• Morning Call

Cijfers, cijfers, cijfers... en Trump

Verenigde Staten:

Tijdens een bezoek van Jean-Claude Juncker aan president Trump is een deal gesloten waarbij een handelsoorlog tussen de VS en de EU voorkomen lijkt te worden. Rond de slotbel van Wall Street kwam het bericht dat er is afgesproken om importheffingen verder af te bouwen. De S&P 500 eindigde met een plus van 0,97% en ook de Nasdaq eindigde stevig in de plus, mede door cijfers van Boeing, Coca-Cola en General Motors. De Dow Jones-index sloot 0,68% hoger. Facebook ging hard onderuit op haar cijfers nabeurs, daarnaast moest Zuckerberg in een conference call melden dat de omzet daalde, de marges krapper werden en dat het last heeft van de veranderende privacy wetten. Het leverde geen likes op. Nabeurs zakte het aandeel met 20%.

Het bod op NXP is door Qualcomm ingetrokken, nadat een Chinese goedkeuring ondanks een aantal veelbelovende gesprekken, uitbleef. NXP mag nu een betaling van $2 mrd dollar verwachten voor het afketsen van de deal. Qualcomm kwam gisteren nabeurs ook nog met de cijfers en die waren goed. daarnaast kondigde het een eigen aandeleninkoop van maar liefst $30 mrd aan. Het niet doorgaan van de deal leek ook al grotendeels ingeprijsd, want de koersreactie was gematigd positief.

Binnen de Dow Jones konden Microsoft, Nike en Visa het meest oplopen. Verizon, Johnson & Johnson en Boeing waren de grotere dalers. Bij de sectoren konden Transportations, Computer en Tech en Steel het meest oplopen. De sterkste dalers waren allen de Nasdaq Financials. De 10 jaars rente staat nu op 2.94% en de VIX index, die de volatility weergeeft van de S&P 500, sloot iets lager op 12.3.

Azië:

Aziatische beurzen reageren gemengd op de handelsovereenkomst tussen de EU en de VS. Er is wat vrees hier en daar dat het de handelsoorlog tussen de VS en Azie kan doen oplaaien. De Nikkei, Hang Seng en Shanghai Composite gingen lager, waar de Kospi wat kan oplopen, mede geholpen door chipfabrikant Hynix, dat sterkere DRAM chip verkopen meldt en bijna 3% oploopt op de cijfers.

 

De Dow Jones future noteert vanmorgen 13 punten hoger, de fair value is 23 en daarmee komt de indicatie voor de Dow Jones index uit op 36 punten. De Bitcoin handelt rond de $8200.

Europa:

De Europese beurzen openen vanmorgen hoger. Er worden geen wijzigingen in het monetaire beleid van de ECB verwacht.

BE Semiconductor Industries sloot het tweede kwartaal met een lagere winst en omzet af en ook gaat het bedrijf er voor het komend kwartaal vanuit dat de prestaties iets verder zullen teruglopen. De omzet daalde met 5% tot €161 miljoen de winst daalde met 10% op jaarbasis maar steeg op kwartaal basis met 27% tot meer dan €47 miljoen. Het aantal order liep het afgelopen jaar fors terug en om kosten te drukken werd minder tijdelijk personeel ingehuurd. Besi gaat tot oktober volgend jaar voor €75 miljoen aan eigen aandelen inkopen.

Arcadis wil in 2019 al zijn energiebezittingen in Brazilië verkopen. De voorbereidingen zijn al begonnen aldus het bedrijf. Het afgelopen kwartaal daalde de bruto omzet met 1%, maar autonoom steeg de omzet met 1%. Het bedrijfsresultaat liep met 11% op en kwam uit op €53 miljoen. Netto bleef er onderaan de streep over het eerste halfjaar €35 miljoen over dat was €1 miljoen meer dan een jaar terug. Topman Peter Oosterveer gaf aan dat er vooruitgang wordt geboekt met de uitvoering van de nieuwe strategie en dat het bedrijf op koers ligt om de financiële doelstellingen voor 2020 te bereiken.

Pharming heeft voor het eerst in zijn historie een halfjaar met winst afgesloten. De inkomsten uit de verkoop van producten stegen op jaarbasis met 96% tot meer dan €59 miljoen. Het bedrijfsresultaat liep fors op en kwam uit op meer dan €16 miljoen en onderaan de streep bleef er €6,4 miljoen over. Pharming ziet de toekomst zonnig in met meer positieve kwartaal resultaten en met een aantal studies waarmee het bedrijf van start zal gaan.

RELX heeft in eerste zes maanden van dit jaar de lijn kunnen doortrekken. De omzet steeg met 4% en het aangepaste operationele resultaat steeg met 6%. Het bedrijf gaat een 6% hoger interim-dividend uitkeren van €0,14 per aandeel. De eerdere outlook blijft overeind.

De omzet van KPN is in het tweede kwartaa verder gedaald met 1.5% naar €1.4mrd. De klanten namen zowel zakelijk als prive toe, maar het wegvallen van roamingopbrengsten drukte de omzet, zoals al was verwacht. Onder de streep nam het resultaat dan ook af met 15%, het bedrijfsresultaat liep echter wel licht op, mede door een bezuinigingsronde.

Royal Dutch Shell boekte een winst die hoger was dan vorig jaar maar onder de verwachtingen van analisten is. De hogere winst vertaalt zich verder niet in een hogere kasstroom. Die viel 16% lager uit en dat is vervelend, omdat daar de dividenden van betaald dienen te worden. De olie en gas productie was ook tevens onder de verwachting. Wel kondigde de energiereus een eigen aandelen inkoopprogramma aan van $25 mrd., mits de gearing teruggebracht wordt tot onder de 20%. Het inkoopprogramma komt bovenop het kwartaaldividend, wat bevestigd wordt op $0.47.

Aalberts Industries heeft het eerste halfjaar afgesloten met meer winst en een iets lagere omzet. Wel werden de marges iets verbeterd. Het bedrijf had last van de ongunstige wisselkoerseffecten, maar op eigen kracht kon het bedrijf de omzet met 5% verbeteren. De nettowinst steeg met 11% en kwam uit op €130 miljoen.

Wereldhave gaat vandaag €0,63 ex dividend.

 

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 25414 0,68%
S&P 500 2846 0,91%
Nasdaq 7932 1,17%
Russel 2000 1685 0,33%
Indices Azië    
Nikkei 22571 -0,18%
Kospi 1985 0,78%
Shanghai 2886 -0,59%
Hang Seng 28730 -0,65%
ASX 200 6249 0,03%
Valuta's    
EUR / USD 1,1736 0,42%
GBP / USD 1,3202 0,47%
USD / YEN 110,76 -0,37%
Grondstoffen    
Goud future 1229 0,24%
Zilver future 15,55 0,39%
WTI oliefuture 69,29 0,67%

Agenda vandaag

Consumentenvertrouwen Fra 08:45
Consumentenvertrouwen Ita 10:00
Rentebesluit ECB EUR 13:45
Toelichting Draghi Eur 14:30
Duurzame goederen VS 14:30
Steunaanvragen VS 14:30

Koersdoel- en advieswijziging

Instelling Fonds Koersdoel Advies
JPMorgan Philips €39>€40  

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?