• Morning Call

Recordwinsten banken kunnen markten niet imponeren

Verenigde Staten:

In de VS werden er wederom nieuwe records op de borden gezet. Met winsten rond de 0.5% wisten zowel de Dow Jones als de S&P 500 nieuwe records te behalen. Hoewel de macrocijfers weinig reden tot vreugde gaven met een stragnerende inflatie en en tegenvallende detailhandelsverkopen, waren beleggers positief over de gevolgen hiervan. Men verwacht voorlopig even geen rentestappen meer. Dat de eerste cijfers vanuit de grote financials ook niet top waren kon de feestvreugde niet bederven. Dit gevoel werd versterkt door uitspraken van Fed president Evans die aangaf dat een hogere rente niet wenselijk is als de inflatie niet verder oploopt. JPMorgan, Citi en Wells Fargo lieten weliswaar nette cijfers zien, maar de kwaliteit van de winst liet te wensen over. Vandaag cijfers van o.a. Blackrock en Netflix.

Binnen de Dow Jones waren Wal-Mart, Microsoft en Intel de sterkste stijgers, de grootste dalers waren Home depot, Goldman Sachs en JPMorgan. Bij de sectoren zien we Oil Services, Semi Conductors en Goud Gerelateerde oplopen, de enkele dalende sectoren waren Brokers, Financials en Networking. De VIX index die de volatiliteit weergeeft van de S&P 500, daalde met 3.9% naar 9.5.

Azië:

De Aziatische beurzen waren gemengd en in Japan bleef de Nikkei gesloten i.v.m. een nationale feestdag. De Chinese groei van het BBP kwam uit op 6,9% en was daarmee 0,1% hoger dan verwacht. De internationale instabiliteit en onzekerheid zijn groot en daarom verwacht men dat vanaf nu de vaart er wat uit zal gaan. Daarnaast is China druk bezig de enorme schuldenlast te verlagen. De Shanghai Composite leverde 1% in, de Hang Seng kon net als de Kospi index in Zuid-Korea met 0.5% oplopen.

De Dow Jones minifuture staat op +6, de fair value is -14 en daarmee komt de openingsindicatie voor de Dow Jones index uit op +20 punten.

Europa:

In Amsterdam geven de futures een hogere opening aan.

SBM Offshore ontvangt $247 miljoen van een groep verzekeraars in de nasleep van het Noorse probleemproject Yme. Analisten hadden weinig hoop op dat verzekeraars ook maar 1 cent zouden betalen en daarom is dit een grote meevaller voor het bedrijf. Het bedrag moet wel worden gedeeld met Repsol en ook moeten de juridische kosten er nog van af.

Unilever wil de voedseltak van het Britse bedrijf Reckitt Benckiser kopen. Hormel Foods zou ook in de race zijn voor dit onderdeel. Met de overname zou een bedrag van €2,5 miljard gemoeid zijn. Analisten van Bernstein zouden de overname door Unilever een vreemde stap vinden. Het onderdeel is niet alleen duur, maar zou ook niet goed in de portefeuille passen.

Als gevolg van een financieel reddingsplan voor het Keniaanse luchtvaartbedrijf zal het belang van Air France-KLM in het bedrijf halveren. Wel stort men nog een €76 miljoen in de bodemloze put.

Vivat heeft vorige maand €6 miljoen in Actiam gestoken zodat het dochterbedrijf aan de kapitaalseisen blijft voldoen. Actiam beheert het vermogen van de verzekeraars Reaal, Zwitserleven en ASN Bank. Het had voor het tweede jaar op rij last van een uitstroom van belegd vermogen en kwam daarom in de knel.

Na de ophef over het Chinese Anbang en al haar aandelenbelangen gaat de ECB nu ook kijken naar aandeelhouders van Deutsche Bank. Zowel het Chinese conglomeraat HNA Group als de koninklijke familie uit Qatar hebben een 10% belang. men onderzoekt dan of een investeerder betrouwbaar is, waar het investeringsgeld vandaan komt en of investeerders mogelijk betrokken zijn bij criminele activiteiten als witwassen. 

 

Toegang tot de Binck Beursvloer

Met de Binck Beursvloer staat u de hele dag live in contact met de experts van de Beursvloer. Laat u inspireren door professionele beurshandelaren. Tijdelijk krijgt u kosteloos toegang.

Probeer de Beurvloer uit

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 21.637 0.39%
S&P 500 2.459 0.47%
Nasdaq 5.838 0.77%
Russell 2000 1.428 0.22%
Indices Azië    
Nikkei 20.118 0.09%
Kospi 2.427 0.53%
Shanghai 3.170 -1.58%
Hang Seng 26.474 0.32%
ASX 200 5.755 -0.17%
Valuta's    
EUR / USD 1.1469 0.62%
GBP / USD 1.31 1.23%
USD / YEN 112.54 -0.63%
Grondstoffen    
Goud future 1227.50 0.83%
Zilver future 15.93 1.52%
WTI oliefuture 46.54

0.99%

Agenda vandaag

   
Cijfers Land Tijd
Consumente Prijs Index EU 11:00
CPI ex voeding en energie EU 11:00
NY productie index VS 14:30

Belangenmeldingen

 Blackrock vergroot belang Core Laboratories

Dividenden

Fonds Datum Dividend
 Wereldhave 27 juli 2017 €0.77 

Koersdoel- en advieswijziging

Instelling Fonds Koersdoel Advies
Goldman Ahold €24 > €23 Kopen
Deutsche Bank  Unibail €230

Houden

Morgan Stanley TomTom €10.40

Overweight

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?