• Morning Call

Rustige start AEX na Independence Day in VS

Verenigde Staten:

In de VS bleven de markten gesloten i.v.m. Independence Day. Wel liet Warren Buffett weten nog steeds vast te houden aan zijn model om aandelenkoersen te vergelijken met langjarige staatsobligaties. De methode om zo de waarde van aandelen af te zetten tegen de rendementen bij obligaties is volgens Goldman Sachs niet meer valide. Bij de grondstoffen duiken steeds meer speculanten op Nikkel, Kobalt en Lithium als de belangrijkste componenten voor accu's. Naar men verwacht zal vooral de vraag naar de grotere accu's voor auto's spectaculair stijgen. Of de prijzen ook zullen blijven stijgen is de grote vraag.

Azië:

De Aziatische beurzen werden in de opmars geremd door de nasleep van de Noord-Koreaanse rakettest. Amerika is nu ook overtuigd dat het ging om een intercontinentale versie die geschikt is om atoomkoppen te vervoeren. De Chinese markten keken verder vooral naar de Caixin Service PMI die een daling liet zien van 52.8 naar 51.6. Omdat het cijfer nog wel boven de 50 bleef is er per saldo sprake van lichte groei. De markten in China stegen beide 0.5%. Defensie aandelen deden het goed in Zuid-Korea waar de Kospi index 0.4% opliep. De Japanse Nikkei trok 0.3% aan, mede door de wat zwakkere yen tegen de dollar.

De Dow Jones minifuture staat op +14, de fair value is -18 en daarmee komt de openingsindicatie voor de Dow Jones index uit op +32 punten.

Europa:

In Amsterdam geven de futures een iets hogere opening aan.

TomTom lijkt eindelijk de partner te hebben gevonden die ze zochten. Baidu treedt toe tot het kaartenproductieplatform van TomTom en daarmee creëren we een wereldwijd kaartenplatform voor producenten, leveranciers en technologiebedrijven die werken aan de toekomst van het auto rijden, aldus de topman.

De gemiddelde transactiewaarde op de beurzen van Euronext is in juni met 1,2% gedaald ten opzichte van de mei maand. Daarmee bleef de omzet nog redelijk stabiel ten opzichte van een jaar terug, toen was de daling veel groter. Wel ziet men een forse daling bij de handel in ETF's. opties op aandelen lieten juist een forse stijging zien, hetgeen deels te verklaren valt door het verdwijnen van concurrent TOM.

Volgens een rapport van de ING lijkt de bodem op de offshore-energiemarkt bijna in zicht. De bank denkt echter niet dat er al op korte termijn een opleving te zien zal zijn bij offshore-energie of baggeren.

Galapagos begint een nieuwe Fase 2 studie waarin ontstekingsremmer Filgotinib wordt onderzocht in niet-infectieuze uveitis. De studie is een aanvulling op eerdere studies en er lopen ook nog fase 3 studies. Galapagos en Gilead werken samen voor de ontwikkeling en commercialisatie van Filgotinib bij ontstekingsziekten.

Italië heeft toestemming om €5,4 miljard in de bank Monte dei Paschi di Siena te steken. De Europese Commissie heeft dat gisterenmiddag goedgekeurd omdat aandeelhouders en sommige obligatiehouders €4,3 miljard meebetalen. Privé-investeerders nemen een bedrag van €26 miljard aan slechte leningen over van de bank.

L1 Capital, de Australische investeerder tekent voor de vierde keer in op een lening aan Esperite. Het stamcelbedrijf heeft totaal €13 miljoen nodig en deze tranche is een onderdeel daarvan.

 

TOEGANG TOT DE BEURSVLOER

Met de Binck Beursvloer staat u de hele dag live in contact met de experts van de Beursvloer. Laat u inspireren door professionele beurshandelaren. Tijdelijk krijgt u kosteloos toegang. U steekt er vast en zeker iets van op. Klik HIER om de Beursvloer uit te proberen. Vanmiddag om 14:00 uur op de Beursvloer een webinar over ETF's met State Street Global Advisors.
 

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 21.479 0.61%
S&P 500 2.429 0.23%
Nasdaq 5.596 -0.88%
Russell 2000 1.425 0.95%
Indices Azië    
Nikkei 20.064 0.16%
Kospi 23.88 0.32%
Shanghai 3.196 0.42%
Hang Seng 25.475 0.33%
ASX 200 5.775 -0.14%
Valuta's    
EUR / USD 1.1349 -0.13%
GBP / USD 1.2917 -0.17%
USD / YEN 113.28 -0.08%
Grondstoffen    
Goud future 1219.20 0.00%
Zilver future 16.03 -3.25%
WTI oliefuture 47.07 0.00%
     

Agenda vandaag

   
Cijfers Land Tijd
Inkoopmanagersindex EU 10:00
Detailhandelsverkopen EU 11:00
Fabrieksorders VS 16:00
FOMC notulen VS 20:00

Belangenmeldingen

   
   

Dividenden

Fonds Datum Dividend
     
     

Koersdoel- en advieswijziging

Instelling Koersdoel Huidig advies
 ING verlaagt Boskalis  van €31.50 naar €30  Houden
   

 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?