• Morning Call

Olieprijzen en notulen Fed houden beurzen onder druk

Verenigde Staten:

In de VS keek men vooral naar de notulen van de vorige Fed vergadering. Daaruit kwam naar voren dat een aantal leden al op korte termijn wil beginnen met het afbouwen van de balans. Dit zal echter pas gaan gebeuren als men de overtuiging heeft dat de economie blijft groeien en de inflatie op het huidige peil blijft. Denk hierbij aan aflopende obligaties niet meer te herinvesteren. Duidelijk is wel dat men nog zeer huiverig is om de rente te snel te laten oplopen. Ondanks dat er per saldo dus weinig duidelijk werd bleven de koersen goed liggen. Zeker gezien het feit dat de olieprijzen weer onder druk lagen. Tesla was met ruim 7% een forse daler, men lijkt te beseffen dat de productiecijfers nog niet hoog genoeg zijn. Daarnaast kwam Goldman Sachs met een downgrade. Wederom waren er problemen met de datafeed op Nasdaq, nu stond Yahoo weer op $123.47, een stijging van 676%.

Binnen de Dow Jones waren Intel, Boeing en Microsoft de grootste stijgers, dalers waren o.a. Chevron, Walt Disney en Nike. Bij de sectoren zien we Semi Conductors, Goud gerelateerde en Computers oplopen, dalende sectoren waren Natural gas, Oil Service en Oil. De VIX index die de volatiliteit weergeeft van de S&P 500, daalde 1.4% naar 11.

Azië:

De Aziatische beurzen bleven voor ons nipt in het rood en dat betekent dan iets lager. Angst over de ontwikkelingen rondom Noord-Korea en de lagere olieprijs drukken het sentiment. Zelfs in Japan begint de rente nu wat op te lopen en dat maakt de yen weer duurder hetgeen slecht is voor de exporterende bedrijven. Later in de sessie konden de olieprijzen wel weer iets herstellen van de forse dalingen eerder. De Chinese markten sloten uiteindelijk onveranderd, de Nikkei gaf 0.4% prijs. De oud topman, Cai Xiyou van het Chinese staatschemieconcern Sinochem wordt vervolgd voor het aannemen van steekpenningen. DSM werkt o.a. samen met Sinochem. Uiteindelijk wist ook de Kospi index in Zuid-Korea de verliezen weg te werken en onveranderd de deur te sluiten.

De Dow Jones minifuture staat op -1, de fair value is -3 en daarmee komt de openingsindicatie voor de Dow Jones index uit op +2 punten.

Europa:

In Amsterdam geven de futures een iets hogere opening aan. De Duitse fabrieksorders zijn in mei met 1% gestegen. Er werd een toename van bijna 2% verwacht.
In Nederland lagen de prijzen 1,1% hoger dan in dezelfde periode een jaar terug. Een maand eerder was de prijsstijging ten opzichte van vorig jaar even hoog. Op basis van Europese meetmethode stegen de consumentenprijzen vorige maand, van 0,7% in mei naar 1% in juni. De inflatie in de Eurozone daalde met 0,1% tot 1,3%.

TomTom en Cisco gaan ook samenwerken op het gebied van autonoom rijden. De samenwerking is meer technisch van aard en zal geen grote financiële impact hebben.

De Griekse dochter van Heineken krijgt van de mededingingsautoriteiten een iets lagere boete opgelegd. De boete kwam voort uit oneerlijke marktpraktijken.

Value8 officieel in overtreding door het niet leveren van een gecontroleerde jaarrekening. Het bedrijf kan nu van de AFM een boete krijgen.

Deutsche Bank gaat Europese bedrijfsklanten vanuit Frankfurt begeleiden. Opnieuw een aderlating voor de Britse hoofdstad.

Op de Belgische verzekeringsmarkt hebben de grote spelers geen bod uitgebracht op de Belgische activiteiten van de Italiaanse sectorgenoot Generali. Allianz en Baloise zouden wel interesse hebben maar Ageas, AXA, Ethias, KBC en Belfius lijken niet geïnteresseerd. In Nederland zouden ASR, Vivat en Rga (Leidse verzekeraar in handen van Reinsurance group of americain) de laatste ronde zitten voor de Nederlandse activiteiten van Generali.

EasyJet heeft in juni 11% meer passagiers vervoerd. In mei was nog sprake van een stijging van het passagiersvervoer met 9,5%. De bezettingsgraad liep op tot bijna 95%.

 

 

Toegang tot de Binck Beursvloer

Met de Binck Beursvloer staat u de hele dag live in contact met de experts van de Beursvloer. Laat u inspireren door professionele beurshandelaren. Tijdelijk krijgt u kosteloos toegang. Dinsdag 11 juli om 14:00 uur op de Beursvloer organiseren ze een webinar over ETF's met State Street Global Advisors. 

Probeer de Beurvloer uit
 

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 21.478 -0.01%
S&P 500 2.432 0.15%
Nasdaq 5.648 0.93%
Russell 2000 1.421 -0.35%
Indices Azië    
Nikkei 19.984 -0.48%
Kospi 2.388 0.01%
Shanghai 3.210 0.11%
Hang Seng 25.486 -0.14%
ASX 200 5.764 0.02%
Valuta's    
EUR / USD 1.1351 0.01%
GBP / USD 1.2934 0.13%
USD / YEN 113.28 0.00%
Grondstoffen    
Goud future 1221.70 0.20%
Zilver future 15.89 -0.87%
WTI oliefuture 45.13 -4.12%
     

Agenda vandaag

   
Cijfers Land Tijd
ADP Werkgelegenheid VS 14:15
steunaanvragen VS 14:30
Handels Balans  VS 14:30
ISM diensten PMI VS 16:00
Olievoorraden VS 17:00

Belangenmeldingen

   
   

Dividenden

Fonds Datum Dividend
     
     

Koersdoel- en advieswijziging

Instelling Koersdoel Huidig advies
Berenberg verhoogt IMCD  van €51 naar €53  Kopen
   

 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?