• Actualiteit

Wilde rit Tesla zorgt voor bitcointaferelen

Spectaculaire toename transacties in autobouwer

De enorme koersbewegingen van de Amerikaanse autobouwer Tesla zorgen ook voor een razendsnel toenemende populariteit van het aandeel onder Nederlandse particuliere beleggers.

Nadat Tesla recent Volkswagen al afloste als populairste auto-aandeel onder beleggers schiet het fonds al verder door in de lijstjes van populairste fondsen. Een beweging rond een individuele beleggingstitel die voor het laatst werd gezien rondom de bitcoin, die begin 2018 een piek beleefde.

Nederlandse particuliere beleggers stappen de laatste maanden massaal in voor een ritje met Tesla nu het aandeel spectaculaire koerssprongen met dagelijks forse uitschieters naar boven en naar beneden laat zien.

Acceleratie naar eerste plek

Inmiddels is Tesla daardoor qua transacties veruit het meest populaire Amerikaanse aandeel onder BinckBank-klanten en werd sinds begin dit jaar alleen meer gehandeld in de Nederlandse fondsen Shell, ASML, ING, Galapagos en Pharming.

Wanneer naar turbo’s wordt gekeken is de hippe Amerikaanse autobouwer dit jaar zelfs het meest verhandelde aandeel overall, waarbij zowel op koerswinst als -dalingen wordt gespeculeerd.

Het fonds lijkt daarmee ook te profiteren van een andere zichtbare trend waarbij aandelen die zowel tech- als duurzaam zijn steeds meer in beeld komen bij beleggers.

Zo is bijvoorbeeld ook de handel in de Nederlandse laadpalenfabrikant Alfen de afgelopen maanden fors opgelopen. Meer kunt u lezen in een artikel dat we hier afgelopen eerder deze maand reeds over schreven.

Vermogen aan beurswaarde

Waar critici blijven wijzen op het feit dat Tesla de afgelopen jaren vooral rode kwartaalcijfers liet zien overschreed het bedrijf afgelopen week een waarde van 150 miljard dollar.

Daarmee werd afgelopen maand de Duitse gigant Volkswagen (market cap circa 85 miljard dollar) gepasseerd en komt nu zelfs wereldleider Nissan (ruim 200 miljard dollar) in beeld.

Instappen of uitstappen

Doordat het aandeel Tesla ook intraday regelmatig forse koersbewegingen – zowel omhoog en omlaag - laat zien wordt ook stevig gehandeld in afgeleide produkten als turbo’s, waarbij beleggers zowel long als short kunnen gaan op het autofonds.

Een Binck turbo is een risicovol product en alleen geschikt voor ervaren beleggers die deze risico’s goed kunnen inschatten en niet geschikt voor vermogensopbouw voor de lange termijn en of voor minderjarige klanten . Het is daarom belangrijk dat u de kenmerken en risico’s begrijpt, voordat u in Binck turbo’s gaat handelen. Lees daarom voor u gaat beleggen in turbo ’s eerst de brochure, het basisprospectus, eventuele bijbehorende supplementen en de definitieve voorwaarden.

Onder jongere beleggers is Tesla zelfs nog iets populairder. Zo bleek eerder uit onderzoek van BinckBank dat jongeren onder dertig jaar gemiddeld vijf keer vaker Tesla-aandelen bezitten dan beleggers boven vijftig jaar.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?