• Morning Call

Gezond bod op Wessanen?

Verenigde Staten:

Ondanks de verschillende uitstelbewegingen was er niet veel beweging op Wall Street. Er werd door het Britse parlement gestemd voor uitstel van de deadline voor uittreding uit de EU. Daarnaast verschoof ook Trump de deadline voor het handelsakkoord met China, op zijn vroegst eind volgende maand wordt er door ingewijden een getekend akkoord verwacht. De Dow Jones steeg nog nipt, in tegenstelling tot de S&P en Nasdaq die beiden licht terrein verloren. Boeing heeft nabeurs besloten de levering van de 737 Max toestellen te pauzeren, nu de kisten wereldwijd aan de grond gehouden worden hangende het onderzoek naar de oorzaak van de crashes. Er wordt ondertussen hard gewerkt aan een software update en de productie gaat ook gewoon door. De winstwaarschuwing van GE werd prima verteerd, omdat men in de jaren erna een stevige verbetering verwacht. Het aandeel sloot 2.8% hoger.

Nabeurs kwam o.a. Oracle met de cijfers en daar was het met name de cloud die de omzet op peil wist te houden. De winst kwam uit op dik $2.7 mrd. Ook software bedrijf Adobe kwam met cijfers en die waren fors beter. Er werd een recordomzet en hogere verwachtingen voor het lopende jaar gerapporteerd. Bij Facebook stappen twee topmanagers op, hoofd ontwikkeling Chris Cox en hoofd Whatsapp Chris Daniels.

Binnen de Dow Jones waren Visa, Apple en Nike de grootste stijgers, Dow DuPont, Intel en Pfizer waren de sterkere dalers. Bij de sectoren konden Oil, Automobiles en Financials het meeste oplopen, de dalers waren Semiconductors, Metals en Goud gerelateerde. De 10 jaars rente trok iets aan naar 2.63% en de VIX-index die de volatility van de S&P 500 opties weergeeft, steeg naar 13.5.

Azië

In Azië gingen de beurzen hoger in anticipatie op meer stimulerende maatregelen van de Chinese overheid. Het wachten is verder op een handelsakkoord, dat volgens Trump binnen 3-4 weken rond zou moeten komen. De Shanghai Composite liep met 0.4% op en die in Hong Kong met 0.8%. De Nikkei steeg eveneens 0.8%, geholpen door de chipfabrikanten, die profiteerden van de nabeurse cijfers van het Amerikaanse Broadcom. Die boekte een 9% hogere omzet en voorziet over het gebroken boekjaar een omzet van $24.5 mrd, rekening houdend met een zwakkere vraag in China.


Voorbeurs staan de Amerikaanse futures op de Dow Jones 73 punten hoger, fair value is er haast niet en daarom komt de openingsindicatie voor de Dow Jones index eveneens uit op een plus van 73 punten.

Europa:

De futures in Amsterdam wijzen vanmorgen op een iets hogere opening.

In het niet meer zo Verenigd Koninkrijk gaat de show verder. Volledig politiek gedreven blijft het Lager Huis koers houden op de afgrond. Waar men het wel over eens was is dat er uitstel aangevraagd moet worden bij de EU. Voor een tweede referendum was nog geen meerderheid te vinden. Komende week op de EU top zal het besluit over eventueel uitstel moeten vallen. Saillant detail is dat de Britten geen enkel plan B lijken te hebben.

De Nederlandse detailhandel zag over januari nog wel groei, maar het gaat wel een stuk trager dan in voorgaande maanden december en november. Het Online segment blijft wel stevig doorgroeien. De export vanuit Nederland trok over januari met 2.7% aan en dat is juist een verbetering t.o.v. de twee voorgaande maanden.

Wessanen laat gisteren nabeurs weten dat het Franse PAI Partners en de Amerikaanse investeerder Jobson interesse hebben om het aandeel van de beurs te halen voor €11.50. Jobson is al geruime tijd grootaandeelhouder met een belang van bijna 26%. Vandaar dat de overnamepremie “slechts” rond de 24% ligt.

Unilever had een goede dag gisteren. Vanuit het bedrijf werd bekend dat de top grondig wordt veranderd. Er komt een nieuwe functie van COO en men wil meer divisie gericht denken om snel in te kunnen spelen op veranderingen in de markt. De opvolger van Paul Polman, de schot Alan Jope, gaat meer focus leggen op winst en groei dan zijn voorganger die vooral voor duurzaam ging.

De Amerikaanse beurswaakhond SEC wil Volkswagen gaan vervolgen voor het misleiden van Amerikaanse beleggers tijdens en voorafgaand aan het dieselgate schandaal.

Boskalis gaat van start met haar aandelen inkoopprogramma ter waarde van €100 miljoen. 

Koersen (8:00)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 25709 0.03%
S&P 500 2808 -0.09%
Nasdaq 7630 -0.16%
Russel 2000 1549 -0.40%
Indices Azië    
Nikkei 21448 0.77%
Kospi 2176 0.78%
Shanghai 3021 0.66%
Hang Seng 29121 0.79%
ASX 200 6175 -0.07%
Valuta's    
EUR / USD 1.1319 -0.04%
GBP / USD 1.3252 -0.11%
USD / YEN 111.69 0.12%
Grondstoffen    
Goud future 1301 0.43%
Zilver future 15.34 0.11%
WTI oliefuture 58.78 0.26%

Agenda vandaag

Olierapport IEA 10:00
Inflatie - Februari EU 11:00
Empire State index VS 13:30
Industriële productie VS 14:15
Banencijfers VS 15:00
Consumentenvertrouwen VS 15:00

 

Dividenden

Fonds Datum Dividend
     

Koersdoel en advieswijzigingen

Instelling Fonds Koersdoel Advies
KBC RWE €19 Verkopen
       
       

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?