• Morning Call

G7 voorkomt handelsoorlog niet direct

Verenigde Staten:

In de VS begon men met een lagere opening, beleggers hadden dan ook genoeg om zich zorgen over te maken. De naderende G7, de ontmoeting van Trump met Kim Jong-un en natuurlijk nog de zorgen om Brazilië en Argentinië. Toch wisten de markten het negatieve sentiment van zich af te schudden en zo stegen de Dow Jones en S&P 500 met 0.3% en kon de Nasdaq fractioneel hoger de dag uit. Komende week zal volledig in het teken staan van de centrale banken. Woensdag komt de FOMC met haar rentebeleid en donderdag de ECB. Bij de aandelen was er veel aandacht voor Deutsche Bank, de in problemen geraakte financiële reus zou na veel reorganisaties volgens diverse media willen samengaan met Commerzbank. Chipmakers Dialog en Synaptics zijn in gesprek over een mogelijk samengaan. De gesprekken zijn nog verkennend van aard en er is geen zekerheid dat een deal wordt gesloten.

Binnen de Dow Jones waren Walt Disney, General Electric en Travelers Companies de grootste stijgers, de dalers Oil Service en Semiconductors waren de sterkste dalers. De 10 jaars rente staat nu op 2.94% en de VIX index, die de volatility weergeeft van de S&P 500, bleef onveranderd op 12.1.

Azië:

In Azië konden beleggers toch nog wel positief blijven, alleen de Shanghai Composite sloot 0.8% lager. De Nikkei en Hang Seng konden samen met de Kospi index rond de 0.5% oplopen.  Het lijkt erop dat beleggers de ontmoeting tussen Trump en Kim Jong-un een redelijke kans geven op een geslaagd eind. De Japanse machine-orders zijn in april met 10% sterk gestegen. In maart was er nog een dip van bijna 4%.

De Dow Jones mini future noteert vanmorgen 2 punten lager, de fair value is -4 en daarmee komt de indicatie voor de Dow Jones index uit op +6 punten. 

Europa:

De Europese beurzen laten vanmorgen een lagere opening zien, beleggers reageren nerveus op de afloop van de G7 meeting in Canada.

De Zwitsers hebben zondag tijdens een referendum een plan afgekeurd om het nationaal monetair systeem radicaal te hervormen. Door de hervorming had de nationale bank het monopolie gekregen op het creëren van geld, wat de bewegingsvrijheid van banken sterk had beperkt.

ArcelorMittall bouwt een nieuwe fabriek in Gent voor €150 miljoen. Deze kan gassen uit hoogovens omzetten in bio-ethanol. De technologie erachter is afkomstig van het Amerikaanse LanzaTech, waarmee een langetermijnovereenkomst werd getekend.

Het centraal bureau voor de statistiek maakte vandaag bekend dat het aantal faillissementen is gedaald in mei naar 257, tegen 267 faillissementen een maand eerder. De trend is al dalend sinds midden 2013.

De koers van de bitcoin zakte met wel 12% tot $6800 als gevolg van een hack bij een handelsplatform voor cryptomunten in Zuid-Korea, genaamd Coinrail.

Betalingsdienstverlener Adyen gaat woensdag voor €240,- naar de beurs. De beursgang is de grootste in Amsterdam sinds tijden. Particuliere beleggers kunnen pas vanaf de opening meedoen.

Vanochtend werd bekend gemaakt dat de Nederlandse groothandel de omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 1.9% minder snel heeft zien stijgen.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?