• Binck Beleggersbarometer

Vertrouwen particuliere belegger neemt verder toe

Besi voor het eerst in populaire aandelen top-3

Ondanks dat recente beursrecords bij sommige analisten voor hoogtevrees zorgen, blijft het vertrouwen van Binck-beleggers in de financiële markten nog steeds toenemen, zo blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer van april, waarvoor beleggende klanten uitgenodigd worden via een vragenlijst hun oordeel over het beursklimaat te geven.

De Binck-beleggers beoordelen het beursklimaat deze maand met een +3,0 (op een schaal tussen -10 en +10), de hoogste stand van dit jaar en daarmee ook opnieuw hoger dan een maand eerder toen een +2,7 resulteerde.

Shell blijft in april het favoriete aandeel onder onze klanten, maar Besi is op de tweede plek een opvallende nieuwkomer. ASML maakt de top-3 af. De techsector is de populairste sector om in te investeren, op ruime afstand gevolgd door de financiële sector.


Vertrouwen opnieuw iets verder omhoog

Gevraagd naar hun mening over lokale en internationale markten verwachten Nederlandse beleggers bij Binck dat zowel de AEX als de S&P 500 de komende maand ruim 2% zouden kunnen aantrekken.


Vertrouwen onder Binck beleggers 2021 tm april

Beleggers ontdekken Besi

Besi, dat onlangs naar de AEX promoveerde, pakt ook voor het eerst een plekje in de favoriete aandelen top-3 van BinckBank-beleggers. In de eerste week van april was het aandeel ook het meest verhandelde fonds.

De recent flink gestegen aandelen Shell en ASML zorgen voor gemengde reacties bij beleggers. Een deel ziet de aandelen nog steeds als aantrekkelijk, maar anderen juist niet.


De favoriete aandelen voor aankoop

  1. Shell
  2. Besi
  3. ASML

De favoriete aandelen voor verkoop

  1. Shell
  2. ASML
  3. Tesla

Techsector populairst

De technologiesector is nog steeds de populairste sector om in te beleggen, op afstand gevolgd door de financiële sector.


Voorkeurssectoren april 2021

Europa en euro

Europa blijft met 62 procent het continent om bij voorkeur te investeren, gevolgd door Noord-Amerika (27 procent). De grootste groep beleggers – circa 40 procent – denkt dat de euro en de dollar elkaar komende maand in evenwicht houden. Een kwart ziet de euro aantrekken en een zelfde groep verwacht juist het omgekeerde.  


De volgende BinckBank Beleggersbarometer verschijnt begin mei 2021.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?