• Binck Academy

Beleggen in trends

De zoektocht naar bedrijven en sectoren die het verschil gaan maken

Actieve beleggers zien hun portefeuille het liefst ieder jaar in waarde stijgen, maar het verleden heeft uitgewezen dat dit lang niet altijd lukt.

‘De markt proberen te verslaan’ is daardoor voor de meesten eigenlijk nog belangrijker. Maar hoe doe je dat?

Nauwlettend het beurssentiment volgen of precies op het juiste moment de juiste aandelen aanschaffen kan helpen. Evenals slim gebruik van verschillende derivaten.

Maar dan nog is extra rendement behalen geen sinecure. Dus is het niet verkeerd af en toe ook eens verder te kijken dan de beleggersneus lang is en na te denken over bedrijven en sectoren die wellicht echt een verschil kunnen maken in de komende jaren.

‘Beleggen in trends’ klinkt logisch en verstandig. Een blik op het verleden bevestigt dat ook. Zo blijkt uit onderzoek dat in de afgelopen eeuw slechts een veertiental bedrijven verantwoordelijk was voor liefst twintig procent van alle winsten op de effectenmarkten.

“Een goede ijshockeyspeler schaatst daar waar de puck is, maar een hele goede ijshockeyspeler schaatst daar waar de puck straks heen gaat”
Steve Jobs

Daarbij klinkende namen als Exxon, General Electric, Coca-Cola, Apple en Amazon. Stuk voor stuk ook bedrijven die toonaangevend waren bij een nieuwe trend of ontwikkeling en daaruit als winnaar tevoorschijn kwamen.

Trends in beeld

Maar wat zijn momenteel echte beleggingstrends? Hoe herken je die en in welke ‘winnaars’ van de toekomst moet je nu beleggen?

Het antwoord daarop is niet eenvoudig, maar toch heeft Binck een aantal trends in beeld gebracht die mogelijk zo’n belangrijke rol gaan spelen.

Trends misschien de belofte niet gaan inlossen of… nog veel meer impact gaan hebben dan nu we nu kunnen vermoeden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?