• Binck Beleggersbarometer

Vertrouwen belegger krijgt tik

RELX en ASR zijn favoriete aandeel.

Het vertrouwen van Nederlandse particuliere beleggers in de financiële markten is aan de start van de zomer flink weggezakt. Dat blijkt uit de nieuwe editie van de Binck Beleggersbarometer.

Terwijl de AEX sinds de piek eind mei met bijna 5 procent wegzakte daalde ook het vertrouwen van beleggers van 4,3 naar 3,0 (op een schaal van -10 tot +10).

De oplaaiende internationale handelsoorlog en de situatie in Italië hielpen daarbij niet mee.

Desondanks blijft de stemming onder beleggers per saldo nog steeds positief. Al ligt die met een plus van 3,0 inmiddels fors lager dan de 6,2 waarop de barometer begin dit jaar piekte.

Favoriete aandelen

RELX en ASR zijn op dit moment binnen de AEX en AMX de favoriete aandelen onder beleggers. Air France-KLM voert de lijst met bij voorkeur te verkopen aandelen aan.

De populariteit van de begin dit jaar nog in trek zijnde techsector nam ook verder af. Particuliere beleggers geven de voorkeur aan de energiesector, met de pharma-industrie op een tweede plaats.

Het complete overzicht is hier te vinden.

Disclaimer:

BinckBank peilt elke maand in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat Binck alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Binck niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?