• Morning Call

Europese beurzen openen wat lager

Twitter ging gisteren, vanwege tegenvallende resultaten, hard onderuit op de beurs in New York. De cijfers van Facebook vielen wel in goede aarde. Een andere positieve uitschieter was Verizon met een plus van bijna 8%. De markt kreeg weer veel cijfers te verwerken. P&G sloot 1,6% hoger na een stabiel resultaat zonder tegenvallers. Nabeurs kwam Intel met meevallende tweede kwartaal cijfers, de grootste chipmaker van de wereld verdubbelde zijn omzet naar een record van $15 miljard en een kwartaal winst van $2,8 miljard. Intel is positiever geworden in zijn verwachtingen voor het hele jaar. Nabeurs steeg het aandeel dan ook nog door. Starbucks kon niet verrassen en liet naast tegenvallende cijfers ook de verwachting voor het hele jaar los. Voor de Amerikaanse tak van Altice ziet het er goed uit. Het concern, dat net een notering kreeg in de USA, zag de omzet met 6% oplopen.

De Dow-Jonesindex sloot 0,4% hoger op 21.796,55 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1% tot 2475,42 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor zelfs 0,6% op 6382,19 punten. Verizon, Boeing en Merck waren de grootste stijgers, Visa, American Express en Apple daalden het meest. Bij de sectoren zag men olie, natural gas en utilities oplopen, Airlines, transportation en goud en zilver daalden het meest.

Azië:

In Azie lag de markt over een breed front onder druk doordat de dollar weer wat sterker kon worden en men ook daar in afwachting is van de vele bedrijfscijfers van onder andere Yahoo Japan, Nomura Holdings en TEPCO. Japan dook 0,5% omlaag en de Zuid Koreaanse Kospi index kreeg zelfs een tik van bijna 1,5%. In Australië kreeg de markt 1,5% voor zijn kiezen, vooral financials en health care aandelen moesten het daar ontgelden. In China vielen de minnen mee. In Hong Kong daalde de Hang Seng index met 0,6% en op het vaste land bleef de Shanghai Composite dicht bij huis en sloot met een heel klein minnetje.

De Dow Jones minifuture staat op min 44, de fair value is -42 punten en daarmee komt de openingsindicatie voor de Dow Jones index uit op -86 punten.

Europa:

Aan het eind van de week lijkt de markt een klein beetje moe te worden. De bedrijfscijfers zijn over het algemeen goed. Europa lijkt, gezien de standen van de futures, toch wat lager uit de startblokken te komen.

Het tweede kwartaal van Air France-KLM was zoals verwacht sterk door hogere ticketprijzen en 7,5% passagiersgroei. De omzet kwam uit op €6.6 mrd. en dat leverde een €367 mln. grote winst op. KLM groeide vooral sterk, net als budgetdochter Transavia. Er worden meer boekingen voor verre vluchten dan vorig jaar verwacht. Ook verwacht Air France-KLM in tegenstelling tot sommige concurrenten dat de ticketprijzen licht zullen stijgen. Gisteravond werd verder bekend dat Delta en China Eastern een belang nemen in AFAKLM en dat AFAKLM een belang neemt in Virgin Atlantic. KLM topman Elbers verwacht dankzij de afspraken meer vluchten te kunnen uitvoeren tussen Schiphol en Shanghai.

Flow Traders heeft in het afgelopen kwartaal de winst en het bedrijfsresultaat verder zien dalen door de zwakke volumes, hoewel het verhandelde volume van Flow tegen de markttrend in met 6% steeg. Flow maakte een inhaalslag in Amerika tov de Europese markt, terwijl in Azie het volume juist daalde. De winst per aandeel kwam ruim de helft lager uit op €0,27, precies zoals de analisten verwachtten. Het interim-dividend komt op 30 cent.

Altice kwam nabeurs met de cijfers en het heeft in het tweede kwartaal van 2017 zowel de omzet als het aangepast bedrijfsresultaat zien aansterken ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, met name geholpen door Altice USA. De omzet stijging was licht onder de verwachting, maar de ebitda winst juist wat beter. De verwachting van verdere omzetgroei en stabilisering van de groei in Frankrijk werd herhaald.

Galapagos kwam met de cijfers en kondigde daarbij meteen de komst van marketeer Micele Manto aan. Manto was werkzaam bij abbvie, dat het best verkopende medicijn ter wereld, Humira, in huis heeft. De cijfers lieten een hogere omzet zien en een kaspositie die boven de €1mrd. uit komt. Nog aangevuld door een nieuwe deal met het Franse bedrijf Servier, die de komende jaren voor 290miljoen aan mijlpaalbetalingen verwacht te doen. De medicijnen in de pijplijn zijn nog altijd veelbelovend en op koers voor goedkeuring, al kan het altijd mis gaan in iedere fase van onderzoek. Zowel op ontwikkel- als op financieel gebied is GLPG goed op weg volgens CEO van de Stolpe.

Wolters kluwer boekte in het tweede kwartaal een omzetgroei van 2% op autonome basis, de marge dikte met 70 basispunten aan tot 20,7%. Het bedrijf gaat voor 100 miljoen extra aan eigen aandelen inkopen. De outlook voor de rest van het jaar wordt herhaald.

Santander, de grootste bank van Spanje, heeft in de eerste helft van dit jaar bijna een kwart meer winst geboekt. Bij BNP Paribas zag men de omzet en winst iets teruglopen, maar de resultaten waren beter dan analisten hadden verwacht. Bij de Zwitserse banken UBS en Credit Suisse zag men winstgroei. Beide banken deden goede zaken.

Renault boekte recordresultaten door goede verkopen van de nieuwe modellen megane´s en scenic´s.

 

Toegang tot de Binck Beursvloer

Met de Binck Beursvloer staat u de hele dag live in contact met de experts van de Beursvloer. Laat u inspireren door professionele beurshandelaren. Tijdelijk krijgt u kosteloos toegang.

Probeer de Beurvloer uit

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 21.796 0.39%
S&P 500 2.475 -0.10%
Nasdaq 5.917 -0.57%
Russell 2000 1.431 -0.76%
Indices Azië    
Nikkei 19.958 -0.61%
Kospi 2.401 -1.71%
Shanghai 3.250 0.02%
Hang Seng 26.979 -0.56%
ASX 200 5.698 -1.50%
Valuta's    
EUR / USD 1.1677 -0.49%
GBP / USD 1.3065 -0.39%
USD / YEN 111.25 0.07%
Grondstoffen    
Goud future 1260 0.84%
Zilver future 16.57 0.72%
WTI oliefuture 49.04

0.59%

Agenda vandaag

   
Cijfers Land Tijd
Consumenten vertrouwen  DUI 14:00
Economische groei (BBP) VS 14:30
Consumenten uitgaven VS 14:30
Michigan cons vertrouwen VS 16:00

Belangenmeldingen

BlackRock verkleint belang ASR

Dividenden

Fonds Datum Dividend
KPN 28 juli €0.037

Koersdoel- en advieswijziging

Instelling Fonds Koersdoel Advies
Deutsche Bank Asmi 65 > 57 Kopen

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?