• Lijstjes

Tien terrasaandelen op een rij

Weet consument weg naar de horeca weer te vinden?

Het was lang wachten, maar eindelijk mogen we straks weer naar buiten en met vrienden een terrasje pikken. En misschien ook reden om het geld weer eens te laten rollen. Dat kan aan de bar of in een restaurant, maar ook op de beurs zijn – nu al - verschillende rondjes van de zaak mogelijk.

Want heel wat drank- en horecabedrijven staan te popelen om de al een jaar durende coronakater eindelijk weg te spoelen. Ze hopen daarbij natuurlijk op een inhaalslag van de consument. En dat zal zeker de eerste weken ook gebeuren.

Maar of burgers het geld ook daarna zullen laten rollen blijft natuurlijk ook een beetje koffiedik kijken. De crisis heeft er bij huishoudens immers ook financieel flink ingehakt en van veel horecabedrijven is allerminst zeker of ze überhaupt weer open gaan.

Maar dat het glas voorlopig weer even half vol is zal de eerste tijd toch bij velen overheersen. Een goede reden dus voor een nuchter kijkje op een aantal terrasaandelen. 


Populaire horeca-stocks

Hieronder vindt u een lijstje met tien bekende horeca-aandelen waarin BinckBank-klanten beleggen. Bedrijven die de meesten van u allemaal wel goed tot zeer goed kennen, dus veel extra uitleg is niet nodig.

Wel hebben ze gerangschikt naar populariteit onder BinckBank-beleggers (op basis van belegd vermogen):

  1. Heineken - Het meest internationale bier lonkt naar wereldwijd corona-einde
  2. AB Inbev - Niet alleen baas van Hertog Jan, maar ook brouwer van Corona
  3. Coca Cola - Hoopt weer goed te boeren als de terrassen open gaan
  4. LVMH - Staat klaar om de champagnekurken te laten knallen
  5. Lucas Bols – Bereid om een kopstoot uit te delen aan de lockdown
  6. JDE Peets - Vindt het prima als iedereen weer eens flink op de koffie komt
  7. McDonalds - Wil graag flink wat coronakilo’s kwijt
  8. PepsiCo - Klaar om weer te bruisen van energie
  9. Starbucks - Baalt van een jaar lang koffie verkeerd
  10. Diageo - Heeft genoeg borrels om de coronakater weg te spoelen

Bovenstaande lijst met aandelen is slechts ter inspiratie en dus geen beleggingsadvies om in deze bedrijven te investeren. De komende tijd zal immers moeten uitwijzen of ze weten te profiteren van het einde van de lockdown, of dat dit toch tegenvalt. Kijk daarom niet direct te diep in het glaasje, maar verdiep u eerst in het bedrijf en analyseer ook de – recente – cijfers en vooruitzichten.


Of toch liever een cocktail?

Adfundum alles op één drankje zetten maakt immers ook dat u zich daar in kunt verslikken. Dus waarom niet gespreid beleggen in de sector?

In een cocktail van bovengenoemde fondsen kan ook worden belegd via een beleggingsfonds of ETF. Bijvoorbeeld via ETF’s die de STOXX 600 Food & Beverage-index volgens. Onder meer iShares, Lyxor en Xtrackers bieden dergelijke trackers aan.

In deze brede drank- en voedsel-index zijn overigens niet alleen horeca-aandelen opgenomen, maar ook bredere foodbedrijven als Nestlé en Danone.


Wie zal dat betalen?

Overigens zullen de rekeningen op het terras natuurlijk wel moeten worden betaald. En aangezien de wereld, mede door corona, versnelt aan het afkicken is van cash kunnen mogelijk ook betaalbedrijven profiteren van de heropening van de horeca en de terrasbonnen.

Wellicht dat u dus ook een kijkje kunt nemen hoe beursgenoteerde creditcardbedrijven als Visa en Mastercard er voor staan. Of naar nieuwe betaal-alternatieven die er zijn en worden aangeboden door onder meer Adyen en Paypal.


Beleggen kent risico, uw geld kan minder waard worden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?