• Morning Call

Markten wachten gelaten af, met macro-agenda zo goed als leeg

Verenigde Staten:

In de VS was het een tamme sessie met een vrijwel lege macro agenda. Ook vandaag is het niet veel beter en beleggers wachten dan ook met smart op de start van het cijferseizoen waarbij gekeken kan worden of het tweede kwartaal een verbetering van de resultaten zal geven. De olieprijs kon een klein herstel laten zien, de grootste negatieve klapper was Abercrombie & Fitch dat ruim 20% daalde nadat het bedrijf zichzelf uit de etalage haalde wegens gebrek aan belangstelling. Kraft Heinz daalde licht en Unilever trok wat aan in de VS, na de hernieuwde geruchten over een mogelijk bod, welk op zijn vroegst half augustus zou kunnen worden uitgebracht. Woensdag start de tweedaagse hoorzitting van Janet Yellen voor de Senaatscommissie, dan zal mogelijk meer duidelijk worden over de impact van de laatste banencijfers op het beleid van de Fed. Donald Trump komt verder in het nauw nu blijkt dat zijn zoon wel degelijk contact met Russeen heeft gehad, over Clinton tijdens de verkiezingscampagne. Vandaag 11 juli is Amazon Prime Day en zonder twijfel zal het een goede omzet worden voor de retailer.

Facebook wil woningen gaan bouwen in Silicon Valley voor zijn werknemers. Om ervoor te zorgen dat deze geen uren per dag in de file staan wil het bedrijf 1500 woningen bouwen tegenover het hoofdkantoor in Melo Park. Rem Koolhaas de beroemde Nederlandse architect zou bij het ontwerp betrokken zijn. Google gaf eerder al aan 300 woningen te willen bouwen in Mountain View vlakbij het hoofdkantoor.

Binnen de Dow Jones waren Nike, Visa en Caterpillar de sterkste stijgers, dalers waren o.a. Johnson & Johnson, Travelers Companies en Wal-Mart. Bij de sectoren zien we Goud Gerelateerde, Metals en Oil Service fors oplopen, de dalende sectoren waren Airlines, Financials en Pharmaceuticals. De VIX index die de volatiliteit weergeeft van de S&P 500, daalde met 0.7% naar 11.1.

Azië:

De Aziatische beurzen laten een gematigd positief beeld zien, waarbij de Hang Seng een positieve uitschieter is met een winst van 1.6%. De andere markten bleven wat dichter bij huis. Suzuki ging lager op het nieuws dat Nederlandse onderzoekers sjoemelsoftware hadden aangetroffen. De recente flashcrash in zilver is nog steeds een mysterie. Niet voor de eerste keer dook de prijs fors omlaag in de meestal veel stillere Aziatische handelssessie. Het Chinese staatsinvesteringsfonds boekte over het jaar 2016 een rendement van 6%, het beste resultaat in drie jaar tijd. Eind 2016 zat er $814 miljard in de pot.

De Dow Jones minifuture staat op +26, de fair value is -5 en daarmee komt de openingsindicatie voor de Dow Jones index uit op +31 punten.

Europa:

In Amsterdam geven de futures een hogere opening aan. Opnieuw een lege agenda vandaag en daarmee zullen we het moeten doen.

Door de Brexit zoeken buitenlandse flitshandelaren een goed alternatief en Amsterdam lijkt daarbij zeer populair. Optiver, IMC, Flow traders, Sroca Trading en nog een aantal van oorsprong Nederlandse bedrijven zijn al in Amsterdam gevestigd. Bij dit soort handel gaat het om snelle verbindingen en die zijn er voldoende in de hoofdstad.

Refresco’s topman Hans Roelofs gaf gisteren aan dat er geen nieuw bod ligt van de Franse investeerder PAI. Ook geruchten in de markt dat de bottelaar bezig zou zijn met een fusie met zijn Amerikaanse branchegenoot Cott, wees de topman af.

Sanofi heeft Protein Sciences voor een bedrag van maximaal $750 miljoen overgenomen. Met de overname is Sanofi in staat zijn griepportefeuille uit te breiden met een vaccin dat niet op eieren is gebaseerd.

De HEMA gaat verrassend haar uitstaande obligaties aflossen en deze herfinancieren. Eerder stonden deze obligaties er niet zo sterk voor, gezien de tegenvallende resultaten.

De piloten van Air France blijven wantrouwend als het om de nieuwe dochter gaat met goedkoper cabinepersoneel. De vakbond van de piloten is van mening dat de achterban al veel heeft moeten slikken de afgelopen jaren. Air France heeft haast want de eerste vluchten van de nieuwe dochter staan voor oktober gepland.

 

Toegang tot de Binck Beursvloer

Met de Binck Beursvloer staat u de hele dag live in contact met de experts van de Beursvloer. Laat u inspireren door professionele beurshandelaren. Tijdelijk krijgt u kosteloos toegang.

Probeer de Beurvloer uit

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 21.408 -0.03%
S&P 500 2.427 0.09%
Nasdaq 5.694 0.67%
Russell 2000 1.415 0.98%
Indices Azië    
Nikkei 20.187 0.53%
Kospi 2.394 0.53%
Shanghai 3.221 0.27%
Hang Seng 25.902 1.62%
ASX 200 5.728 0.08%
Valuta's    
EUR / USD 1.1399 0.00%
GBP / USD 1.2881 -0.07%
USD / YEN 114.05 0.12%
Grondstoffen    
Goud future 1213.20 0.28%
Zilver future 15.63 1.36%
WTI oliefuture 44.40 0.38%
     

Agenda vandaag

   
Cijfers Land Tijd
Redbook omzetindex VS 14:55
Jolts Vacatures VS 16:00
Groothandel Inventaris VS 16:00
     

Belangenmeldingen

   
   

Dividenden

Fonds Datum Dividend
 Holland Collors 13-07-2017 3.01
     

Koersdoel- en advieswijziging

 

Instelling Koersdoel Huidig advies
UBS zet Randstad op  €54 Neutraal
Kepler zet Volker Wessels op €28 kopen
Deutsche Bank zet Randstad lager van €54 naar €36 verkopen

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?