• Morning Call

Bankaandelen hoger na uitspraken ECB


Verenigde Staten:

Beleggers in de VS zaten gevangen tussen dalende rentes, waarbij het "risk appetite" voor aandelen oploopt, en de magere vooruitzichten voor de economische groei. Niet heel vreemd dat per saldo de indices toch een stapje terug deden. Het fors gedaalde rendement op de 10 jaars rente staat nu onder dat van de korter lopende obligaties. Hoewel het totale handelstekort met 15% lager uitviel, daalde het handelstekort met China minder rap. De dollar werd wat sterker, maar de olieprijs kwam wat onder druk te liggen. Boeing liet weten een oplossing te hebben voor de problemen met de 737-MAX en daarop trokken zowel Boeing zelf als de luchtvaartbedrijven weer aan. De chipsector lag onder druk na de winstwaarschuwing van Infineon.

Binnen de Dow Jones waren Boeing, Apple en Travelers de grootste stijgers, de dalers waren Chevron, United Health en Microsoft. Bij de sectoren konden Transportations, Airlines en Metals en Mining aandelen oplopen, Goud en Zilver, semiconductoren en Internet aandelen lager onder druk. De 10 jaars rente daalde naar 2.37% en de VIX index die de volatility van de S&P 500 opties weergeeft, steeg met 3% naar 15,2.

Azië

De Britse bank HSBC kwam vanmorgen met een downgrade op de financiële markten van Hong Kong en Singapore. In China schat men dat het begrotingstekort zal uitkomen op 2.8% van het BBP. De Shanghai Composite leverde 1% in, waar de Hang Seng opvallend goed bleef liggen met een plusje van 0.2%. De index werd opgestuwd door telecommer ZTE die ruim 10% aantrok na een sterke winst update. De Nikkei leverde ruim 1.6% in. Zwaarweger Fanuc volgde de neergang van de chipsector, welke ook de Kospi index onder druk zette. Amerikaanse officials waren positief over de voortgang van de gesprekken met China, met name de voortgang bij een gevoelig onderwerp als gedwongen overdracht van technologische kennis.

Voorbeurs staan de Amerikaanse futures op de Dow Jones 34 punten lager, fair value is-16 en daarmee komt de openingsindicatie voor de Dow Jones index uit op een min van 18 punten.

Europa:

De futures in Amsterdam wijzen vanmorgen op een lagere opening.

Wederom verliest Bayer een rechtszaak waarin Roundup een hoofdrol speelt, dit keer wordt $80 miljoen aan schadevergoeding toegekend, door een rechter die nog honderden andere vergelijkbare gevallen zal gaan beoordelen.

Geen enkele optie kon rekenen op de steun van een parlementaire meerderheid gisteren in het Britse Lagerhuis. Aankomende maandag krijgen politici weer de kans om hun mening te geven over alternatieve brexituitkomsten. Ondertussen probeert May haar eigen deal te redden, maar zelfs dreigen met opstappen in ruil voor deal lijkt niet genoeg. Veel burgers zijn het brexitdebat meer dan zat.

TomTom Go Premium wordt vandaag gelanceerd. De satellietnavigatie staat autorijders bij tijdens de gehele reis, nog voordat ze de auto instappen. Het bedrijf gaf aan voor een recordbedrag van €100 miljoen aan navigatieproducten te hebben verkocht.

Detacheerder DPA Group heeft de omzet en winst afgelopen jaar zien oplopen. De omzet steeg met meer dan €20 miljoen tot €159 miljoen en onderaan de streep bleef er €9 miljoen over, €7 miljoen meer dan het jaar ervoor. Ook de verkoop van een belang in ingenieursbureau Cauberg Huygen deed het resultaat goed. Het bedrijf gaat €0,09 aan dividend uitkeren. Het bedrijf is positief voor de toekomst.

AND International Publishers heeft afgelopen jaar opnieuw rode cijfers geschreven. Het ging vooral mis bij het realiseren van deals, iets wat redelijk noodzakelijk is voor een bedrijf. De topman spreekt over een transformerend jaar. Het bedrijf keert dit jaar geen dividend uit.

Saudi Aramco wil Sabic voor een bedrag van $67 miljard overnemen. Hoe de deal gefinancierd wordt is allemaal nog niet duidelijk.

De Europese Centrale Bank gaat pas iets doen tegen de effecten van de lage depositorente voor banken als het monetair beleid daar om vraagt aldus top econoom Praet. Draghi gaf eerder aan de banken sector tegemoet te komen omdat men nu toch ziet dat de negatieve rente een drukkend effect op de winsten van de banken sector heeft. Het lijkt een mooi afscheidskado van de Italiaan om wellicht de in zwaar weer verkerende Itailaanse bankensector iets te helpen. Draghi zal namelijk eind dit jaar opstappen als ECB topman.

Probiodrug heeft het afgelopen jaar afgesloten met een kleiner verlies dan een jaar eerder. Het bedrijf werkt aan een geneesmiddel tegen Alzheimer. Biogen struikelde afgelopen week over een onderzoek en moest zijn zoektocht naar zijn eigen geneesmiddel afblazen. Probiodrug heeft nog een kleine €4 miljoen in kas, genoeg om het tot het einde van het derde kwartaal uit te zingen.

Arcadis neemt een meerderheidsbelang van ongeveer 51% in data-analysebedrijf EAMS Group. ABN AMRO verkoopt een meerderheidsbelang van 75% van hypotheekadministrateur Stater, voor een onbekend bedrag aan IT-concern Infosys.

Koersen (8:00)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 25625 -0.13%
S&P 500 2805 -0.46%
Nasdaq 7643 -0.63%
Russel 2000 1522 -0.01%
Indices Azië    
Nikkei 21034 -1.61%
Kospi 2128 -0.82%
Shanghai 2997 -0.83%
Hang Seng 28799 0.25%
ASX 200 6176 0.65%
Valuta's    
EUR / USD 1.1260 0.00%
GBP / USD 1.3190 0.02%
USD / YEN 110.10 -0.44%
Grondstoffen    
Goud future 1316 -0.45%
Zilver future 15.30 -0.78%
WTI oliefuture 59.20 -1.33%

Agenda vandaag

Inflatie - Maart Spa 09:00
Geldhoeveelheid Eur 10:00
Consumentenvertrouwen en economisch sentiment Eur 11:00
Steunaanvragen VS 13:30
Economische groei - Vierde kwartaal VS 13:30
Inflatie - Maart Dld 14:00
Aanstaande woningverkopen VS 15:00
Handelsbesprekingen VS en China   00:00

 

Dividenden

Fonds Datum Dividend
Randstad Vandaag €2,27

Koersdoel en advieswijzigingen

Instelling Fonds Koersdoel Advies
Nog geen      

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?