• Morning Call

Takeaway.com met cijfers en China is boos op de VS

Verenigde Staten:

In de VS was alle aandacht op de Fed gericht. Recent was deze al zeer actief op de repomarkt om de korte termijn liquiditeiten aan te vullen, nu gaat men ook weer effecten opkopen. Dit mag echter volgens het beleidsorgaan geen Quantitative Easing meer heten. Later deze maand komt men met het rentebesluit. De indices gaven rond de 1.5% prijs. Het waren vooral de financials die het zwaar hadden. Men vreest dat een deal met China er voorlopig niet meer in zit. De olieprijs lag wat onder druk nadat de voorraadcijfers weer een lichte stijging aangaven. Nabeurs liet Levi's de cijfers zien. Op een hogere omzet viel de winst iets minder ver terug dan werd gevreesd. Ondanks een herhaling van de eerder afgegeven outlook viel het aandeel 5% terug.

Binnen de Dow Jones liepen alleen Dow en Walmart op, dalers waren Cisco, JPMorgan en IBM. Bij de sectoren waren Computers, Networking en Airline de  stijgers. Internet, Semiconductor en Oil Service lagen onder druk. De VIX index, die de volatility op de S&P 500 opties weergeeft, staat nu op 20.30. De 10 jaars rente trok aan naar 1.54%.

Azië:

In China reageerde men fel op het op een zwarte lijst plaatsten van Chinese bedrijven door de VS, vooral omdat het om "interne" aangelegenheden gaat. Trump vaardigde de order uit wegens de onderdrukking van Oejgoeren. De Shanghai Composite bleef onveranderd, de Hang Seng viel 0.8% terug. Door de sterker wordende yen lagen in Japan de exporteurs onder druk. In Zuid-Korea bleef de Kospi index gesloten.

Voorbeurs staan de Amerikaanse futures op de Dow Jones 32 punten hoger, de fair value is -19 en daarmee komt de theoretische openingsindicatie voor de Dow Jones index uit op een winst van 51 punten.

Europa:

In Amsterdam opent de beurs vanmorgen onveranderd tot een fractie hoger.

Takeaway.com laat sterke cijfers zien, vooral in Duitsland was de groei met 138% indrukwekkend. Het bedrijf verkiest nog steeds groei boven winst en dat resulteert in een stijging van het aantal orders met 76% over de eerste negen maanden van dit jaar.

AMG neemt voor een onbekend gebleven bedrag International Specialty Alloys over. Het bedrijf is gespecialiseerd in legeringen voor de ruimtevaart.

Koninklijke Olie liet op een innovatieforum in Tokio weten in te willen zetten op waterstof en gaat daar $2 miljard voor uittrekken. Het is de ideale brandstof om de uitstoot van koolstofdioxide terug te dringen.

Boeing gaat $20 miljoen investeren in het ruimtetoerismebedrijf van Virgin Atlantic. Het geesteskind van Richard Branson wil ruimtetoerisme binnen afzienbare tijd mogelijk maken.

Core Laboratories zal het dividend handhaven op $0.55 per kwartaal.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?