• Binck Beleggersbarometer

Vertrouwen belegger houdt opgaande lijn vast

Air France-KLM in de uitverkoop

Het vertrouwen van Nederlandse particuliere beleggers is in maart opnieuw duidelijk aangetrokken. Met een score van +4,4 (op een schaal van -10 tot +10) is het sentiment duidelijk positief. In februari vorig jaar werd voor het laatst een hogere score genoteerd. Dit blijkt uit de nieuwste BinckBank Beleggersbarometer.

ING en ASML zijn momenteel de favoriete aandelen – binnen de AEX en AMX – onder beleggers, terwijl de medische sector de lijst met populairste sectoren aanvoert. Opvallend is de negatieve houding van beleggers tegenover het aandeel Air France-KLM. Ondanks dat de Nederlandse Staat in het bedrijf stapte mijdt een groot aantal beleggers het luchtvaartaandeel het liefst.

Sentiment veert stevig op

De flinke dip van eind 2019 is door de stijgende beurskoersen van de afgelopen maanden weer helemaal weggewerkt

Wel bevindt het sentiment zich met een 4,4 (op een schaal van -10 tot +10) nog steeds onder het niveau dat exact een jaar geleden zichtbaar was.

Hoeveel vertrouwen heeft u in de financiële markt

Positieve vooruitblik AEX

Het weer wat toegenomen optimisme is ook zichtbaar bij de verwachtingen die beleggers hebben voor de komende maand. Gemiddeld wordt op een stijging van 1,6 procent voor de AEX gerekend (in januari was dit nog 0,8 procent).

Verwachte ontwikkeling AEX

Ook wat verder vooruitkijkend zijn beleggers een iets positiever. De komende drie maanden wordt een toename van 1,6 procent (tegen 1,2 procent in de vorige peiling) voor de AEX voorzien.

Verwachte ontwikkeling AEX aankomende 3 maanden

ASR en RELX favoriet

Elke maand wordt onder Nederlandse beleggers gepeild welke AEX- en AMX-aandelen men het liefst zou willen aanschaffen, of juist zou willen verkopen.

Deze maand zijn ING en ASML de favoriete aandelen voor aankoop. De aankoop van aandelen Air France-KLM door de Nederlandse Staat heeft het enthousiasme voor het aandeel niet vergroot. Integendeel, want liefst een op de vijf beleggers noemt de luchtvaartmaatschappij als het bij voorkeur te mijden aandeel.

Favoriete aandelen voor koop en verkoop

Medische sector populairst

Kijkend naar verschillende sectoren is al enkele maanden sprake van stuivertje wisselen. Deze maand is de medische sector nipt favoriet vóór energie en technologie, maar valt vooral ook de opmars van de financials op.

Favoriete sector

De volgende BinckBank Beleggersbarometer verschijnt begin april 2019.

Disclaimer:

BinckBank peilt maandelijks in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?