• Morning Call

Beurs komt even op adem


Verenigde Staten:

De markten in de VS begonnen nog positief, maar tegen het slot werd een groot deel van de winst weer ingeleverd. Ondanks verder oplopende olievoorraden kon de prijs van WTI weer wat oplopen. De macrocijfers gaven een divers beeld. De nieuwe werkloosheidsuitkeringen trokken wat aan en de orders voor duurzame goederen lieten een forse daling zien. Het laatste cijfer werd vooral negatief beïnvloed door fors lagere investeringen in vliegtuigen. De FAANG aandelen konden nauwelijks herstel laten zien na de zware klappen van gisteren. Miljoenen Amerikanen sluiten nu aan in de file en langer rijen op de luchthavens om Thanksgiving te vieren. Vandaag blijven de Amerikaanse financiële markten dan ook gesloten. Facebook gaat in beroep tegen een boete vanuit het VK. Het gaat hier over het lekken van persoonsdata. De top van Facebook wist echter ook van de contacten die werden onderhouden met een omstreden Republikeins lobbybedrijf, genaamd Definers. Via dat bedrijf probeerde Facebook critici met nepnieuws in een kwaad daglicht te zetten om zo de aandacht van de schandalen af te leiden.

Tesla gaat in China, om de importheffingen op Amerikaanse auto’s te compenseren, de prijzen verlagen. Het bedrijf is tevens bezig om een grote fabriek in de buurt van Shanghai te bouwen om zo lokaal te kunnen produceren.

Binnen de Dow Jones waren Nike, Microsoft en Caterpillar de stijgers, de grootste dalers waren Johnson & Johnson, Pfizer en Coca-Cola. Bij de sectoren liepen Goud gerelateerde, Airlines en Oil op en vielen alleen Pharmaceuticals en Utility wat terug. De 10 jaars rente stijgt iets naar 3,06% en de VIX index die de volatility van de S&P 500 weergeeft, daalde met 8% naar 20.80.

Azië:

De Aziatische beurzen blijven wat onder druk liggen. De meeting tussen Xi Jinping en Donald Trump die gepland staat voor 30 november geeft nog weinig hoop op een verbetering van de relatie tussen beide landen. De Japanse farmaceut Takeda heeft, door allerlei toezeggingen, vanuit de EU goedkeuring gekregen om zijn Iers-Amerikaanse branchegenoot Shire over te nemen. De Shanghai Composite en Kospi index vielen 0.3% terug, waar de Hang Seng en Nikkei juist kleine plussen lieten zien op het slot.

De Dow Jones future noteert vanmorgen 45 punten hoger, de fair value is -7 en daarmee komt de indicatie voor de Dow Jones index uit op +52 punten. De Bitcoin noteert rond de $4620.

Europa:

De Europese beurzen openen vanmorgen onveranderd tot iets lager. Het volume van de investeringen over de maand september was 0,3% minder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Het cijfer werd vooral negatief beïnvloed door fors lagere investeringen in vliegtuigen.
Volgens Italiaanse media zou er ruimte zijn voor een herziening van het Italiaanse begrotingsplan, dat nu tot twee maal toe is verworpen door de EU. De Italiaanse regering is hopeloos verdeeld over een aantal andere, interne, onderwerpen en lijkt een oorlog op twee fronten niet te gaan overleven.

Theresa May zal zaterdag nog een keer naar Brussel komen voor overleg over de afronding van de brexitdeal. Spanje lijkt zijn veto uit te spreken omdat het vindt dat de status van Gibraltar onder geen beding onderdeel mag worden van toekomstige handelsbesprekingen.

De Nederlandse bouwsector heeft in het afgelopen kwartaal bijna 10% meer omgezet. Wel liep voor het tweede kwartaal op rij het geven van vergunningen voor nieuwbouw fors terug, en wel met 12%. Het zijn met name de kleine bouwbedrijven die het meest hebben geprofiteerd.

Rémy Cointreau heeft over het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar 5% meer omzet weten te behalen. Autonoom lag de stijging zelfs op bijna 8%. Netto bleef er wel iets minder over, maar het concern is positief over de rest van het jaar.

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 24464 0.00%
S&P 500 2650 0.30%
Nasdaq 6972 0.92%
Russel 2000 1487 1.04%
Indices Azië    
Nikkei 21671 0.76%
Kospi 2070 -0.32%
Shanghai 2646 -0.20%
Hang Seng 26056 0.33%
ASX 200 5691 0.86%
Valuta's    
EUR / USD 1.1405 0.18%
GBP / USD 1.2788 0.09%
USD / YEN 113.05 -0.02%
Grondstoffen    
Goud future 1228 -0.02%
Zilver future 14.49 -0.12%
WTI oliefuture 54.47 -0.29%

Agenda vandaag

Cijfers Land Tijd
Ondernemersvertrouwen Fr 08:45
Wall Street gesloten Thanksgiving VS 00:00

Dividenden

Fonds Datum Dividend
B&S 22-11-2018 €0,13

Koersdoel en advieswijzigingen

Instelling Fonds Koersdoel Advies
Commerzbank ThyssenKrupp €26 Kopen

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?