• Morning Call

Galapagos en Pharming starten nieuwe studies

Verenigde Staten:

In de VS zat het herstel vooral bij de tech gerelateerde fondsen en daar kon alleen de Nasdaq van profiteren met een plus van 1.1%. Voor de Dow Jones en S&P 500 waren de winsten met rond 0.4% iets minder indrukwekkend. Er was vrijwel geen macro economisch nieuws, De JOLTS cijfers lieten een lichte daling van het aantal vacatures zien. Verder was er een grote overname en natuurlijk genoeg politiek gekrakeel. Euforie over de deal met Mexico en het grote afwachten op een eventuele deal met China. Donald Trump is in ieder geval overtuigd dat de deal er gaat komen. "ze moeten wel". De dollar kon in ieder geval verder aantrekken tegen de euro en de olieprijs lag al weer onder druk. Het nieuws dat de OPEC de productiebeperkingen aan zal houden had een beperkte impact. Bij de bedrijven stonden United Technologies en Raytheon in de spotlights. Het nieuwe, na Boeing tweede defensie- en luchtvaarbedrijf ter wereld, Raytheon technologies gaat meteen $20 miljard uitkeren aan de aandeelhouders. Salesforce betaalt bijna $16 miljard voor concurrend Tableau.

Binnen de Dow Jones konden Goldman Sachs, Walmart en Intel het meest oplopen, de dalers waren McDonald's, DowDuPont en United Technologies. Bij de sectoren liepen Semiconductors, Computers en Internet het meest op, de enige dalers waren Goud gerelateerde, Oil Service en Utilities. De 10 jaars rente liep iets op naar 2.14% en de VIX-Index, die de volatility van de S&P 500 opties weergeeft, viel iets terug naar 15.9.

Azië:

In Azië veerden de Chinese markten weer op. De Shanghai Composite zelfs met 1.8%, waar de beurs van Hong Kong het iets kalmer aan deed met +0.8%. De massale protesten in Hong Kong drukten op het lokale beurssentiment. De beurzen van Tokyo en Seoul lieten een bescheiden plus van rond de 0.3% zien, waar Down Under de ASX 200 het beter deed met een stijging van 1.5%. De Japanse munt blijft erg sterk liggen tegen de dollar en dat is slecht voor de exporterende bedrijven.

Voorbeurs staan de Amerikaanse futures op de Dow Jones index 48 punten hoger, de fair value is -14 en daarmee komt de openingsindicatie voor de Dow Jones index uit op een plus van 62 punten.

Europa:

In Amsterdam opent de juni future vanmorgen weer een tandje hoger.

Goed nieuws bij Galapagos, daar heeft men samen met partner Servier, de troepen klaar staan voor de start van een fase II studie met GLPG1972 voor patiënten met artrose in de knie.

Bij Pharming gaat men testen in hoeverre Ruconest kan bijdragen aan de bestrijding van zwangerschapsvergiftiging.

AMG overweegt om de Technologies divisie apart naar de beurs te brengen. Het onderdeel, dat nog niet zo lang geleden gevormd werd, is een belangrijke pijler onder de resultaten van AMG.

Bij het retailvastgoed blijft het kommer en kwel. Hudson's Bay gaat in Europa fors reorganiseren en wil de warenhuizen van de beurs halen. Daarnaast signaleren onderzoekers dat winkelcentra  het steeds lastiger hebben met de sterke terugval van bezoekers.

Bij Air France-KLM zag men het aantal passagiers met 3.3% toenemen in mei. Ook de bezettingsgraad en vrachtvervoer zagen een stijging. Voor het eerst in tijden lag het vervoerscijfer bij Transavia met +1% onder het gemiddelde voor de hele groep.

SBM Offshore gaat een FPSO leveren aan het Braziliaanse Petrobras. De looptijd is maar liefst 22 jaar en komt in het Mero-veld te liggen waar 180.000 vaten per dag geproduceerd en verwerkt moeten gaan worden.

TomTom komt met een mobiele app om navigatiekaarten via Apple carplay op het scherm van de auto te tonen. Later dit jaar moet er ook een mobiele versie voor Android komen.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?