• Morning Call

De cijfers stromen nu in hoog tempo binnen en wat gaat Mario Draghi doen?

Verenigde Staten:

In de VS lag de Dow Jones onder druk door de cijfers van Boeing en Caterpillar, maar trok de brede midcap index Russell 2000 juist sterk aan. De Nasdaq en S&P 500 lieten een bescheiden plusje zien. Maandag hervat men de gesprekken met China en de hoorzitting met speciaal aanklager Mueller was meer voor de Buhne. De macrocijfers gaven verder ook geen echte richting aan. Hoewel de olievoorraadcijfers een forse daling lieten zien, bleek dit volgens analisten door eenmalige factoren. Een aantal techfondsen viel wat terug nu er een gerechtelijk onderzoek wordt gestart naar concurrentiebedingen. Facebook betaalt $5 miljard boete na het Cambridge Analytica schaandaal en kwam nabeurs ook nog met cijfers. De winst daalde minder dan gevreesd en de omzet nam zelfs toe. Het aandeel trok daarop iets aan. Tesla ziet de productie toenemen, maar ook het verlies. Dat nam sneller toe dan verwacht, waarop het aandeel bijna 10% lager dook. De cijfers van Ford konden eveneens niet bekoren, dat aandeel sloot 6% lager.

Binnen de Dow Jones waren Goldman Sachs, Intel en Visa de grootste stijgers. Boeing, Caterpillar en United Health lagen juist onder druk. Bij de sectoren konden Russell 2000, Airlines en Semiconductors aantrekken, hier vielen alleen Automobiles en Steel terug. De VIX index, die de volatility op de S&P 500 opties weergeeft, daalde verder door naar 12.1. De 10 jaars rente staat nu op 2.05.

Azië:

In Azië sloot alleen de Kospi index wat lager dankzij LG Chemical. Kleine plusjes resteerde voor de andere grote indices. Alibaba overweegt om een tweede notering in Hong Kong aan te vragen en mogelijk zullen andere grote Chinese namen volgen. De chipsector deed het goed naar aanleiding van het feit dat Hynix de productie gaat beperken. Men hoopt op een herstel van de alsmaar dalende prijzen die de winsten doen wegsmelten. De controverse tussen Tokyo en Seoul neemt verder toe. Japan kondigde strenge maatregelen aan voor export van high-tech materialen naar Zuid-Korea. Men vreest voor de gevolgen voor de chipproducenten.

Voorbeurs staan de Amerikaanse futures op de Dow Jones index 49 punten hoger, de fair value is +16 en daarmee komt de theoretische openingsindicatie voor de Dow Jones index uit op +33 punten.

Europa:

In Amsterdam opent de beurs vanmorgen opnieuw hoger. Gaat Mario Draghi vanmiddag een signaal afgeven dat ook in Europa de rente weer lager kan?

Een hele waslijst aan cijfers kwam door vanmorgen, een korte selectie:

Unilever zag de omzet boven de €26 miljard uitkomen over de eerste 6 maanden van 2019. De nettowinst bedroeg €3.2 miljard. Door het matige voorjaar vielen de ijsverkopen wat tegen. Men ziet de meerjaars groei aan de onderkant van de verwachtingen.

Bij RELX Group kwam de operationele winst iets boven een kwart van de omzet uit. Men ligt op koers voor de zelf afgegeven doelstellingen.

Aalberts zag de omzet wat toenemen dankzij autonome groei. De winst steeg met 6% naar bijna €140 miljoen. Topman Pelsma was dan ook positief over de resultaten ondanks de moeilijke marktomstandigheden.

Volkswagen behaalde een omzet boven de €65 miljard en een ebita winst van iets meer dan €5 miljard. In tegenstelling tot de concurrenten houdt men vast aan de doelstellingen.

Ab InBev ziet de omzet verbeteren door goede afzet in Zuid-Amerika, Europa en Afrika. De omzetgroei bedroeg ruim 6% en ook de marges namen toe. In Nederland gaat men frontaal in de aanval met Heineken als sponsor van Ajax.

BASF liet eerder al een winstalarm afgaan en dat bleek terecht. Men gaat 6000 banen schrappen na een brutowinstdaling van 30%.

Bij Casino Guichard stapelen de problemen zich op en het bedrijf schrapt dan ook het dividend.

Boskalis scoort weer een order in Bahrein t.w.v. €70 miljoen.

Nieuwkomer Marel liet gisteren nabeurs mooie cijfers zien. Zowel de omzet als winst kwamen boven de verwachting uit. Men verwacht de komende jaren een gestage groei, mede door overnames.

Morgen komt Wereldhave met de cijfers.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?