• Morning Call

Europese markten veren wat op na kwartaalslot van vrijdag

Verenigde Staten:

In de VS bleven de koersen wel goed liggen, in tegenstelling tot de kleine verkoopgolf op het slot van de Europese markten. Dat laatste zal veel te doen hebben gehad met de kwartaalsluiting. In tegenstelling tot de laatste hebben de Amerikaanse markten een uitstekend eerste halfjaar achter de rug, met plussen van rond de 8%. De macrocijfers kwamen wel weer wisselend door, met een wat lager consumentenvertrouwen, maar een betere inkoopmanagersindex voor de regio Chicago. De olieprijs trok weer wat aan en gaf een extra steuntje in de rug van de aandelenmarkten. Die sluiten vandaag overigens eerder in aanloop naar Independance Day en zullen dinsdag de hele dag gesloten blijven.

Trump wil de eigen staalindustrie verder bevoordelen. De VS importeren 20 tot 40 miljoen ton staal per jaar en daarvan komt 12% uit de EU. Mocht het zover komen dan zal dat grote gevolgen hebben voor o.a. Ijmuiden en de werkgelegenheid aldaar.

Binnen de Dow Jones konden Nike, Caterpillar en Home Depot oplopen, de grootste dalers waren Visa, Merck en Goldman Sachs. Bij de sectoren konden Steel, Housing en Transportation oplopen, de grootste dalers waren Brokers, Networking en Semi Conductors . De Vix index die de volatility van de S&P 500 weergeeft daalde ruim 2% naar 11.2.

Azië:

De Aziatische beurzen lagen er goed bij dankzij meevallende cijfers van de Japanse Tankan index. Deze liet zien dat het bedrijfssentiment sterk is verbeterd. Ook de Chinese Caixin index kwam beter door dan verwacht en zo zou je verwachten dat de meeste indices een plusje lieten zien. het sentiment werd echter gedrukt door de harde woorden van China bij het slotfeestje van Hong Kong. Twintig jaar geleden werd de Britse kolonie teruggegeven aan China met een aantal garanties die 50 jaar zouden duren. De Chinese prmier Xi Jinping was echter duidelijk: China is de baas vanaf nu. De indices kwamen dan ook nauwelijks los van de slotstanden.

Toshiba wil zijn bedrijfsonderdeel Landis+Gyr (energienetwerken) naar de beurs in Zürich te brengen. Het bedrijf zit in grote financiële problemen en probeert op deze manier aan geld te komen. De waarde zou rond de $2 miljard liggen en Toshiba heeft 60% van de aandelen. Het Japanse technologieconcern wil ook af van zijn geheugenchipdivisie.

De Dow Jones minifuture staat vanmorgen op +36, de fair value is -11 en daarmee komt de openingsindicatie voor de Dow Jones index uit op +47 punten.

Europa:

In Amsterdam geven de futures een hogere opening aan. de markten veren weer wat op na de kwartaalsluit gedreven sell-off op het slot.

NSI heeft zijn Large Scale-portefeuille verkocht voor €74 miljoen. De deal heeft een premie van meer dan €6 miljoen en vloeit voort uit de strategiewijziging, meer in kantoren en uit retail.

Fagron heeft een obligatielening van €225 miljoen volledig afgelost.

Elliott Advisors zint op verdere juridische acties tegen AkzoNobel en zoekt steun onder de aandeelhouders. Het heeft vragen over het vertrouwen in het bestuur en de geloofwaardigheid van de groeiplannen van het bedrijf. Een nieuwe stap naar de rechter wordt dan ook niet uitgesloten.

Boskalis heeft een groot nieuw baggerschip in de vaart genomen, de zogenoemde megasnijkopzuiger Helios gedoopt. Het schip zal in de haven van Duqm in Oman worden ingezet om baggerwerkzaamheden te verrichten.

Na eerdere geruchten over interesse van buitenlandse bedrijven voor Corbion en OCI op "Trading" websites wordt nu ook Gemalto genoemd.

Total, China National Petroleum en Iran zetten de handtekening onder een belangrijke gasdeal van bijna $5 miljard. Na het aflopen van de sancties kan het land weer handel drijven met het buitenland. Iran wil zijn grote gasreserves verder tot ontwikkeling brengen en de productie opvoeren.

 

TOEGANG TOT DE BEURSVLOER

Met de Binck Beursvloer staat u de hele dag live in contact met de experts van de Beursvloer. Laat u inspireren door professionele beurshandelaren. Tijdens de Binck Turboweken krijgt u tijdelijk kosteloos toegang. U steekt er vast en zeker iets van op. Klik HIER om de Beursvloer uit te proberen.
 

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 21.349 0.29%
S&P 500 2.423 0.15%
Nasdaq 5.647 -0.11%
Russell 2000 1.412 -0.41%
Indices Azië    
Nikkei 20.046 0.07%
Kospi 2.390 -0.06%
Shanghai 3.190 -0.07%
Hang Seng 25.753 -0.04%
ASX 200 5.692 -0.51%
Valuta's    
EUR / USD 1.1426 -0.13%
GBP / USD 1.3028 0.16%
USD / YEN 112.41 0.19%
Grondstoffen    
Goud future 1242.30 -0.28%
Zilver future 16.57 -0.06%
WTI oliefuture 46.22 2.87%
     

Agenda vandaag

   
Cijfers Land Tijd
Productie PMI VS 15:45
Bouwuitgaven VS 16:00
ISM Productie PMI VS 16:00
Auto en Truck sales VS 22:00

Belangenmeldingen

   
   

Dividenden

Fonds Datum Dividend
Unibail Rodamco 04-07-2017 €5.10
     

Koersdoel- en advieswijziging

Instelling Koersdoel Huidig advies
Berenberg zet Bayer lager;   Hold;
   

 

   

 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?