• Morning Call

De kerstman geeft geen kadootjes

Verenigde Staten:

De Amerikaanse beurzen sloten voor het weekend opnieuw diep in de min. Dit keer verloor de Dow Jones 1.8% en de S&P 2.1%. De Nasdaq verloor zelfs 3% en staat nog maar net boven de koers van het begin van het jaar. De reden van de voortgaande daling werd ditmaal toegewezen aan een mogelijke shutdown van de Amerikaanse overheidsdiensten, door het uitblijven van een begrotingsakkoord. Trump wil de Mexicaanse muur in het budget, maar de democraten weigeren met die $5 miljard kostende beschermingswal in te stemmen. Elk beetje optimisme wat eerder op de dag ontstaan was door Fed bestuurder Williams werd daarmee teniet gedaan. Op het aandelenvlak was Nike positief door de meevallende cijfers. Het aandeel steeg 7%. Verder was het uiteraard met name dalen geblazen, vooral de grote FAANG tech-namen moesten het ontgelden. Inmiddels hebben diverse krachten binnen het defensieteam van Trump ontslag genomen en moest Mnuchin duidelijk laten blijken dat Trump niet van plan was om Jerome Powell te ontslaan.

Binnen de Dow Jones waren Nike, Mc Donald's en Coca-Cola de enige plussen. De grootste verliezers waren Apple, American Express en Goldman Sachs. Bij de sectoren waren Automobiles, Utility en Steel de lichtste dalers. Zwaardere verliezen zien we bij Internet, Airlines en Computers. De VIX index steeg met 6% naar 30 en de 10 jaars rente staat nu op 2.79%.

Azië:

In Azië was het plaatje gemixed. Op de meeste beurzen zijn er net als hier halve handelsdagen. Vanuit China kwamen er positieve berichten over onderhandelingen met de VS in de afgelopen week. De Hang Seng sloot toch nog 0.4% in de min. Tencent daalde met 1.5%. De Shanghai Composite liet een brilstand noteren en de Kospi verloor 0.3%. De Australische beurs liep op met een half procent, aangewakkerd door de financiële sector. De Nikkei was dicht i.v.m. de verjaardag van de keizer.

De Dow Jones future noteert vanmorgen 126 punten hoger, de fair value is +29 en daarmee komt de indicatie voor de Dow Jones index uit op +97 punten. De Bitcoin noteert nu rond de $4160.

Europa:

De Europese beurzen openen vanmorgen wederom lager. De Nederlandse economie is in het derde kwartaal licht gegroeid met 0.2%. De consumptie van huishoudens wordt nu wel iets naar beneden bijgesteld, de investeringen worden juist hoger verwacht.

Euronext heeft een bod gedaan op de Noorse collega's van Oslo Børs ter waarde van €625 miljoen. Binnen Euronext vallen binnen Europa nu nog Nederland, België, Frankrijk en Portugal. De Noorse beurs is interessant vanwege de oliesector en omdat het tevens de clearing van transacties regelt.

BMW krijgt in Zuid-Korea diverse boetes opgelegd t.w.v. $10 miljoen i.v.m. met de inadequate reactie na diverse branden in motorblokken van personenauto's.

Het Amerikaanse farmaciebedrijf Amgen heeft een blauwtje gelopen met de overname van het Nedrlandse Dezima. De laatste had een veelbelovend middel tegen hoog cholesterol, maar naar nu blijkt is dat op een mislukking uitgelopen. Amgen betaalde $300 miljoen voor Dezima.

ASML overweegt eeneigen CAO af te sluiten voor het personeel. Nu vallen de werknemers nog onder de metaalsector. In de metaalsector vinden al maandenlang acties plaats en er lijkt nog geen uitzicht op een cao-akkoord. Vandaar dat de ondernemingsraad van ASML het bedrijf heeft gevraagd naar alternatieven te kijken. 

 

Koersen (8:00)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 22445 -1.81%
S&P 500 2416 -2.06%
Nasdaq 6333 -2.99%
Russel 2000 1292 -2.70%
Indices Azië    
Nikkei 20166 -1.11%
Kospi 2055 -0.31%
Shanghai 2527 0.43%
Hang Seng 25595 -0.62%
ASX 200 5493 0.48%
Valuta's    
EUR / USD 1.1383 0.11%
GBP / USD 1.2675 0.25%
USD / YEN 111.07 -0.17%
Grondstoffen    
Goud future 1266 0.69%
Zilver future 14.79 0.65%
WTI oliefuture 45.83 0.53%

Agenda vandaag

 

Cijfers Land Tijd

Duitsland, Scandinavië, Oostenrijk en Zwitserland gesloten

 

 

Britse markten vervroegd dicht

VK

13:30

Euronext vervroegd dicht

NL, FR, BEL, POR

14:00

Markten VS vervroegd dicht

VS

19:00

     
     
     

Dividenden

Fonds Datum Dividend
     

Koersdoel en advieswijzigingen

Instelling Fonds Koersdoel Advies
       

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?