• Morning Call

Britse verkiezingen en Super Mario bepalen de richting

Verenigde Staten:

In de VS bleven de aandelenmarkten uitstekend liggen, zeker als je kijkt naar de forse daling van het zwarte goud. Beleggers bleven rustig in aanloop naar deze bijzondere dag, waarop de Britse verkiezingen starten, de ECB haar rentebesluit toelicht en James Comey gaat getuigen voor een Senaatscommissie. Na de presentatie van een voorafgaande schriftelijke verklaring van Comey trokken de koersen weer aan. Hier stond weinig nieuws in. De macrocijfers waren per saldo goed, de hypotheekaanvragen stegen fors al liep het consumentenkrediet wat terug. Belangrijk waren de olievoorraadcijfers, deze lieten verrassend een stijging zien. Daarop daalde de olieprijs fors met 5%, het laagste niveau sinds mei. Niet vreemd dus dat de olie gerelateerde aandelen onder druk lagen.

Binnen de Dow Jones waren Nike, American Express en United Health de grootste stijgers, dalers waren o.a. Merck, caterpillar en Coca-Cola. Bij de sectoren zien we Semi Conductors, Airlines en Financials oplopen, de grootste dalers waren Oil, Oil Service en Natural Gas. De 10 jaars rente staat nu op 2.18% en de VIX index die de volatility weergeeft van de S&P 500 stijgt licht naar 10.4.

Azië:

De Aziatische beurzen waren minder uitbundig en ook hier werd het sentiment gedrukt door de lagere olieprijzen en de duurdere yen. De laatste acties van Noord-Korea hielpen ook niet echt, daar werden weer een aantal korte afstand raketten gelanceerd. Vanuit Japan werden diverse macrocijfers gepubliceerd en belangrijkste conclusie was dat de economie minder toeneemt dan eerder aangenomen. Toshiba verwacht volgende week bekend te maken wie de chipdivisie mag overnemen. De Nikkei sloot 0.4% lager, de andere indices bleven vrijwel onveranderd.

De Dow Jones (mini) future handelde vanmorgen 18 punten hoger. De fair value is +5 en daarmee komt de indicatie voor de Dow Jones index uit op +13.

Europa:

In Amsterdam geven de futures vanmorgen een iets hogere opening aan. In Nederland is de inflatie gedaald van 1.6% in april naar 1.1% over de maand mei.

Als vanmiddag de ECB haar rentebesluit toelicht zal een onveranderde rente niemand verbazen, wel is men benieuwd naar het tempo waarin de ECB de monetaire maatregelen denkt af te bouwen. Vooral de zuidelijke eurolanden kunnen een hogere rente nog niet goed gebruiken.

Credit Suisse heeft $4,3 miljard opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen. Het geld wordt deels gebruikt om zijn herstructurering door te voeren en de activiteiten op het gebied van vermogensbeheer uit te bouwen en deels om de kapitaalbuffer te versterken.

Het reumamiddel Upadacitinib van AbbVie heeft alle vooropgestelde einddoelen in een fase III test gehaald. Daarmee neemt de voormalige partner van Galapagos een voorsprong op de concurrentie. AbbVie besloot een eerdere samenwerking met Galapagos stop te zetten.

Gemalto gaat dochter Market Pay van Carrefour voorzien van betaalkaarten en een digitale pin-oplossing voor bij die kaarten. Er werden geen financiële details bekendgemaakt.

Arcadis gaat voor Rijkswaterstaat bruggen onderhouden en renoveren, onder hen de Van Brienenoordbrug, de Spijkenisserbrug en de Merwedebrug. Met de driejarige order is €7,5 miljoen gemoeid.

Lucas Bols heeft in het afgelopen jaar flink meer omzet en winst geboekt en denkt dat ook dit jaar te gaan doen. De omzet steeg met meer dan 10% tot boven de €80 miljoen. Onder de streep bleef er mede dankzij een belastingbate bijna 29% meer winst over van meer dan €15 miljoen. Het slot dividend komt uit op €0,26. Het totale dividend komt daarmee uit op €0,57 een stijging van bijna 6%. De forse omzetstijging was te danken aan de vier maanden consolidatie uit de Passoã joint venture met Rémy Cointreau.

 

TOEGANG TOT DE BEURSVLOER

Met de Binck Beursvloer staat u de hele dag live in contact met de experts van de Beursvloer. Laat u inspireren door professionele beurshandelaren. Tijdens de Binck Turboweken krijgt u tijdelijk kosteloos toegang. U steekt er vast en zeker iets van op. Klik HIER om de Beursvloer uit te proberen.

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 21.173 0.19%
S&P 500 2433 0.16%
Nasdaq 6297 0.39%
Russell 2000 1396 0.07%
Indices Azië    
Nikkei 19932 -0.26%
Kospi 2359 -0.03%
Shanghai 3142 0.07%
Hang Seng 26014 0.19%
ASX 200 5669 0.04%
Valuta's    
EUR / USD 1.1263 0.07%
GBP / USD 1.2964 0.05%
USD / YEN 109.50 -0.29%
Grondstoffen    
Goud future 1293 0.23%
Zilver future 17.62 0.40%
WTI oliefuture 45.72 -5.01%

Agenda vandaag

   
Cijfers Land Tijd
Start verkiezingen
VK 07:00
Economische groei EU 11:00
Rentebesluit ECB EU 13:45
Speech Maria Draghi EU 14:30
Steunaanvragen VS 14:30
Testimony James Comey VS 16:00

Belangenmeldingen

APG verkleint belang in NN Group Gestion verkleint belang in Altice Norges Bank vergroot belang inASMI

Dividenden

Fonds Datum Dividend
Vodafone 08-06-2017 GBP 0.10

Koersdoel- en advieswijzigingen

Instelling Koersdoel Huidig advies
Jefferies verhoogt koersdoel ING
€16.40 naar €18.40  Kopen
ING verhoogt koersdoel Altice €25 naar €28 Kopen

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?