• Onderzoek

Zelfbelegger geeft het uit handen

Kwart zelfbeleggers laat nu ook voor zich beleggen

            DIT IS EEN RECLAME-UITING.

Nederland telt steeds meer particuliere beleggers, zo blijkt uit recent onderzoek van onderzoeksbureau KANTAR TNS in opdracht van Binck. Afgelopen jaar steeg het aantal beleggende Nederlandse huishoudens met liefst 14 procent tot 1,4 miljoen.

De groeiende interesse is niet alleen het gevolg van stijgende beurskoersen en de fors gedaalde spaarrente. Vanwege de terugtredende overheid beseffen steeds meer Nederlanders dat ze zelf in actie moeten komen wanneer ze extra pensioen of vermogen voor later op willen bouwen. Beleggen biedt daarvoor de mogelijkheid. BinckBank heeft samen met KANTAR TNS nader onderzoek gedaan naar de beleggende huishoudens en deze groep verder in kaart gebracht.

Zelfbelegger kiest ook voor laten beleggen

Het grootste deel van de Nederlandse beleggers kiest voor zelf beleggen op de beurs. Echter, een flink aantal beleggers doet dit ook steeds vaker via nieuwe vormen, zoals geautomatiseerd vermogensbeheer, ook wel laten beleggen genoemd.

Opvallend is dat inmiddels ook bijna een kwart van de zelfbeleggers hier gebruik van maakt. Deze groep combineert het zelf beleggen op de beurs met laten beleggen.

De groep Nederlanders die overweegt ook een deel van het vermogen te laten beleggen, geeft aan hier de volgende redenen voor te hebben:

  1. Spreiding
  2. Gemak (geen omkijken naar)
  3. Hoger rendement
  4. Beter dan sparen met de huidige rente.

Nieuwe geautomatiseerde beleggingsdiensten, zoals bijvoorbeeld Laten Beleggen van Binck, zijn ook daardoor de laatste jaren snel populairder geworden. Slechts een kleine groep beleggers kiest voor klassiek vermogensbeheer.

Bent u ook benieuwd of Laten Beleggen van Binck u kan helpen bij het spreiden van uw vermogen en bent u benieuwd welk type Laten Belegger u bent? Doe dan de test op onze website en ontdek het zelf.


Disclaimer:
Beleggen is niet zonder risico en risicovoller dan sparen. Er is altijd een kans dat het minder goed gaat dan gepland. Zo kan het rendement lager uitvallen dan verwacht en gehoopt. Ook kunt u met beleggen een deel van uw inleg verliezen. Het is zelfs mogelijk dat u uw gehele inleg verliest. Beleg daarom niet met geld dat u niet kunt missen.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?