• Morning Call

Beleggers laten de hoop op een snellle oplossing varen

Verenigde Staten:

In de VS bewogen de markten nerveus na de hernieuwde dreigementen van Trump aan de diverse handelspartners. berichten dat Harley Davidson in Mexico wil gaan produceren vielen uiteraard slecht in Washington. Toch kon er over een breed front herstel waargenomen worden tegen het slot van de sessie. De Dow jones sloot fractioneel hoger en de S&P 500 schreef 0.2% bij. De Nasdaq wist dankzij bekende namen als Tesla, Netflix en Amazon nog 0.4% op te lopen. Macrocijfers lieten een lager consumentenvertrouwen zien, waar de cijfers over de huizenmarkt nog steeds sterk blijven. De olieprijs liep sterk op nu de VS van bondgenoten verlangen dat ze de olie import uit Iran gaan staken. General Electric schoot bijna 8% omhoog nadat ze bekend maakte de zorgdivisie te gaan afsplitsen. Ook het energie onderdeel Baker Hughes komt in de etalage. Met de opbrengsten moeten de schulden verder afgebouwd worden.

Binnen de Dow Jones konden General Electric, Chevron en Apple het meest oplopen, Intel, Caterpillar en Travelers Companies waren de sterkste dalers. Bij de sectoren konden Oil, Oil Service en Natural Gas oplopen. De grootste dalers waren Airlines, Goud gerelateerde en High Tech. De 10 jaars rente staat nog op 2.88% en de VIX index, die de volatility weergeeft van de S&P 500, daalde met ruim 8% tot 15.9.

Azië:

In Azië geven de Chinese indices tegen het slot aan behoorlijk terrein prijs. De angst overheerst dat de handelsoorlog grote gevolgen gaat hebben. Down Under en in Seoul bleven de indices wel rondom het slot hangen. In Japan laat de Nikkei een kleine min van 0.3% zien. De financials liggen onder druk, waar de olie gerelateerde aandelen juist oplopen.

De Dow Jones mini future noteert vanmorgen 57 punten lager, de fair value is -26 en daarmee komt de indicatie voor de Dow Jones index uit op -31 punten. De Bitcoin noteert vanmorgen nog rond de $6000.

Europa:

De Europese beurzen laten vanmorgen wederom een lagere opening zien. 

Naast ASR zouden ook Allianz en Aegon hun oog hebben laten vallen op Vivat. Verwacht wordt dat Anbang in september besluit welke buitenlandse bezittingen worden verkocht. ASR lijkt de meeste kans te hebben. Of het überhaupt tot een verkoop komt is nog maar de vraag omdat de toezichthouders kunnen besluiten Vivat te behouden en andere onderdelen te verkopen.

Galapagos pakt weer een mijlpaalbetaling van €9 miljoen, dit omdat het samen met partner Servier een studie naar de werking van een artrosemedicijn begint. De fase 2-studie begint bij patiënten in Hongarije en de VS en zal later worden uitgebreid.

ABN AMRO heeft signalen van witwassen door omstreden klanten genegeerd. Het gaat onder meer om de Israëlische diamantmiljardair Daniel Steinmetz die zaken met een Belgische tak van ABN AMRO doet. Mossack Fonseca, het juridisch adviesbureau dat het middelpunt vormde van de Panama Papers wilde eerder al geen zaken meer doen met deze partij. De grote vraag is: hoe zag de bank deze riskante klanten over het hoofd.

Envipco krijgt vandaag een notering aan de Euronext. Het bedrijf ontwikkelde een machine die in één keer grote hoeveelheden van plastic flessen met diverse afmetingen kan verwerken en tegelijkertijd kan berekenen hoe hoog het bedrag is dat de consument aan statiegeld terug ontvangt bij de kassa. Envipco had al een notering aan de Brusselse beurs van Euronext. Bij deze nieuwe notering worden geen aandelen geplaatst, maar vergroot het bedrijf de toegang tot beleggers.

De taxidienst Uber heeft zijn vergunning in Londen terug. De vergunning wordt in eerste instantie verstrekt voor een periode van vijftien maanden, bij wijze van proef. De brancheclub van de traditionele taxichaffeurs in Londen - de zogeheten blackcabs zijn tegen de nieuwe vergunning.

Eurocommercial Properties heeft vanaf vandaag ook een beursnotering in Brussel.

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 24283 0,12%
S&P 500 2723 0,22%
Nasdaq 7561 0,39%
Russel 2000 1668 0,63%
Indices Azië    
Nikkei 22280 -0,28%
Kospi 2021 0,53%
Shanghai 2819 -0,87%
Hang Seng 28703 -0,62%
ASX 200 6197 -0,00%
Valuta's    
EUR / USD 1,1648 -0,57%
GBP / USD 1,3216 -0,52%
USD / YEN 109,92 0,34%
Grondstoffen    
Goud future 1255 -0,71%
Zilver future 16,20 -0,67%
WTI oliefuture 70,72 3,60%

Agenda vandaag

Consumentenvertrouwen Fra 08:45
Geldhoeveelheid M3 Eur 10:00
Ondernemersvertrouwen Ita 10:00
Hypotheekaanvragen VS 13:00
Duurzame goederen VS 14:30
Woningverkopen VS 16:00
Olievoorraden VS 16:30

Koersdoel- en advieswijziging

Instelling Fonds Koersdoel Advies
Berenberg Adyen €590 Kopen
KBC Fagron €16,50 Kopen
       

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?