• Morning Call

Markten verwerken de hogere euro en de impact van orkaan Harvey

Verenigde Staten:

In de VS keek men o.a. naar de centrale bankiers in Jackson Hole en zagen eerst Janet Yellen weinig nieuws melden. Daar concludeerde men uit dat een kans op meer rentestappen dit jaar klein is. Mario Draghi was later wat meer uitgesproken, al ging het niet over het beleid van de ECB. De boodschap was dat handelsbeperkingen schadelijk voor de wereldeconomie zijn. Daarmee een signaal afgevend naar zowel Trump als China. De euro trok vervolgens nog meer aan tegen de dollar. De financiële markten moesten ook nog eens omgaan met de orkaan Harvey die grote schade aanricht in Houston en omgeving, het hart van de Amerikaanse olie-industrie.

De Dow Jones sloot per saldo met een kleine winst op 21.814, de S&P 500 liep 0.2% op en de Nasdaq gaf wat terrein prijs. Retailers lagen onder druk in navolging van de definitieve overname van Wholefoods door Amazon. Twitter leverde 1.4% in na een downgrade. General Electric gaat mogelijk na problemen met zijn softwaretak van strategie veranderen. Vandaag zal er aandacht zijn voor verzekeraars, nu duidelijk wordt dat de massale regenval voor tientallen miljarden dollars schade heeft aangericht in Texas.

Binnen de Dow Jones waren Home Depot, Walt Disney en General Electric de sterkste stijgers. De grootste dalers waren Goldman Sachs, Johnson & Johnson en Boeing. Bij de sector indices deden Airlines, Transportation en Oil Service het goed, de sterkste dalers waren Internet, Semi Conductors en Natural Gas. De rentes in de VS lagen onder druk en de VIX index daalde 7.8% naar 11.3.

Azië:

De Aziatische beurzen sloten gemengd al waren de verliezen beperkt. De Kospi index en ASX 200 leverden 0.5% in, waar de Chinese markten nog plusjes lieten zien. De Nikkei bleef onveranderd. Men wacht af wat de sluiting van Texaanse raffinaderijen voor impact zal hebben op de brandstofprijzen.

De Dow Jones mini future staat vanmorgen op -31 de fair value is -14 en daarmee komt de indicatie voor de Dow Jones index uit op -17 punten. 

Europa:

De futures in Europa laten een lagere opening zien. Vanuit Duitsland komen geluiden dat de ECB zich niet moet laten haasten om de stimuleringsmaatrgelen af te bouwen, hetgeen opmerkelijk is, gezien alle eerdere kritiek van topbestuurders van de Duitse centrale bank over het ECB beleid.

De Brexitonderhandelingen gaan derde ronde in, die voor de EU in het teken staan van opheldering van de Britse standpunten.

Altice gaat voor €1 miljard aan eigen aandelen inkopen. Het inkoopprogramma begint direct en loopt tot 31 augustus volgend jaar. De aandelen A en B worden ingetrokken of in beheer genomen. De actie is opmerkelijk, daar Altice vooral bezig is met het uitgeven van obligaties om overnames te financieren.

Dara Khosrowshahi, van reisorganisatie Expedia, wordt de nieuwe topman van de taxidienst Uber. Jeff Immelt van GE en Meg Whitman Van HPE waren ook in de race voor de topbaan.

KPN heeft interesse in het beveiligingsbedrijf Fox-IT uit Delft. Het zou een goede aanvulling zijn op het bestaande portfolio aan diensten op het gebied van cybersecurity. Beide bedrijven willen nog niet reageren.

Shell onderzoekt de mogelijkheden voor het opzetten van een groot zonneproject in Queensland in Australië. Het gaat om het Delga Solar Farm-project en moet een vermogen van 250 megawatt gaan leveren. Shell wil per jaar $1 miljard investeren in hernieuwbare energie.

CRH overweegt Intergamma te verkopen. Intergamma is het moederbedrijf van Gamma en Karwei. De verkoop zou rond de €150 miljoen moeten opleveren.

Sanofi heeft de overname van Protein Sciences afgerond. Sanofi betaalt $650 miljoen en nog eens $100 miljoen als bepaalde mijlpalen worden behaald.

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 21.783 -0.13%
S&P 500 2.438 -0.21%
Nasdaq 5.834 -0.30%
Russell 2000 1.367 -0.14%
Indices Azië    
Nikkei 19.456 0.53%
Kospi 23.78 0.11%
Shanghai 3.325 1.65%
Hang Seng 27.796 1.01%
ASX 200 5.740 0.05%
Valuta's    
EUR / USD 1.1925 1.06%
GBP / USD 1.2879 0.61%
USD / YEN 109.37 -0.17%
Grondstoffen    
Goud future 1297.90 0.46%
Zilver future 17.04 0.47%
WTI oliefuture 47.87 0.93%

Agenda vandaag

   
Cijfers Land Tijd
Groothandel Inventaris VS 14:30
Dallas Fed Productie Index VS 16:30

Dividenden

Fonds Datum Dividend
Wolters Kluwer 28 Aug

€0.20

Koersdoel- en advieswijziging

Instelling Fonds Koersdoel Advies
SocGen Ahold 18 > 16 Houden

 

 

Volg nu ook de Beursvloer via onze mobiele Apps 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?