• Trading

Tesla short of long?

Autoaandeel Tesla blijft populair bij particuliere belegger

Heeft een ritje met Tesla nog zin? Dat was begin deze week de grote vraag voor beleggers na alle commotie van de afgelopen dagen. Long in het autoaandeel of toch maar Tesla short?

Ook bij Binck hadden de veelbesproken tweets van topman Elon Musk dinsdag en woensdag direct effect op de handel in het Amerikaanse auto-aandeel. Zo werden op maandag vijf keer meer orders dan normaal geplaatst en op dinsdag zelfs zeven keer zo veel.

Bij de turbo-handel was dit beeld ook duidelijk zichtbaar en was Tesla – met liefst twee keer meer transacties dan Royal Dutch Shell - zelfs veruit de meest verhandelde turbo.

Instappen of uitstappen

Het grootste deel van de beleggers – ruim 60 procent - die in Tesla handelden deed daarbij in reactie stukken van de hand. Hoewel op dit punt Tesla verlies moest nemen, trokken de meeste beleggers uiteindelijk niet – volledig - de stekker uit hun positie.

Het Amerikaanse aandeel blijft daardoor - op basis van belegd vermogen – het populairste auto-aandeel onder particuliere Binck-beleggers.

Tesla blijft populair

Vorig jaar doorbrak het hippe autofonds daarbij de hegemonie van Duitse auto-aandelen die tot dan toe steevast bovenaan het lijstje van particuliere beleggingen stonden.

De top-5 van auto-aandelen ziet er daardoor als volgt* uit:

  1. Tesla
  2. Volkswagen
  3. BMW
  4. Daimler
  5. Renault

 

* Bron: BinckBank augustus 2018; Op basis van belegd vermogen.

Onder jongere beleggers is Tesla zelfs nog iets populairder. Zo bleek vorig jaar uit onderzoek van BinckBank dat jongeren onder dertig jaar gemiddeld vijf keer vaker Tesla-aandelen bezitten dan beleggers boven vijftig jaar.

Tesla blijven volgen? Klik dan hier voor de actuele koers en alle Tesla short en long turbo’s

Turbo’s zijn risicovolle producten en vereisen kennis, beleggingservaring en een hoge risicoacceptatie en zijn niet geschikt voor vermogensopbouw op de lange termijn. Als uitgevende instelling genereert Binck inkomsten uit de financieringskosten van de Binck turbo. Wij adviseren u, voordat u in Binck turbo’s belegt op turbos.binck.com het prospectus en de definitieve voorwaarden te raadplegen. Ook kunt op de website van Binck het Essentiële-informatiedocument (Eid) van de turbo raadplegen waarin u wilt beleggen.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?