• Morning Call

Markten herstellen en kijken uit naar wat Draghi te vertellen heeft aankomende donderdag

Verenigde Staten:

In de VS bleven de financiële markten gesloten i.v.m. Labor Day. Qua nieuws blijft er genoeg over met de ontwikkelingen rondom Noord-korea en de gevolgen van Harvey. Verzekeraars lieten weten dat er de laatste 5 jaar maar liefst 10% minder verzekeringen waren afgesloten door huiseigenaren tegen waterschade door overstromingen. Opmerkelijk gezien de eerdere schade van bijvoorbeeld Katrina in New Orleans. Trump gaat ondertussen verder met het uitwerken van de belastinghervormingen, welke zeker forse op tegenstand zullen stuiten binnen het Congres. MSCI, bekend van de toonaangevende indices, gaat onderzoeken of aandelen zonder stemrecht wel opgenomen mooeten worden binnen haar producten. Veel professionele beleggers hekelen aandelen zoals bijvoorbeeld Snap voor het ontbreken van elke vorm van invloed als aandeelhouder.

United Technologies legt $23 miljard op tafel voor de overname van de producent van vliegtuigonderdelen Rockwell Collins. Het is de grootste overname in de geschiedenis van de luchtvaartsector.


Azië:

De Aziatische beurzen bleven dicht bij huis nu de spanning tussen Noord- en Zuid-Korea extreem hoog blijft. Op financieel gebied waren er diverse macrocijfers te verwerken. Zo lieten cijfers o.a. zien dat de Chinese dienstensector sneller groeit dan verwacht. Het Caixincijfer voor de index liep op van 51.5 naar 52.7. Wel signaleerden analisten dat de kosten oplopen en daarmee ook de inflatie. Per saldo komen daardoor de bedrijfswinsten juist onder druk te liggen. De Nikkei gaf 0.6% prijs en de Kospi index viel 0.2% terug. De Chinese markten wisten juist kleine plusjs op de borden achter te laten. De Cryptocurrencies lagen onder druk door nieuwe regelgeving in China, die de ongebreidelde groei van ICO's wil verbieden. Een Initial Coin Offering is een populaire manier van geld ophalen voor startende bedrijven. Die geven nieuwe cryptomunten vergelijkbaar met de Bitcoin uit om de activiteiten te financieren.

De Dow Jones mini future staat vanmorgen op -54 de fair value is 0 en daarmee komt de indicatie voor de Dow Jones index uit op -54 punten. De koers van de Bitcoin viel terug met ruim 3% naar $4214. Op 13 september om 14:00 uur hebben we een webinar met Niels Kerstholt over de cryptocurrency.Europa:

De futures in Europa laten een onveranderde opening zien. Met weinig nieuws om mee te werken zullen beleggers een afwachtende houding aannemen richting de bijeenkomst van de ECB komende donderdag.

Arcadis overweegt afscheid te nemen van zijn architectuurtak CallisonRTKL. Bij het onderdeel werken 1700 mensen. Vorig jaar droeg het onderdeel voor €326 miljoen bij aan de omzet en voor €31 miljoen aan het bedrijfsresultaat. Bank of America Merrill Lynch gaat Arcadis met advies bijstaan. Op 21 november praat Arcadis zijn aandeelhouders bij over de strategie.

Air France-KLM neemt niet deel aan een biedingsstrijd voor Alitalia en Air Berlin of delen daarvan. Volgens CEO Jean-Marc Janaillac van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep bevinden beide bedrijven zich in gecompliceerde herstructureringssituaties.

De gemiddelde dagelijkse transactiewaarde voor de Euronext in de maand augustus is 25% opgelopen ten opzichte van een jaar terug. Kijken we naar de vorige maand dan was er een daling van bijna 20%. In augustus waren er geen nieuwe beursgangen.

Het Finse technologiebedrijf Rovio, bekend van het smartphonespelletje Angry Birds, gaat naar de beurs in Helsinki. Er zal voor een bedrag van €30 miljoen aandelen worden uitgegeven.. De omzet vorig jaar lag rond de €200 miljoen. Het bedrijf wil met het geld van de beursgang meer spelletjes ontwikkelen.

Brunel neemt het Australische SES Labour Solutions over voor een nog onbekend bedrag. Het bedrijf is gespecialiseerd in het werven van personeel voor de mijnbouw, olie- en gassector en bouw in Australië.

BBVA heeft interesse getoond voor Spaande onderdelen van Deutsche Bank, waaronder 230 filialen. Andere banken waaronder ING hadden geen interesse.

NN Groep laat weten dat er 2.35 miljoen nieuwe aandelen worden uitgegeven als gevolg van het uit te keren stockdividend.

 

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 21.987 0.00%
S&P 500 2.476 0.20%
Nasdaq 5.987 0.00%
Russell 2000 1.413 0.00%
Indices Azië    
Nikkei 19.382 -0.64%
Kospi 2.326 -0.15%
Shanghai 3.381 0.07%
Hang Seng 27.773 0.12%
ASX 200 5.701 -0.01%
Valuta's    
EUR / USD 1.1896 0.30%
GBP / USD 1.2929 -0.16%
USD / YEN 109.72

-0.49%

Grondstoffen    
Goud future 1330.40 1.15%
Zilver future 17.81 2.12%
WTI oliefuture 47.29 1.55%

Agenda vandaag

   
Cijfers Land Tijd
Diensten PMI EU 11:00
Detailhandels verkopen EU 11:00
Fabrieksorders VS 16:00

Koersdoel- en advieswijziging

Instelling Fonds Koersdoel Advies
Morgan Stanley ASR 33.80 > 39.20 Overwogen

 

 

Volg nu ook de Beursvloer via onze mobiele Apps 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?