen de top-10 van BinckBank-beleggers binnen en werd en passant ook Apple gepasseerd als populairste VS-fonds.

De enorme opmars van de Amerikaanse techfondsen zorgt daarbij ook voor een inmiddels unieke verschuiving in het landschap van aandelenbeleggingen door Nederlandse particuliere beleggers.

Door de techhype en forse koersstijgingen op de Amerikaanse beurs belegt de Nederlandse aandelenbelegger inmiddels een op elke vier euro’s aan de overkant van de oceaan. Een grote verandering ten opzichte van nog niet eens zo heel lang geleden, waar de AEX-fondsen nog de volledige top van belegd vermogen vormden.

Een van de verklaringen hiervoor is de grote toestroom van nieuwe jonge beleggers, die vaker dan de generatie voor hen ook naar buitenlandse aandelen en markten en opkomende nieuwe fondsen kijkt.

Kijkend naar het belegd vermogen van BinckBank-klanten zag de top-10 er eind augustus als volgt uit (tussen haakjes positie eind augustus 2019):

  1. Royal Dutch Shell (1)
  2. ING (3)
  3. ASML (4)
  4. Galapagos (2)
  5. Unilever (5)
  6. DSM (6)
  7. Ahold Delhaize (7)
  8. Tesla (60)
  9. Aegon (10)
  10. Apple (19)

Behalve Tesla staat ook Apple voor het eerst in de top-10 van dit lijstje. Treffend is ook dat het belegd vermogen van particuliere beleggers in Tesla inmiddels drie keer zo groot is als in ‘volksaandeel’ KPN, dat vlak achter Microsoft op de 24e plaats staat.


Overzicht transacties en belegd vermogen augustus 2020

De maandelijkse overzichten van de populairste aandelen in Nederland, Europa en de VS en ook beleggingsfondsen en ETF’s vindt u vanaf nu in een overzichtelijke vorm op de pagina Maandoverzicht Populaire Aandelen.

Bekijk de populairste aandelen van augustus

Beleggen kent risico's, uw inleg kan minder waard worden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?