• Morning Call

Stilte voor de storm op Beursplein 5

Verenigde Staten:

In de VS deden beleggers het kalm aan na de recordstanden van afgelopen dagen. Morgen wordt een bijzondere dag met de Franse verkiezingen, het ECB rentebesluit en het verschijnen van oud FBI directeur James Comey voor het Congres. Daarnaast verscherpen de verhoudingen tussen de diverse Golf staten zich steeds verder. Niet vreemd dus dat goud kon aantrekken en de dollar wat onder druk lag. Macrocijfers over openstaande vacatures bereikte een nieuw record. De retailsector kreeg een tikje mee van de winstwaarschuwing van Macy's, het warenhuis verloor ruim 8%. De olieprijs die in Europa nog onder druk lag trok weer aan en daarmee ook de olie gerelateerde aandelen. Elon Musk liet weten dat hij meer fabrieken voor Tesla's wil openen en noemde ook al de komst van een nieuwe Model Y. Nabeurs bleken de olievoorraden volgens het American Petroleum Institute met bijna 5 miljoen vaten te zijn gedaald. HP Enterprise lanceert volgende maand een nieuwe server. Om toegang tot de server te krijgen is een code nodig die in het silicium van de gebruikte chips zit. Dit alles om hackers buiten de deur te houden. Melissa Meyers, CEO van Yahoo, vertrekt met een gouden randje. Zij neemt bijna $240 miljoen mee na 5 jaar aan de top van het bedrijf. Door de overname van Yahoo door Verizon werd ze nog meer overbodig. De belangrijkste waardecreatie van Yahoo is overigens een belang in Alibaba dat inmiddels $46 miljard waard is.

Binnen de Dow Jones waren Chevron, Exxon en United Health de grootste stijgers, dalers waren o.a. Travelers Companies, Boeing en Wal-Mart. Bij de sectoren zien we Goud gerelateerde, Oil en Natural Gas oplopen, de grootste dalers waren Financials, Internet en Transportation. De 10 jaars rente staat nu op 2.15% en de VIX index die de volatility weergeeft van de S&P 500 stijgt licht naar 10.5.

Azië:

De Aziatische beurzen bleven net als de Amerikaanse markten dicht bij huis. De enige positieve uitschieter was de beurs van Shanghai die 1% kon oplopen. Ook hier deden de traditionele "safe havens" als goud en yen het goed. Door de dure yen bleef de Nikkei vrijwel onveranderd

De Dow Jones (mini) future handelde vanmorgen 6 punten hoger. De fair value is -27 en daarmee komt de indicatie voor de Dow Jones index uit op +33.

Europa:

In Amsterdam geven de futures vanmorgen een iets lagere opening aan. Orders voor de Duitse industrie zijn fors lager uitgevallen dan verwacht over de maand april. Het was vooral de buitenlandse vraag die fors daalde, mogelijk door de duurdere euro.

De Europese Unie gaat hard optreden tegen oneerlijke concurrentie voor de eigen luchtvaart. Luchtvaartmaatschappijen van buiten de EU worden financieel gestraft als blijkt dat zij subsidies krijgen van de eigen overheid of op andere manieren worden bevoordeeld. Vooral maatschappijen als Etihad, Emirates en Qatar Airways zouden staatssteun ontvangen.

Wakkerpolis NNclaim heeft de organisatie versterkt. De wijzigingen moeten zorgen voor een betere belangenbehartiging van alle deelnemers van Wakkerpolis NNclaim. De organisatie vordert voor 500.000 klanten €3,2 miljard van Nationale Nederlanden.

Santander gaat een overnamebod doen van €1 op de noodlijdende branchegenoot Banco Popular. De Spaanse bank zou voor de overname €7 miljard aan aandelen moeten uitgeven. Banco Popular is in moeilijkheden geraakt door vastgoedleningen waarvan twijfelachtig is geworden of ze nog kunnen worden afgelost.

De voormalige Britse en Ierse onderdelen van het failliete installatiebedrijf Imtech komen in handen van het Franse energieconcern EDF. Voor veel onderdelen van de Goudse installateur konden kopers worden gevonden. Wat er voor de bedrijven werd betaald is niet bekend.

Fitch Ratings heeft besloten de negatieve outlook voor Royal Dutch Shell te handhaven. De rating zelf staat op AA-. Het bedrijf boekt significante vooruitgang met het desinvesteringsprogramma, maar Shell heeft nog steeds last van een tegenvallende olieprijs.

Van Lanschot Kempen neemt, voor een bedrag van €28 miljoen, de Nederlandse vermogensbeheertak van UBS over. De definitieve hoogte van de overnameprijs hangt af van het aantal klanten dat besluit mee te verhuizen naar de bank uit Den Bosch.

 

TOEGANG TOT DE BEURSVLOER

Met de Binck Beursvloer staat u de hele dag live in contact met de experts van de Beursvloer. Laat u inspireren door professionele beurshandelaren. Tijdens de Binck Turboweken krijgt u tijdelijk kosteloos toegang. U steekt er vast en zeker iets van op. Klik HIER om de Beursvloer uit te proberen.

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 21.136 -0.23%
S&P 500 2.429 -0.28$
Nasdaq 6.275 -0.33%
Russell 2000 1.395 0.01%
Indices Azië    
Nikkei 19.976 -0.02%
Kospi 2.362 -0.25%
Shanghai 3.132 0.99%
Hang Seng 25.977 0.99%
ASX 200 5.672 0.09%
Valuta's    
EUR / USD 1.1264 -0.12%
GBP / USD 1.2908 -0.04%
USD / YEN 109.45 0.05%
Grondstoffen    
Goud future 1294.7 -0.21%
Zilver future 17.67 -0.40%
WTI oliefuture 48.19 1.90%

Agenda vandaag

   
Cijfers Land Tijd
Industriële productie
SPA 09:00
Detailhandelsverkopen ITA 10:00
Hypotheekaanvragen VS 13:00
Olievoorraden VS 16:30
Consumentenkrediet VS 21:00

Belangenmeldingen

Nog geen

Dividenden

Fonds Datum Dividend
Vodafone 08-06-2017 GBP 0.10

Koersdoel- en advieswijzigingen

Instelling Koersdoel Huidig advies
Berenberg verlaagt Nestlé
   Hold

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?