• Morning Call

Na ING nu ook onderzoek bij ABN Amro

Verenigde Staten:

In de VS trokken de koersen weer aan na uitspraken van Trump dat een deal met China dichtbij zou zijn. Eerder openden de diverse markten nog negatief op de impeachment perikelen. Donald Trump dreigt nu ook uit de Internationale Instelling voor Post te vertrekken. Wederom zou China te veel voordeel hebben t.o.v. Amerikaanse aanbieders. De olieprijs daalde verder door na de bekendmaking van de opgelopen voorraden in de VS. Vanuit de macrocijfers bleken de woningverkopen weer in de lift te zitten. Sigarettenfabrikanten Philip Morris en Altria gaven aan de voorgenomen fusie af te blazen.

Binnen de Dow Jones liepen Nike, Intel en Apple het meest op. Procter & Gamble, United Health en Merck waren de grootste dalers. Bij de sectoren waren Steel, Semiconductors en Internet de stijgers, Oil Service, en Utility lagen juist onder druk. De VIX index, die de volatility op de S&P 500 opties weergeeft, staat nu op 16.00. De 10 jaars rente trok aan naar 1.70%.

Azië:

In Azië lag de Nikkei er goed bij nadat bekend werd dat Japan een handelsdeal met de VS heeft gesloten. Vooral de autosector kon profiteren. Binnen de Kospi index voorkwam Hynix een al te grote daling en ook de Shanghai Composite moest wat terrein prijsgeven. Tencent liep op in Hong Kong en trok de Hang Seng mee omhoog.

Voorbeurs staan de Amerikaanse futures op de Dow Jones 47 punten lager, de fair value is -8 en daarmee komt de theoretische openingsindicatie voor de Dow Jones index uit op een verlies van 39 punten.


Europa:

In Amsterdam opent de beurs vanmorgen  onveranderd tot een fractie hoger.

Vanuit Duitsland blijkt het consumentenvertrouwen onverwacht weer te zijn opgelopen.

AMG laat weten een contract te hebben getekend met mijnbouwer Glencore voor de levering van ferrovanadium. Financiële details zijn niet genoemd.

Na ING is nu ook ABN Amro aan de beurt in een grootschalig onderzoek door het OM naar controle op witwaspraktijken.  Deutsche Bank kreeg ook bezoek van de Duitse onderzoekscommissie.

Altice Europe wil 200 miljoen reeds eerder ingekochte aandelen gaan intrekken.

Het aandeel BinckBank is vanaf vandaag niet meer verhandelbaar op Euronext en daarmee is de overname door Saxobank definitief geworden.

Private Equity partij PAI heeft inmiddels 97% van de aandelen Wessanen in handen en ook daar lijkt de overname een feit.

Binnen het bestuur van de ECB komen twee plekken vrij nu Sabine Lautenschlager per direkt vertrekt. Op het einde van dit jaar zal ook Benoit Coeuré plaats maken en zo komt er mogelijk een stoel vrij voor Klaas Knot.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?