• Morning Call

Apple op recordhoogte


Verenigde Staten:

Op de Amerikaanse beurzen werd positief gereageerd op berichten dat de gesprekken tussen China en de VS positief lijken te verlopen. In november zullen de presidenten Trump en Xi Jinping een ontmoeting hebben. De relatie met Turkije zal echter slecht blijven, nu het land de Amerikaanse pastoor nog niet vrijlaat.  Ook de macrocijfers vielen niet mee, het consumentenvertrouwen liet een daling zien. Toch wisten de indices op te lopen, vooral de Dow Jones profiteerde van zwaarwegers Apple en Caterpillar en steeg 0.4% naar 25.669. De S&P 500 liep 0.3% op, de Nasdaq sloot fractioneel hoger. Bij de aandelen zorgden de matige cijfers van Nvidia en Applied Materials voor druk op de chipsector. Tesla leverde 9% in nadat Elon Musk weer wat tweets verstuurde. Het management lijkt op zoek te zijn naar een bestuurder "naast" de gedreven oprichter van het bedrijf. Analisten raken ondertussen verdeeld over het aandeel.

Binnen de Dow Jones konden Apple, Cisco en Caterpillar het meest oplopen, de enkele dalers waren Nike, Walmart en MC Donalds. Bij de sectoren zien we Goud gerelateerde, Steel en Natural Gas oplopen, de enige dalers waren Automobiles, Internet en Semiconductors. De VIX index die de volatility van de S&P 500 weergeeft daalde met 6% naar 12.6%. De 10 jaars rente bleef onveranderd op 2,87%.

 Azië:

In Azië waren de markten een beetje verdeeld op al het nieuws. In Japan leverden de autobouwers in en trokken zo de Nikkei licht de min in. In Hong Kong wist men na een trage start uiteindelijk 1% hoger te sluiten, het waren vooral de casion aandelen die opliepen. De beurs van Shanghai kon er slechts een kleine plus uitpersen. In Zuid-Korea bleef de Kospi index onveranderd.

De Dow Jones future noteert vanmorgen 23 punten hoger, de fair value is -37 en daarmee komt de indicatie voor de Dow Jones index uit op +60 punten. De Bitcoin handelt nog steeds rond de $6400.

Europa:

De Europese beurzen openen vanmorgen hoger. De producentenprijzen in Duitsland zijn in juli met 3% even hard gestegen als een maand eerder.

Moody's en Standard & Poor's hebben hun kredietoordeel voor Turkije verlaagd. Het oordeel is niet alleen het gevolg van de diplomatieke crisis met de Verenigde Staten, maar ook omdat de economie al tijden in zwaar weer zit.

Een handelstak van Royal Dutch, die zich vooral bezighoudt met het verhandelen van Braziliaanse olie uit olievelden op zee, wordt verplaatst van Barbados naar de Bahama's. De verplaatsing is nodig om een beter contact met klanten te onderhouden.

Iran heeft veel kritiek op Saudi-Arabië. Dat land wil meer olie omhoog pompen om zo het wegvallen van de Iraanse productie op te vangen. Volgens Iran mag geen enkel OPEC land de productie van een ander OPEC land overnemen.

Opnieuw is er een slachtoffer na het sjoemelsoftwareschandaal bij Volkswagen. Topman Neusser destijds chef merkontwikkeling bij Volkswagen is van de loonlijst afgehaald. Er lopen inmiddels nog een aantal onderzoeken. De nieuwe topman Diess lijkt volgens Der Spiegel ook niet helemaal schoon te zijn. Hoe dat gaat aflopen is nog niet bekend.

ProQR Therapeutics heeft het werken aan een middel voor taaislijmziekte niet meer hoog op de lijst staan. Volgens de topman hebben andere bedrijven een te grote voorsprong op dat gebied. Het Nederlandse biotechbedrijf geeft nu de voorkeur om te investeren in medicijnen tegen zeldzame oog- en huidziektes.

NN Group is €0,66 ex interim dividend vandaag.


Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 25669 0,43%
S&P 500 2850 0,33%
Nasdaq 7816 0,13%
Russel 2000 1693 0.46%
Indices Azië    
Nikkei 22220 -0.22%
Kospi 1918 -0,08%
Shanghai 2656 -0,49%
Hang Seng 27375 0,60%
ASX 200 6339 0,00%
Valuta's    
EUR / USD 1.1424 0,39%
GBP / USD 1.2744 0,14%
USD / YEN 110.48 -0,25%
Grondstoffen    
Goud future 1185 0.94%
Zilver future 14.76 1,10%
WTI oliefuture 64,90 -0,76%

Agenda vandaag

Producentenprijzen Dld 08:00
Bouwproductie Eur 11:00

Koersdoel- en advieswijziging

Instelling Fonds Koersdoel Advies
UBS ASR   Hold

 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?