• Morning Call

SBM Offshore maakt de verwachtingen waar

Verenigde Staten:

In een vrijwel vlakke handel bleven de indices dicht bij huis. Walt Disney trok de Dow Jones met een stevige plus van 7% nog in het groen, waar de Nasdaq fractioneel lager sloot. Het optreden van Jerome Powell voor het congres gaf een iets gematigder beeld van eerdere uitspraken en zo lijkt een nieuwe renteverlaging niet helemaal uit beeld. De VS en China blijven nog verschillen zien in een eventueel te sluiten akkoord. Zo wil China zich niet vast laten zetten om jaarlijks voor $50 miljard aan agrarische producten in te kopen uit de VS. Volkswagen gaat elektrische auto's produceren in een nieuw te bouwen fabriek in Tennessee. Nabeurs zag Cisco de nettowinst conform de verwachtingen met 18% dalen. De outlook was echter teleurstellend en daarop moest het aandeel 5% prijsgeven.


Binnen de Dow Jones liepen Walt Disney, Nike en Walmart het meest op. De dalers waren Pfizer, Caterpillar en Exxon Mobil. Bij de sectoren konden Utility, Housing en Semiconductor aantrekken. De Automobiles, Steel en Oil Service sectoren lagen onder druk. De VIX index, die de volatility op de S&P 500 opties weergeeft staat nog op 13.00. De 10 jaars rente daalde naar 1.87%. 


Azië:

In Japan kwam er een stroom aan macrodata door, waaruit bleek dat de economische groei blijft vertragen. De Chinese industriële productie trok met 4.7% ook onder de verwachtingen aan. In Hong Kong vielen de cijfers van Tencent tegen, het aandeel daalde met bijna 3%. Alibaba overweegt om een tweede notering in Hong Kong te lanceren en zo nog eens $13 miljard op te halen. Kleine plusjes resteerden voor de Shanghai Composite, Kospi index en ASX 200, de Nikkei en Hang Seng vielen bijna 1% terug.


Voorbeurs dalen de Amerikaanse futures op de Dow Jones met 26 punten, de fair value is -15 en daarmee komt de theoretische openingsindicatie voor de Dow Jones index uit op -11 punten.


Europa:

In Amsterdam opent de beurs vanmorgen licht lager. 

Cijfers over de groei van de Duitse economie laten een verdere daling zien van het BBP naar +0.1%. Daarmee wordt een recessie nog nipt vermeden.

Nationale Nederlanden kon de matige verwachtingen overtreffen met de resultaten over het derde kwartaal. De winst daalde van €788 miljoen naar €515 miljoen, mede door herwaarderingen bij schade en beleggingen. De solvabiliteitsratio steeg verrassend van 210% tot 217%. Vanaf volgend jaar zal men alleen nog halfjaarlijks gaan rapporteren.

SBM Offshore heeft een sterk derde kwartaal achter de rug waarbij de omzet met bijna 10% aantrok. Men geeft dan ook een positieve outlook af voor heel2019.

Altice presenteerde nabeurs nette cijfers met een omzetgroei van 7%, waarbij vooral ook de thuismarkt Frankrijk het goed deed.  De ebitda winst steeg met 9% tot net boven de €1.4 miljard. De schuld van het bedrijf trok wel verder aan naar ruim €30 miljard. Men herhaalde de eerder afgegeven outlook voor heel 2019.

TomTom gaat samen met de Universiteit van Amsterdam een laboratorium opzetten voor kunstmatige intelligentie bij routekaarten i.c.m. zelfrijdende voertuigen.

Adyen gaat een betaalkaart introduceren voor haar klanten waarbij zowel fysiek als virtueel afgerekend kan worden.

Na enkele inkooprondes heeft Reggeborgh inmiddels al 68.6% van VolkerWessels in handen. De AFM kondigt een onderzoek aan naar voorwetenschap voorafgaand aan het bod van Reggeborgh.

 

Agenda

Economische groei NL 09:30
Detailhandelsverkopen VK 10:30
Economische groei EU 11:00
Producentenprijzen VS 14:30
Steunaanvragen VS 14:30
Olievoorraden VS 17:00

Dividenden

Fonds Datum Dividend
Royal Dutch 14 november $0.47
Aperam 15 november €0.348

Koersdoel en advieswijzigingen

Instelling Fonds Koersdoel Advies
Berenberg Boskalis €28.00 Kopen
Bank of America Altice €6.00 Houden
Kempen & Co Vopak €53.00 Kopen
Diversen SAP €135.00 Kopen
Société Générale Unilever €47.00 Verkopen

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?