• Morning Call

Olieprijs zet aandelenmarkten lager

Verenigde Staten:

In de VS bleven veel beleggers aan de kant i.v.m. Pinksteren, maar toch was er wel het nodige nieuws te verwerken. De ruzie tussen Qatar en de buurlanden, maar ook de aanstaande benoemingen voor de Federal Reserve Bank door Trump. Meer tegengas ook voor Janet Yellen, die zelf samen met Stanley Fisher in 2018 vervangen zal worden. De macrocijfers lieten weinig verrassingen zien, de meeste impact kwam van de olieprijs die aanvankelijk opliep, maar al snel weer onder druk lag. Apple liet tijdens de World Developers Conference weten met een nieuwe serie iPads en iMacs te komen, belangrijkste updates zijn snellere processors en betere beeldschermen. De apparaten zullen draaien op het eveneens nieuwe iOS 11. Apple heeft verder een slimme speaker gepresenteerd die met spraakcommando's te bedienen is. Het gaat zo de strijd aan met Amazon en Google die al langer zo'n apparaat verkopen. Het aandeel Apple daalde per saldo met ruim 1% o.a. door een downgrade. De indices konden de recordhoogtes nipt vasthouden en gaven fractioneel terrein prijs. Tesla liep ruim 2% op nadat bekend werd dat Toyota recent een groot deel van haar belang had afgebouwd. Alphabet heeft de grens van $1000 doorbroken. Vorige week ging Amazon ook al door de $1000 grens.

Binnen de Dow Jones waren Wal-Mart, Exxon en Microsoft de grootste stijgers, dalers waren o.a. Caterpillar, United Technologies en Apple. Bij de sectoren zien we Goud gerelateerde, Oil Service en Airlines oplopen, de grootste dalers waren Housing, Pharmaceuticals en Utility. De 10 jaars rente staat nu op 2.18% en de VIX index die de volatility weergeeft van de S&P 500 stijgt licht naar 10.1.

Azië:

De Aziatische beurzen lieten wel wat verschillen zien met de Hang Seng in de plus en een kleine min in Shanghai. De Nikkei moest 1% prijsgeven door de sterkere yen en in Zuid Korea bleef de markt gesloten i.v.m. een nationale feestdag. In Australië hield de Reserve Bank of Australia de rente onveranderd en waren het de financials en grondstof gerelateerde sectoren die de markt 1.4% lager zetten.

De Dow Jones (mini) future handelde vanmorgen 17 punten lager. De fair value is 0 en daarmee komt de indicatie voor de Dow Jones index uit op -17.

Europa:

In Amsterdam geven de futures vanmorgen een lagere opening aan. Beleggers kijken al langzaam maar zeker naar donderdag. Dan zijn de Britse verkiezingen en laat de ECB weten wat er met de rente en monetaire maatregelen gaat gebeuren.

ASR Vermogensbeheer heeft een hypotheekfonds gelanceerd, het fonds streeft naar omvang van ettelijke miljarden. Volgens de verzekeraar zijn hypotheken een aantrekkelijke beleggingscategorie, die bijdraagt aan de diversificatie van de beleggingsportefeuille van institutionele beleggers.

Gemalto werkt mee aan de beveiliging en afgifte van het nieuwe elektronische paspoort in Oost-Timor. Ook zouden er onderhoudsdiensten worden geleverd. Er zijn geen financiële details genoemd.

De wereldwijde luchtvaartsector kan volgens de IATA dit jaar rekenen op meer winst dan eerder werd gedacht. De Brancheorganisatie verhoogde gisteren zijn winstverwachtingen van $29,8 miljard naar $31,4 miljard. In Europa zou de winst iets lager uitkomen mede door terreurdreiging.

Euronext heeft in mei de handelsvolumes op jaarbasis met 43% flink zien stijgen. De transactiewaarde van ETF's kwam in mei uit op €548 miljoen per dag, een stijging met 22,5% op jaarbasis. Op maandbasis werd er een pas op de plaats gemaakt.

Meer dan 77% van de aandeelhouders kiest voor een dividend in aandelen bij Boskalis. Een stockdividend is vaak gunstiger dan een dividend in cash. Wel zorgen de extra aandelen voor een lichte verwatering van de winst.

EasyJet heeft in mei bijna 10% meer passagiers vervoerd. Het totaal aantal passagiers dat door de poortjes liep kwam uit op 7,5 miljoen. De bezettingsgraad bleef stabiel op 91,5%.

 

TOEGANG TOT DE BEURSVLOER

Met de Binck Beursvloer staat u de hele dag live in contact met de experts van de Beursvloer. Laat u inspireren door professionele beurshandelaren. Tijdens de Binck Turboweken krijgt u tijdelijk kosteloos toegang. U steekt er vast en zeker iets van op. Klik HIER om de Beursvloer uit te proberen.

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 21.184 -0.10%
S&P 500 2.436 -0.12%
Nasdaq 6.295 -0.16%
Russell 2000 1.395 -0.83%
Indices Azië    
Nikkei 19.979 -0.95%
Kospi 2.370 -0.07%
Shanghai 3.089 -0.10%
Hang Seng 25.951 0.34%
ASX 200 5.748 -0.70%
Valuta's    
EUR / USD 1.1268 0.14%
GBP / USD 1.2934 0.26%
USD / YEN 109.65 -0.71%
Grondstoffen    
Goud future 1.290 0.61%
Zilver future 17.66 0.45%
WTI oliefuture 47.54 0.25%

Agenda vandaag

Cijfers Land Tijd

Detailhandelsverkopen

EU 11:00

Belangenmeldingen

Nog geen

Dividenden

Fonds Datum Dividend
Publicis Groupe 06-06-2017 €1.85

Koersdoel- en advieswijzigingen

Instelling Koersdoel Huidig advies
Morgan Stanley verhoogt koersdoel ASR
 van €29.20 naar €33.80  Overwogen

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?