• Morning Call

Beleggers houden kruit droog in afwachting van de ECB

Verenigde Staten:

In de VS was het een tamme sessie waarbij beleggers keken naar een zwakkere dollar en lagere olieprijzen. Wel kwam de dollar verder onder druk nu een kans op een healthcare deal verder weg dan ooit lijkt. Ondertussen werden de cijfers van Blackrock verteerd. Net als vandaag was de macro agenda beperkt. FedEx liet weten grote schade te hebben opgelopen bij de cyberaanval op dochter TNT Express, waar door het virus onherstelbare schade is aangericht. De Indices sloten dan ook vrijwel onveranderd. Helemaal saai was het zeker niet, nabeurs liet Netflix de cijfers zien en vriend en vijand waren unaniem. De hoge verwachtingen werden overtroffen met meer dan 5 miljoen nieuwe abonnees, waarvan 4 miljoen buiten de VS. De omzet steeg bijna met een derde naar $2,8 miljard en de nettowinst kwam 60% hoger uit op $66 miljoen. Ook voor het komend kwartaal verwacht het bedrijf verder te groeien. Het aandeel steeg nabeurs met bijna 11% ofwel $17 tot $179.

Binnen de Dow Jones waren Procter & Gamble, Microsoft en Home Depot de sterkste stijgers, de grootste dalers waren Merck, IBM en JPMorgan. Bij de sectoren zien we Metals en Goud Gerelateerde oplopen, de enkele dalende sectoren waren Pharmaceuticals, Semi Conductors en Transportation. De VIX index die de volatiliteit weergeeft van de S&P 500, steeg met 3.2% naar 9.8.

Azië:

De Aziatische beurzen moesten terrein prijsgeven door de zwakke dollar. De Japanse beurs was weer open na een lang weekend en hield de schade beperkt tot een verlies van 0.5%. De Kospi index bleef onveranderd, nu Zuid-Korea initiatieven heeft genomen om weer eens een dialoog met het Noorden te zoeken. In Shanghai gaf de index 0.3% prijs, na Anbang en reisgigant HNA wordt nu ook het vastgoed en entertainment conglomeraat Dalian Wanda aangepakt. Down Under zorgden de financials voor een verlies van ruim 1% in de ASX 200.

De Dow Jones minifuture staat op +2, de fair value is -9 en daarmee komt de openingsindicatie voor de Dow Jones index uit op +11 punten.

Europa:

In Amsterdam geven de futures een lagere opening aan.

DSM heeft een samenwerkingscontract gesloten met Nanjing Cosmos uit China. Het gaat om de productie van uv-filters die verwerkt worden in bijvoorbeeld zonnebrandcrème. Financiële details werden niet vermeld.

Royal Dutch Shell moet samen met Reliance Industries en ONGC een boete van $3 miljard betalen aan de Indiase regering. Shell en Reliance Industries zijn in beroep gegaan. De zaak gaat over winsten die behaald zijn en te weinig belasting afdracht volgens de Indiase regering.

BinckBank gaat Binck Pensioen introduceren. Vanaf vandaag kun je via Binck fiscaal gunstig een pensioentekort wegwerken en extra vermogen opbouwen voor de toekomst. Eerder kwam de online broker met Binck Forward (online vermogensopbouw) en later dit jaar komt de broker met Binck Sparen, een internationaal spaarplatform.

Philips neemt Duits softwarebedrijf TomTec over. Het bedrijf is gespecialiseerd op het gebied van medische beeldvorming. De koop versterkt Philips op het gebied van hartonderzoek.

Novartis is in het tweede kwartaal op 10% hogere winst uitgekomen van bijna $2 miljard. De omzet daalde met 2% tot $12,2 miljard. De Zwitserse farmaceut profiteerde onder meer van de verkoop van bezittingen. Het bedrijf ondervond veel hinder van toenemende concurrentie van goedkope namaakmedicijnen, maar gaf aan zijn verwachtingen voor heel 2017 te handhaven.

BNP Paribas moet in de Verenigde Staten een boete betalen van $246 miljoen wegens manipulatie van valutakoersen. De boete kan de bank betalen uit middelen die eerder al opzij waren gezet voor juridische procedures.

Lufthansa heeft ondanks diverse stakingen een goed eerste halfjaar achter de rug. De omzet steeg naar €17 miljard, €2 miljard meer dan een jaar terug. De schone winst verdubbelde zelfs tot €1 miljard. 2 augustus volgen de definitieve resultaten over de eerste jaarhelft.

Aalberts Industries heeft het bedrijf Pneutec overgenomen, de overnameprooi zet €15 miljoen om. Aalberts Nano Technology zal het onderdeel onder zijn hoede nemen. Een overname prijs werd niet genoemd.

 

Toegang tot de Binck Beursvloer

Met de Binck Beursvloer staat u de hele dag live in contact met de experts van de Beursvloer. Laat u inspireren door professionele beurshandelaren. Tijdelijk krijgt u kosteloos toegang.

Probeer de Beurvloer uit

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 21.574 -0.25%
S&P 500 2.460 0.06%
Nasdaq 5.880 0.69%
Russell 2000 1.427 -0.24%
Indices Azië    
Nikkei 20.024 0.12%
Kospi 2.426 0.01%
Shanghai 3.221 1.07%
Hang Seng 26.652 0.48%
ASX 200 5.732 0.79%
Valuta's    
EUR / USD 1.1554 0.66%
GBP / USD 1.3042 -0.10%
USD / YEN 1112.08 -0.47%
Grondstoffen    
Goud future 1241.90 0.66%
Zilver future 16.26 1.05%
WTI oliefuture 46.40

0.82%

Agenda vandaag

   
Cijfers Land Tijd
Asml en TomTom NL 08:00
MBA Hypotheekaanvragen VS 13:00
Bouwvergunningen VS 14:30
Bouwstarters VS 14:30
Olievoorraden VS 16:30

Belangenmeldingen

Otus vergroot stemrecht Ordina

Dividenden

Fonds Datum Dividend
 Wereldhave 27 juli 2017 €0.77 

Koersdoel- en advieswijziging

Instelling Fonds Koersdoel Advies
Berenberg Philips Lighting €40 Kopen

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?