• Pensioen

Zo eenvoudig zet u uw huidige lijfrente over naar BinckBank

Vier eenvoudige stappen om uw extra pensioenvermogen de komende jaren te laten renderen op de beurs.

Steeds meer Nederlanders bouwen via een bank of verzekeraar extra pensioen op middels een lijfrenteverzekering of ander fiscaal gunstig bankspaarproduct. Maar door de lage rente leveren veel van deze spaarpotjes steeds minder rendement op. En lang niet iedereen is zich hiervan bewust. Wilt u dit geld toch liever beleggen op de beurs met kans op meer vermogensgroei? Dat kan bij Binck Pensioen en regelt u eenvoudig met een zogenaamde ‘kapitaaloverdracht’.  In dit artikel leggen wij uit hoe dit werkt.

Binck Pensioen is een speciale lijfrenterekening van BinckBank, waarin u op basis van de huidige belastingregels fiscaal gunstig geld in kunt leggen om extra pensioen op te bouwen. Het tegoed op deze rekening wordt door ons voor u belegd – inclusief automatische risicoafbouw als uw pensioendatum nadert. Na het bereiken van uw pensioenleeftijd kunt u dit geld gebruiken om pensioen aan te kopen.


Jaarlijks storten of eenmalig kapitaal overdragen

U kunt elk moment met een ‘Binck Pensioen’-rekening starten. U kunt deze bijvoorbeeld gebruiken om uw fiscale jaarruimte optimaal te benutten. Daarnaast is het dus ook mogelijk een kapitaal dat u op deze wijze reeds bij een andere bank of verzekeraar hebt opgebouwd over te boeken naar Binck Pensioen.

Daarmee kunt u dus een elders aanwezig extra pensioenvermogen, waarover u nu bijvoorbeeld geen of heel weinig rente ontvangt, overboeken naar een ‘Binck Pensioen’-beleggingsrekening. Deze rekening kent exact dezelfde fiscale voorwaarden als uw huidige aanbieder.

BinckBank is - net als andere grote Nederlandse banken en verzekeraars - aangesloten bij het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdracht (PSK) van de Nederlandse Vereniging van Bank en het Verbond van Verzekeraars. Door deze aansluiting kunt u eenvoudig kapitaal van uw huidige lijfrente bij een andere financiële instelling overboeken naar Binck Pensioen.

Daarbij behoudt u dus ook na de kapitaaloverdracht naar Binck Pensioen de gunstige fiscale voorwaarden die aan dit vermogen verbonden waren. BinckBank en andere bij PSK aangesloten financiële instellingen houden zich bij een kapitaalsoverdracht immers aan bepaalde spelregels: de overdracht van kapitaal moet binnen de fiscale spelregels gebeuren, omdat de Belastingdienst anders belasting kan heffen over het bedrag dat wordt overgeheveld.


Overdracht lijfrentekapitaal zo geregeld

Maar hoe doe je dat, zo’n polis van een andere bank of verzekeraar naar BinckBank overhevelen? Dat klinkt immers ingewikkeld, maar is het helemaal niet.

De bij het PSK aangesloten instellingen hebben immers eenvoudige procedures en formulieren opgesteld waarmee deze kapitaaloverdracht heel eenvoudig geregeld kan worden. En uiteraard dus ook bij Binck Pensioen.

Veel consumenten bouwen kapitaal op in een fiscaal gefaciliteerd product, bijvoorbeeld voor hun pensioen of de aflossing van hun hypotheek. Er is sprake van kapitaalsoverdracht als het opgebouwde bedrag wordt overgeheveld naar een andere aanbieder.

Om de overdracht van kapitaal zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben banken en verzekeraars afspraken gemaakt in het PSK. Beleggingsinstellingen kunnen zich daarbij aansluiten als “overige aanbieder”.

Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is onderstaande stappen volgen en daarna doen wij de rest. En wordt uw extra pensioenvermogen voor u belegd.

  1. Eerst opent u een Binck Pensioen rekening
  2. Download dan het formulier Overdracht lijfrente Binck Pensioen en vul dit in. Ook vermeldt u de Binck Pensioen-doelcode. Deze staat in uw online Binck Pensioen omgeving en begint met PGL.
  3. Stuur het formulier daarna naar klantenservice@binck.nl en wij verzorgen de verdere afhandeling.

  4. U krijgt bericht zodra we uw pensioenkapitaal hebben ontvangen. Het geld wordt vervolgens door BinckBank automatisch belegd op uw Binck Pensioen-rekening.

Vier eenvoudige stappen dus om uw extra pensioenvermogen de komende jaren te laten renderen op de beurs.

Wilt u toch meer informatie of hulp bij een kapitaaloverdracht of weten hoe u kunt starten met extra pensioenopbouw dan kunt u onze experts ook rechtstreeks contacteren. Dat kan via 0800 - 235 24 62 of info@binck.nl. Ook kunt u hier een terugbelafspraak aanmaken.


BinckBank ondersteunt van 3 t/m 5 november de Pensioen3daagse, een initiatief van de overheid om Nederlanders bewust te maken van de voordelen van pensioenopbouw.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?