• Morning Call

Olie en rente stuwen de markten verder omhoog

Verenigde Staten:

Gisteren begon de tweedaagse rentevergadering van de Fed en vanavond komt ons de persconferentie van president Jerome Powell ter ore. De kans is groot dat er een derde rentestap gezet wordt en uiteraard is men benieuwd wat er gezegd wordt over toekomstige stappen. De lage beleidsrente is één van de belangrijkste groeifactoren voor de beurs geweest sinds de crisis en dus houden de markten opnieuw de adem in. Het consumentenvertrouwen in de VS steeg volgens de conference board tot aan ongekende hoogtes. De Amerikaanse beurzen sloten echter toch verdeeld met een min van 0.3% voor de Dow Jones, een min van 0.1% voor de S&P500 en een plusje van 0.2% voor de Nasdaq. Nike verslaat met de cijfers de verwachtingen en boekt 15% winstgroei, maar weet nabeurs toch niet te stijgen. Dit mede door de zware concurrentiestrijd met Adidas en Under Armour. Facebook bleef uiteindelijk nog aardig goed liggen ondanks dat de oprichters van Instagram opstapten. Naar verluidt hadden ze tabak van de bemoeienis van Mark Zuckerberg. Google moet vandaag bij de senaat komen praten over de privacy ‘vergissingen’ en bij Delta Airlines is er opnieuw een storing, die inmiddels al de ‘jaarlijkse storing’ wordt genoemd. Kledingdesigner Michael Kors neemt Versace over en ook in de fastfoodsector was er een overname van burgerketen Sonic Foods door Inspire Brands. Trump trekt nog maar eens van leer tegen de Opec en zegt dat de Opec landen Amerika 'bestelen'.

Naast de reeds bekende maandopties, zijn er bij Alex en Binck nu ook weekopties op diverse grote Amerikaanse aandelen.

Binnen de Dow Jones konden Walt Disney, Exxon en Apple oplopen, dalers waren Procter & Gamble, Home Depot en DowDuPont. Bij de sectoren liepen Oil, Oil Service en Goud gerelateerd op, de sterkste dalers waren Transportation, Airlines en Financials. De 10 jaars rente staat nog op 3,08% en de VIX index die de volatility van de S&P 500 weergeeft liep op naar 12.20.

Azië:

Ook in Azie is men in afwachting van het rentebesluit in de VS. De beurzen sluiten daar opnieuw in de plus met vooral goede zaken in Shanghai en de Hang Seng, die respectievelijk 1.4% en 1.7% hoger weten te sluiten. De Kospi is gesloten de Nikkei doet het met enkele tienden in de plus een stuk rustiger aan, mede door de ex dividenden van Toyota, Nissan, Sumitomo Financial en Mizuho Group. Suzuki daalde met 4% na berichten over gesjoemel met emissietests en de chipbedrijven daalden in navolging van de zwakke sessie bij Amerikaanse chipfondsen. In Hong Kong was er de beursgang van Haidilao Hotpot en dat aandeel werd gedurende de sessie 10% heter, maar koelde af en sloot uiteindelijk slechts 2% in de plus. De keten van Sichuan Hotpot restaurants wil met de beursgang zijn expansie een duw in de rug geven. Op dit moment heeft het  332 zaken met dansende koks in china en in Japan, Zuid-Korea en de VS.

De Dow Jones future noteert vanmorgen 47 punten hoger, de fair value is -3 en daarmee komt de indicatie voor de Dow Jones index uit op +50 punten. De Bitcoin handelt rond de $6400.

Europa:

De Europese beurzen openen vanmorgen iets hoger.

Of er toestemming zoukomen is hoogst twijfelachtig, maar in de media wordt Unicredit genoemd als een partij die interesse zou kunnen hebben in ABN AMRO of ING Groep. De Italiaanse bank die zelf ook niet floreert zoekt verbreding om de consolidatieslag van  Europese banken te doorstaan.

DNB juicht een forse uitbreiding van het integriteitstoezicht toe, zoals dat door de Europese bankautoriteit is voorgesteld. Momenteel falen diverse banken voor hun toezicht op o.a. het witwassen van geld door criminele organisaties.

IMCD laat weten de overname van specialty chemicalsbedrijf Velox te hebben afgerond. Financiële details werden niet bekend gemaakt, wel dat de overname met aanwezige cash is betaald.

Kiadis Pharma kreeg weer aandacht en een update van Jefferies. De analisten verwachten dat de Europese toezichthouder half oktober met een reactie komt op het middel ATIR101 dat helpt bij stamceltransplantaties.

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 26492 -0.26%
S&P 500 2916 -0.13%
Nasdaq 8007 0.18%
Russel 2000 1709 0.20%
Indices Azië    
Nikkei 24004 0.27%
Kospi 2339 0.68%
Shanghai 2823 1.51%
Hang Seng 27965 1.70%
ASX 200 6187 0.02%
Valuta's    
EUR / USD 1.1760 0.03%
GBP / USD 1.3168 -0.10%
USD / YEN 112.91 -0.05%
Grondstoffen    
Goud future 1202 0.25%
Zilver future 14.55 0.34%
WTI oliefuture 72.11 -0.24%

Agenda vandaag

Hypotheekaanvragen VS 13:00
Huizenverkopen VS 16:00
Olievoorraden VS 16:30
FOMC Meeting VS 20:00

Koersdoel- en advieswijziging

Instelling Fonds Koersdoel Advies
Kempen Basic Fit €30 Neutral
Jefferies Kiadis Pharma €25.00 Kopen

 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?