• Morning Call

Lagere olieprijs raakt beurzen nauwelijks

Verenigde Staten:

In de VS begon men positief en al snel stonden er weer nieuwe records op de borden. Beleggers keken uit naar de uitkomst van de OPEC meeting, al waren er inmiddels genoeg berichten en statements uitgelekt om geen verrassingen te krijgen. Precies datgene gebeurde wel: Ondanks dat men uitvoerig had laten blijken de maatregelen met 9 maanden te verlengen en geen verdere beperkingen door te voeren, reageerde de oliemarkt teleurgesteld. De Opec zou de invloed van schalie olie onderschatten. De prijs van een vaatje daalde fors en sloot 4% lager. Aandelenmarkten gaven nauwelijks een krimp. Bij de aandelen was Best Buy een forse uitschieter na de cijfers, het aandeel steeg met ruim 21%. Warenhuisketen Sears liep 13% op en zo deed ook retail weer mee met de hausse. HP Inc profiteerde niet van de cijfers en moest 3.4% prijsgeven. Andere uitschieters waren Snap met +6.8% en Halliburton met -4.8%.

Viacom heeft een overeenkomst gesloten met de Amerikaanse divisie van telecomconcern Altice. Beide bedrijven gaan samenwerken op het gebied van reclame en distributie. Door de overeenkomst hebben klanten van Altice onder meer toegang tot de inhoud van content van Viacom. 
General Motors is in de Verenigde Staten aangeklaagd omdat het in pick-uptrucks gebruik zou hebben gemaakt van sjoemelsoftware. De Amerikaanse automaker probeerde zo emissietesten te manipuleren. Staples heeft een overnamebod van investeringsbedrijf Cerberus Capital Management afgewezen, waardoor de overnamekansen voor Sycamore Partners verbeteren. 
De FBI onderzoekt Trumps schoonzoon Kushner en zijn relatie met Trumps campagneteam en Rusland.

Binnen de Dow Jones index waren United Health, Travelers Companies en Microsoft de sterkste stijgers, de enkele dalers waren Chevron, Du Pont en General Electric. Bij de sectoren waren Transportation, Internet en Airlines de grootste stijgers. Dalende sectoren waren Oil, Oil Service en Natural Gas. De 10 jaars rente staat op 2.26% en de VIX index op de S&P 500 bleef onveranderd op 10.

Azië:

De Aziatische beurzen waren vanmorgen gemengd door reacties op de OPEC en het onderzoek naar de Schoonzoon van Trump. In Japan was er een kleine min van 0.6% voor de Nikkei, Toshiba heeft nog steeds diverse gegadigden voor de chipdivisie die $18 miljard zou kunnen opbrengen. De inflatie trok aan door hogere voedsel en brandstofprijzen. De Kospi index maakten een nieuwe all-time high met een plus van 0.6%. De markten in China bleven dicht bij huis, maandag zijn deze beurzen gesloten i.v.m. een nationale feestdag.

De Dow Jones (mini) future handelde vanmorgen 17 punten lager. De fair value is -4 en daarmee komt de indicatie voor de Dow Jones index uit op -13.

Europa:

In Amsterdam geven de futures vanmorgen een iets lagere opening aan.

Analisten van Goldman Sachs hebben hun winstverwachtingen voor ING, ABN Amro en het Belgische KBC verhoogd. De analisten zijn te spreken over de brede winstverbetering van de banken, gedragen door hogere tarieven, lagere kosten en een goed risicoklimaat.

Iran ziet kansen om dit jaar grote deals met oliereuzen zoals Lukoil en het Franse Total te sluiten. Door een samenwerking kan het land de olieproductie binnen 5 jaar met een kwart opvoeren. Iran produceert nu 4 miljoen vaten per dag en dat moet dan naar 5 miljoen vaten per dag, zeg maar 5% van de wereldwijde olieproductie. 

De Bitcoin schoot weer naar nieuwe hoogtes, mede dankzij de controversiële oud topman John McAfee. Vanaf zijn schuilplaats Belize liet hij weten vol in te zetten op de cryptocurrency. Zijn bedrijf MGT Capital heeft kapitaal gekregen om nog eens duizend computers aan te schaffen om nieuwe bitcoins te 'mijnen'. 

De Italiaanse banken Popolare di Vicenza en Veneto Banca mogen door de Italiaanse staat gegarandeerde obligaties uitschrijven om zo de balans te stutten. Naar verwachting zal de uitgifte een kleine €4 miljard groot zijn.

 

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 21.083 0.34%
S&P 500 2.415 0.44%
Nasdaq 6.205 0.69%
Russell 2000 1.383 0.06%
Indices Azië    
Nikkei 19.687 -0.64%
Kospi 2.355 0.50%
Shanghai 3.116 0.25%
Hang Seng 25.628 -0.01%
ASX 200 5.752 -0.66%
Valuta's    
EUR / USD 1.1195 -0.12%
GBP / USD 1.2873 -0.44%
USD / YEN 111.45 -0.26%
Grondstoffen    
Goud future 1.258 0.20%
Zilver future 17.20 0.00%
WTI oliefuture 48.53 -0.76%

Agenda vandaag

Cijfers Land Tijd
Consumentenvertrouwen ITA 10:00
Ondernemersvertrouwen ITA 10:00
Economische groei VS 14:30
Duurzame goederen VS 14:30
Consumentenvertrouwen VS 16:00

Belangenmeldingen

Blackrock vergroot belang in Gemalto

Dividenden

Fonds Datum Dividend
Flow Traders 26-05-2017 €0.70
ABN AMRO 01-06-2017 €0.44
Koersdoel en advieswijzigingen
Macquarie zet ArcelorMittal hoger naar outperform  
Jefferies zet AkzoNobel op hold  
Berenberg zet GlaxoSmithKline hoger naar buy  

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?