• Morning Call

Kort Amerikaans

Verenigde Staten:

Ook afgelopen vrijdag waren het weer de handelsrelaties tussen de VS en China die het sentiment bepaalden. Donald Trump geeft aan af te willen zien van verdere importheffingen omdat China een overeenkomst zou willen sluiten. Een lijst met voorstellen ligt al klaar. Later deze maand is er de G20 meeting en daar wordt meer vooruitgang en misschien wel een akkoord verwacht. De Dow Jones steeg een half procent, De S&P steeg 0.2% en de Nasdaq ging een tikje lager, aangevoerd door de zwakke dag van Nvidia en de andere chipbedrijven die in het kielzog werden meegesleurd. Verder kwam Nordstrom met de cijfers, de warenhuisketen kreeg een tik van maar liefst 14% om de oren na tegenvallende cijfers en vooruitzichten. GE verkocht een portfolio met lease contracten en Blackberry is in de markt voor een digitaal beveiligingsbedrijf. Deze week is het voor de Amerikanen een korte handelsweek. Donderdag Thanksgiving en de dag erna Black Friday, waarbij alle ogen gericht zullen zijn op de winkelverkopen en consumentenproducten.

Binnen de Dow Jones waren Travelers, United health en MCDonalds de grootste stijgers, de dalers waren Visa, Boeing en Walmart. Bij de sectoren zien we de Goud en Silver, Olie en Utilies oplopen. De dalers waren Internet, Airlines en Semiconductoren. De 10 jaars rente valt wat terug naar 3,07% en de VIX index die de volatility van de S&P 500 weergeeft, daalde met 9% naar 18,10.

Azië:

De handel in Azië vertoonde een gemengd beeld. Beleggers blijven terughoudend door de onzekerheid op het gebied van de handelsrelaties en de Brexit. Er zijn niet voldoende stemmen vanuit conservatieve zijde om Theresa May en haar parlement weg te sturen. De Nikkei liep met een half procent op door positieve exportcijfers. De export liep met 8.2% op ten opzichte van een jaar eerder in oktober. Het was wel onder de verwachting van analisten. Ook de Hang Seng, Shanghai Composite en Kospi indices liepen op. De Australische beurs ASX200 stond wel onder druk en daalde met 0.7% onder aanvoering van de financiële sector en de energiesector.

De Dow Jones future noteert vanmorgen 57 punten lager, de fair value is -44 en daarmee komt de indicatie voor de Dow Jones index uit op -13 punten. De Bitcoin noteert rond de $5400.

Europa:

De Europese beurzen openen vanmorgen iets lager.

ASR Nederland wil zijn bestuursstructuur veranderen met een derde lid binnen de raad van bestuur naast de CEO en CFO. Daarnaast gaat men een business executive committee in het leven roepen, die zal bestaan uit de leden van het bestuur, de chief risk officer en senior managers. Dit alles is nodig om de doelstellingen en strategie te behalen.

Nestlé zou de meeste kans maken om een Indiaas dochterbedrijf van GlaxoSmithKline over te nemen. Het Zwitserse bedrijf zou een agressiever bod hebben uitgebracht, maar Unilever is nog wel in de race. De overnamesom zou rond de $4 miljard liggen.

De B&S Group, distributeur en groothandel, heeft de omzet het laatste kwartaal verder zien toenemen en verwacht een sterke tweede jaarhelft. Er werden geen details gegeven, maar de omzet zou al 10% hoger liggen dan over de eerste negen maanden van vorig jaar. Het interim dividend is bepaald op €0,13 per aandeel.

Ahold Delhaize wil voor $350 miljoen aan langlopende obligaties aflossen. De obligaties zijn ooit uitgegeven door Delhaize. De reden van aflossen is om de rente last te verlagen.

Het blijft rommelen bij ABN AMRO nu er weer een tweede brief van managers opgedoken is. In de brief klagen de managers over hoe het bedrijf door Kees van Dijkhuizen wordt geleid. De CEO is zwaar teleurgesteld over de brief.  President-commissaris Tom de Swaan wil in discussie maar briefschrijvers vrezen voor hun baan.

Oliekartel OPEC bekijkt samen met een aantal bondgenoten of er een grotere productieverlaging kan komen dan de 1 miljoen vaten die eerder werd gemeld. Dit alles om de val van de olieprijs te stoppen.

Standard & Poor's houdt de kredietwaardigheid van Nederland op het allerhoogste niveau. Het ratingbureau geeft ons land de toprating triple-A.

 

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 25413 0.49%
S&P 500 2736 0.22%
Nasdaq 7247 -0.15%
Russel 2000 1528 0.51%
Indices Azië    
Nikkei 21814 0.62%
Kospi 2100 0.39%
Shanghai 2700 0.80%
Hang Seng 26368 0.70%
ASX 200 5693 -0.64%
Valuta's    
EUR / USD 1.1403 0.48%
GBP / USD 1.2834 0.27%
USD / YEN 112.78 -0.93
Grondstoffen    
Goud future 1219 0.33%
Zilver future 14.39 0.56%
WTI oliefuture 57.42 0.88%

Agenda vandaag

Cijfers Land Tijd
Bouwproductie EU 11:00
     

Dividenden

Fonds Datum Dividend
Volker Wessels 21-11-2018 €0,28
     

Koersdoel en advieswijzigingen

Instelling Fonds Koersdoel Advies
Credit Suisse ABN Amro €32 >€31,00 Houden
Berenberg OCI €32 Kopen

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?