• Morning Call

Markt nerveus na uitlatingen Trump jr.

Verenigde Staten:

In de VS was het weer business as usual, met oplopende olieprijzen, veel rumoer rondom Trump en aantrekkende aandelenkoersen. De zwakkere dollar was een stevige steun in de rug van de commodities die daarmee de oliesector weer aanjoeg. Daarnaast werd bekend dat de olieproductie in Noord-Afrika ook beperkt kan worden en wereldwijd te weinig wordt geïnvesteerd in nieuwe voorraden. De aandelen wisten goed te herstellen van eerdere forse verliezen na de publicatie van emails van Trump jr. over de betrokkenheid van Russen bij de Amerikaanse verkiezingen. Ook positief ontvangen werd het bericht dat de Senaat twee weken later met reces gaat om eerst de wetgeving rond Obamacare op te lossen. Bij Dow Jones sloot onveranderd op 21.409, de S&P was een fractie lager en de Nasdaq kon 0.3% hoger sluiten.

Snap, het moederbedrijf van de populaire app Snapchat daalde met 9% nadat analisten van Morgan Stanley het advies voor het aandeel hadden verlaagd. De broker erkende het aandeel niet goed te hebben ingeschaald. De koers staat nu vrijwel op de officiële introductieprijs. Twitter heeft Ned Segal benoemd als nieuwe financieel directeur. Segal neemt het stokje over Anthony Noto.

Binnen de Dow Jones waren General Electric, Boeing en Intel de sterkste stijgers, dalers waren o.a. Pfizer, Merck en Nike. Bij de sectoren zien we Internet, Metals en Oil Service oplopen, de dalende sectoren waren Airlines, Transportation en Housing. De VIX index die de volatiliteit weergeeft van de S&P 500, daalde met 2% naar 10.9.

Azië:

De Aziatische beurzen lagen over het algemeen onder druk, mede door de zwakkere dollar. Ook hier maakt men zich verder zorgen over de eventuele gevolgen van het onderzoek naar Russische steun voor het kamp Trump tijdens de verkiezingen. De Nikkei index is dollar gevoelig en leverde 0.6% in, de Shanghai Composite gaf ook 0.6% prijs. De kans dat ook in Japan de rente verder gaat oplopen lijkt nog niet heel groot, maar als alle andere landen dat wel doen, wordt het steeds lastiger de staatsschuld te blijven financieren. Alleen in Hong Kong kon de Hang Seng 0.6% oplopen. 

De Dow Jones minifuture staat op +5, de fair value is -14 en daarmee komt de openingsindicatie voor de Dow Jones index uit op +19 punten.

Europa:

In Amsterdam geven de futures een hogere opening aan.

Ordina gaat het mes in de organisatie zetten. Het bedrijf wil jaarlijks €5 miljoen besparen op overhead kosten. In het tweede kwartaal stond de omzet ondanks een aantrekkende vraag onder druk en slonk naar €84,7 miljoen tegen vorig jaar bijna €88 miljoen. Het bedrijfsresultaat daalde met €1 miljoen tot €2,7 miljoen.

Shell oefent een optie uit om de FPSO Turitella van onder meer SBM Offshore te kopen voor een bedrag van $1 miljard. SBMO heeft 55% van de FPSO in bezit en zal de opbrengst gebruiken om schulden af te lossen.

AkzoNobel gaat vandaag niet met Elliot aan tafel. De agressieve houding van de investeerder jegens president-commissaris Antony Burgmans is de grootste reden om er van af te zien.

Twee minderheidsaandeelhouders van Value8-bedrijf Sucraf dreigen met de rechter omdat ze vermoeden dat Value8 een truc heeft uitgehaald om zijn belang in Sucraf op te voeren.

Doordat Nederlanders steeds meer online winkelen hebben de Nederlandse koeriersdiensten de hoogste omzetgroei behaald in zeker tien jaar tijd.

Ballast Nedam dat vorig jaar van de ondergang werd gered door het Turkse bouwbedrijf Renaissance, heeft zijn belang in betonspecialist Concrete Valley van de hand gedaan. Er bleken niet voldoende synergievoordelen en om die reden heeft men er afstand van gedaan.

 

Toegang tot de Binck Beursvloer

Met de Binck Beursvloer staat u de hele dag live in contact met de experts van de Beursvloer. Laat u inspireren door professionele beurshandelaren. Tijdelijk krijgt u kosteloos toegang.

Probeer de Beurvloer uit

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 21.409 0.00%
S&P 500 2.425 -0.08%
Nasdaq 5.709 0.27%
Russell 2000 1.413 0.30%
Indices Azië    
Nikkei 20.081 -0.56%
Kospi 2.392 -0.14%
Shanghai 3.183 -0.61%
Hang Seng 26.027 0.62%
ASX 200 5.673 -0.97%
Valuta's    
EUR / USD 1.1466 0.58%
GBP / USD 1.2847 -0.26%
USD / YEN 113.94 -0.09%
Grondstoffen    
Goud future 1214.70 0.20%
Zilver future 15.74 0.70%
WTI oliefuture 45.04 1.44%
     

Agenda vandaag

   
Cijfers Land Tijd
MBA Hypotheekaanvragen VS 13:00
Yellen getuigt VS 16:00
Olievoorraden VS 16:30
Beige Book VS 20:00

Belangenmeldingen

Old Mutualgroter flink groter belang  Besi
Black Rock vergroot belang Euronext

Dividenden

Fonds Datum Dividend
Holland Collors 13-07-2017 3.01
     

Koersdoel- en advieswijziging

Instelling Koersdoel Huidig advies
Deutsche Bank verlaagt Ahold €23.50>€19.50 Houden
   

 

   

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?