• Morning Call

De zwakte in de dollar weegt op de Europese beurzen

Verenigde Staten:

In de VS werden de bijgestelde belastingplannen zonder noemenswaardige problemen voor de tweede keer goedgekeurd. Het eerste grote succes voor Donald Trump. Op de aandelenmarkten werd men er al niet meer warm of koud van. De koersen bewogen strak zijwaarts tot fractioneel lager op weg naar het eind van een turbulent 2017. Consumer goods lagen onder druk waar de industriële aandelen aandelen juist wat herstel lieten zien. Of het sentiment nog steeds positief blijft zal vooral afhangen van de obligatiemarkten. Daar zien we wel dalende koersen en dus een oplopende rente. De grote vraag is of dit structureel doorzet of een tijdelijke opleving is. De olieprijs kreeg een zetje in de rug door de lager uitvallende voorraadcijfers en macrocijfers van de huizenbouwers kwamen sterk voor de dag. vanmiddag is er nog een redelijk gevulde agenda, maar vuurwerk zal daar niet van worden verwacht. Blackberry verrastte vriend en vijand met de cijfers en schoot ruim 11% omhoog. De Amerikaanse rente trok verder aan, zowel de 2 als 10 jaars rente behaalde nieuwe toppen voor 2017.

Binnen de Dow Jones waren Intel, Caterpillar en Cisco de grootste stijgers, de dalers waren Nike, Pfizer en Walt Disney. De stijgende sectoren waren Oil service , Steel en Goud gerelateerde, de dalende sectoren waren Pharmceuticals, High Tech en Utility. De 10 jaars rente staat nu op 2.5% en de VIX index daalde 3% naar 9.7.

Azië:

De Aziatische indices waren verdeeld waarbij in Zuid-Korea vooral die aandelen lager gingen die gevoelig zijn voor de oplopende spanningen met China. Gistermiddag werden schoten afgevuurd door de Zuid-Koreaanse kustwacht op Chinese vissersboten. De indices in China en Hong Kong lieten een kleine winst optekenen. In Japan wachtte men op de Bank of Japan met het rentebesluit. Zoals verwacht bleef alles onveranderd en zal men de monetaire steun op volle kracht blijven doorzetten. Er zijn nog geen tekenen van een oplopende inflatie. De zwakkere yen was een kleine steun voor de aandelen, die per saldo iets lager sloten.

De Dow Jones mini future staat vanmorgen op +4 de fair value is -2 en daarmee komt de indicatie voor de Dow Jones index uit op +6 punten. De koers van de Bitcoin schommelt rond de $17120.


Europa:

De futures in Europa laten vanmorgen een iets lagere opening zien. Vanuit het Duitse onderzoeksinstituut IFO werd vanmorgen bekend dat de exporterende bedrijven minder positief zijn geworden. Metaal en Automotive doen het goed, maar machinebouw- en electronicaproducenten zien een krimp.

Vandaag gaan de Catalanen opnieuw naar de stembus om een parlement te kiezen, naar verwachting zullen de seperatisten dit keer geen meerderheid behalen.

ASR verzekeringen moet definitief 250.000 klanten gaan vergoeden tegen gemiddeld €6000 per persoon. Dat is gisterenavond bekend gemaakt naar aanleiding van een uitspraak van het Kifid, over de woekerpolisaffaire. ASR klanten hebben te veel betaald voor beleggingsverzekeringen. De advocaten van Wakkerpolis hijsen de vlag voor het succes in de slepende rechtzaak. ASR had al een voorziening genomen van €1.2 miljard, maar moet nu €1.5 miljard afrekenen.

De AFM heeft een gevoelige tik op de vingers gekregen van de rechter. Eerdere boetes die werden opgelegd aan accountantskantoren wegen falend toezicht werden door de rechtbank onderuit gehaald. De toezichthouder zal zich dus moeten gaan beraden hoe daadwerkelijk te kunnen handhaven en sancties opleggen.

NXP semiconductors gaat samenwerken met het Chinese Baidu om autonoom rijden mogelijk te maken. De zelfsturende auto's gaan de halfgeleiders van NXP gebruiken in combinatie met het open source platform van Baidu, waar ook TomTom bij betrokken is.

 

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 24726 -0.11%
S&P 500 2.679 -0.08%
Nasdaq 6.960 -0.04%
Russell 2000 1.540

0,24%

Indices Azië    
Nikkei 22.888 -0.13%
Kospi 2.203 -2.01%
Shanghai 3.287 0.40%
Hang Seng 29.227 0.53%
ASX 200 6.075 -0.25%
Valuta's    
EUR / USD 1.1872 0,31%
GBP / USD 1.3366 -0.20%
USD / YEN 113.46 0.42%
Grondstoffen    
Goud future 1256.70 0.15%
Zilver future 16.19 0.58%
WTI oliefuture 58.12 0.75%

Agenda vandaag

   
Cijfers Land Tijd
Jobless Claims VS 14:30
BBP Q3 VS 14:30
Philadelphia Fed VS 14:30
 Consumentenvertrouwen  EU 16:00

Koersdoel- en advieswijziging

 
Instelling Fonds Koersdoel Advies
Morgan stanley Takeaway.com €46>€37  
    

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?