• Morning Call

Europese cijferseizoen bonkt aan de deur

Europese cijferseizoen bonkt aan de deur. In Amerika wss men al begonnen, maar nu gaat ook in Europa het cijferseizoen van start en kunnen beleggers kijken of de verwachtingen waar gemaakt kunnen worden.

Verenigde Staten:

In de VS bleven de financiële markten gesloten i.v.m. Martin Luther King Day. Per saldo geven de futures een fors hogere opening weer, mede door de zwakkere dollar. Apple ligt inmiddels niet alleen in het westen onder vuur over de vertragende iPhone software, ook in China zijn er belangengroepen opgestaan. Voor vandaag maken de markten zich op voor nieuwe bedrijfscijfers, zo komen Citi, Charles Schwab en nog een aantal financiële instellingen met de cijfers voorbeurs.

Het Amerikaanse BlackRock gaat meer in gesprek met bedrijven waar het in belegt. BlackRock heeft meer dan $6000 miljard onder beheer van vooral institutionele beleggers en pensioenfondsen. Bij zijn gewone beleggingen kan BlackRock het aandeel verkopen als er twijfel is over de strategie. Dat kan men niet bij de indexfondsen. Zolang een bedrijf in een index zit kan de vermogensbeheerder niet verkopen.

Azië:

De Aziatische indices lieten vanmorgen een redelijke opmars zien, alleen Down Under werd een verlies van 0.5% genoteerd. De andere beurzen herstelden redelijk nu de dollar wat stabieler blijft liggen. Techfondsen en autobouwers wisten weer op te lopen. De Nikei trok 1% aan, de Chinese markten liepen resp. 0.7 en 1.3% op voor de Shanghai Composite en Hang Seng. Vanuit de Chinese centrale bank klinken steeds nadrukkelijker geluiden dat men de handel in cryptocurrency verder wil gaan beperken. Zo zou men de handel zelfs helemaal willen verbieden om een mogelijke bedreiging voor het financiële syusteem tegen te gaan. eerder sloot men al divrese bitcoinhandelsplaatsen enw erden ICO's verboden. In Zuid-Korea steeg de Kospi index 0.7% dankzij Samsung en chipbakker Hynix.

De Dow Jones mini future staat vanmorgen op +196 de fair value is -24 en daarmee komt de indicatie voor de Dow Jones index uit op +220 punten. De koers van de Bitcoinvalt terug naar $13.100.


Europa:

De futures in Europa laten vanmorgen een hogere opening zien. De Duitse inflatie in december is op jaarbasis is met 1.7% lager uitgekomen dan een maand eerder. Op maandbasis zagen de Duitsers het prijspeil stijgen met 0.6%.

De European Securities and Markets Authority ESMA waarschuwt beleggers voor de Bitcoin. De waarde is te volatiel en de munt wordt lang niet overal geaccepteerd. In november waarschuwde het ook al voor ICO's.

ABN AMRO heeft een nieuw fintech-bedrijf opgericht voor internationale betalingen en valutatransacties onder de naam Franx. Eerder introduceerde de bank online kredietverstrekker New10 en een digitale vermogensbeheerder Prospery. ABN AMRO liet verder weten bij de cijfers van volgende maand ook enkele mee- en tegenvallers te zullen publiceren, maar dat die een verwaarloosbaar effect op de resultaten zullen hebben.

Biotechbedrijf Esperite heeft weer een portie vers geld ontvangen van het Europea Growth Select Fund. In totaal werd €250.000 opgehaald middels een nieuwe tranche aandelen, die vrijkwam door de uitoefening van warrants. De investering dient ter ondersteuning van de commerciële activiteiten en technologische ontwikkeling

Marc Coucke’s investeringsvehikel Alchylo neemt een optie van Value8 in Snowworld over en verwerft daarmee een call op nog 5% extra aandelen, bovenop de 70% die het al in bezit heeft door een bod van €9.80 op de aandelen van de exploitant van indoor skiebanen.

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 25803 0.o%
S&P 500 2786 0.0%
Nasdaq 7261 0.0%
Russell 2000 2209

0,0%

Indices Azië    
Nikkei 23948 0.99%
Kospi 2210 1.07%
Shanghai 3437 0.79%
Hang Seng 31798 1.44
ASX 200 6048 -0.47%
Valuta's    
EUR / USD 1.2265 0.42%
GBP / USD 1.3799 0,37%
USD / YEN 110.81 0.03%
Grondstoffen    
Goud future

1340.5

0,15%
Zilver future 17,32 -0.4%
WTI oliefuture 64.48 0.06%

Agenda vandaag

   
Cijfers Land Tijd
Empire manufacturing VS 14:30

Koersdoel- en advieswijziging

Instelling Fonds Koersdoel Advies
CS ASML €152>€180 Outperform
Kepler Chevreux Aegon €5,40>€6,20 Kopen 

Volg nu ook de Beursvloer via onze mobiele Apps 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?