• Morning Call

Opluchtingsrally op de beurzen

Verenigde Staten:

In de VS schoten de indices naar nieuwe highs in een ouderwetse "relief rally". Voor de S&P 500 werd er zelfs een all-time high neergezet. Opluchting alom nu de schade van de orkaan Irma relatief beperkt bleef. De rente trok weer aan en dat gaf een stevige steun in de rug voor de financials en verzekeraars. Ook Tesla kon profiteren van een tijdelijke software update en liep ruim 6% op. Voor safehavens als goud en de yen, was het weer een stapje terug. De macro agenda is vandaag zo goed als leeg, alleen de OPEC meeting kan voor wat beweging zorgen.

Apple staat vandaag in de spotlights met de introductie van 3 nieuwe modellen. Het verwachtte prijskaartje is $1000 en dat is een mijlpaal. Sommige analisten vinden het een goede move omdat Apple consumenten niet zo prijsgevoelig zijn. De geruchten: De thuisknop verdwijnt, er komt meer augmented reality en er komt gezichtsherkenning i.p.v. een vingerafdruk om ook de laatste restjes privacy volledig te verwijderen van de smartphone. Google gaat zoals verwacht in beroep tegen de miljardenboete van de Europese Commissie. Bij Kraft Heinz wordt de pas 29 jarige David Knopf de nieuwe CFO, hij was voorheen partner bij aandeelhouder 3G Capital.

De prijsverlagingen die Amazon bij Whole Foods heeft doorgevoerd hebben gezorgd voor 25% meer klanten in de winkels. De forse prijsverlagingen werden bij alle retailers in de wereld gevoeld. Amazon lijkt hiermee ook zijn stempel te kunnen drukken op de fysieke winkels, maar in hoeverre de klantentoename blijvend is, is niet duidelijk.

Binnen de Dow Jones waren Travellers Companies, Cisco en 3M de grootste stijgers, de enige dalers waren General Electric en Home Depot. Bij de sectoren konden Airlines, Brokers en Semi Conductors oplopen, de dalers waren Goud gerelateerde, Hi-tech en Mining. De 10 jaars rente trok aan naar 2.12%, de VIX index daalde 11.5% naar 10.7.

Azië:

De Aziatische beurzen reageren gemengd op de euforie in de VS. De Japanse Nikkei kon 1.2% oplopen, voornamelijk dankzij de zwakkere yen. In China was er weinig vreugde, de beurzen bleven vrijwel onveranderd. De Centrale bank van China geeft de renminbi meer vrijheid. De munt zou volgens de centrale bank te hard zijn opgelopen. Komende dagen wordt er verder gedebatteerd over verdere sancties tegen Noord-Korea. Bij de buren in het zuiden kon de Kospi index een klein plusje laten zien op het slot.

De Dow Jones mini future staat vanmorgen op +20 de fair value is -9 en daarmee komt de indicatie voor de Dow Jones index uit op +29 punten. 
De koers van de Bitcoin trekt weer wat aan naar $4328, ondanks de dreiging van China om lokale bitcoinbeurzen te sluiten. 
Morgen om 14:00 uur hebben we een webinar met Niels Kerstholt over de cryptocurrency.

Europa:

De futures in Europa laten weer een hogere opening zien. De Nederlandse export is in juli met meer dan 7% gegroeid ten opzichte van een jaar terug. De groei was wel minder groot dan de 11% van de afgelopen maand.

De Londense City vreest voor concurrentie van Frankfurt als Europees financieel centrum na de Brexit. Volgens de VK belangen behartiger Jeremy Browne is Frankfurt de enige stad die het in zich heeft om Londen te kunnen uitdagen.

Hans Rudolf Wohrl biedt €500 miljoen voor de noodlijdende vliegmaatschappij Air Berlin. De Duitse regering wil echter de vliegtuigmaatschappij niet in zijn geheel aan 1 koper aanbieden. Gisteren werd bekend dat Lufthansa en TUI de boedel zouden verdelen. De investeerder Wohrl is geen onbekende in de vliegtuigindustrie zo kocht hij in 2003 de vliegmaatschappij Deutsche BA van Britisch Airways voor €1.

Shell en Petrobas gaan samenwerken in Brazilië met de ontwikkeling van de pre-salt velden in het Zuid-Amerikaanse land. Brazilië ontdekte in 2007 kilometers diep onder zee veel olie in zogeheten pre-salt-lagen. De overeenkomst duurt voor een periode van 5 jaar.

De Rabo verkoopt haar belang in Van Lanschot met een korting van €1,20 per aandeel op €25,10. Men hield het belang sinds 2012, na de overname van Friesland Bank.

TomTom komt op de internationale motorshow in Franfurt met een nieuwtje. De navigatie specialist lanceert de Tom Tom BRIDGE hub. Veel bekende automerken laten verstek gaan op de autoshow vanwege de hoge kosten.

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 22.057 1.19%
S&P 500 2.488 1.08%
Nasdaq 5.980 1.14%
Russell 2000 1.414 1.06%
Indices Azië    
Nikkei 19.760 1.10%
Kospi 2.363 0.18%
Shanghai 3.377 0.05%
Hang Seng 27.944 -0.04%
ASX 200 5.746 0.58%
Valuta's    
EUR / USD 1.1953 -0.69%
GBP / USD 1.3164 -0.24%
USD / YEN 109.4

1.47%

Grondstoffen    
Goud future 1335.70 -1.15%
Zilver future 17.90 -1.21%
WTI oliefuture 48.07 1.24%

Agenda vandaag

   
Cijfers Land Tijd
Maandrapport OPEC   13:00
Redbook omzetindex VS 14:55
JOLTs Vacatures VS 16:00

Koersdoel- en advieswijziging

Instelling Fonds Koersdoel Advies
HSBC Gemalto 45 > 42 Houden
       

 

 

Volg nu ook de Beursvloer via onze mobiele Apps 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?