• Morning Call

Theresa May gokt en verliest, markten reageren positief

Verenigde Staten:

In de VS zat iedereen voor de buis om het verhoor van James Comey te volgen, een sessie die voor beide kampen weer de nodige stof tot nadenken gaf. De oud FBI directeur twijfelt er niet aan dat Rusland zich heeft bemoeid met de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Verder noemde hij Trump indirect een leugenaar. Ondertussen verwerkten anderen de opmerkingen van Mario Draghi. Per saldo bleven de markten ijzig kalm liggen. De Dow Jones liep fractioneel op, na eerder nog een intraday high aan te tikken. De olieprijs herstelde licht van de forse daling van woensdag, maar te weinig om impact op de markt te hebben. Uitschieters bij de aandelen waren Yahoo met +10%, de verkoop aan Verizon gaat definitief door. Alibaba trok 13% aan na opmerkingen de winst te zien groeien met een kleine 50%. Het Huis van Afgevaardigden is een nieuwe wet aan het voorbereiden die de huidige strenge bankregels wil versoepelen. Analisten denken echter dat het Congres niet akkoord zal gaan.

Binnen de Dow Jones waren Goldman Sachs, Caterpillar en JPMorgan de grootste stijgers, dalers waren o.a. Procter & Gamble, Merck en Walt Disney. Bij de sectoren zien we Semi Conductors, Metals en Financials oplopen, de grootste dalers waren Goud Gerelateerde, Natural gas en Utility.

Azië:

De Aziatische beurzen konden als eerste reageren op de daling van het Britse pond en de verrassende exit polls. Paniek was er niet en van negatief sentiment was ook al geen sprake. Dankzij de zwakkere yen trok de Nikkei 0.5% aan en de Hang seng gaf 0.4% prijs. De Shanghai Composite kon net als de ASX 200 iets oplopen, de grootste winnaar was de Kospi index in Zuid-Korea. De nieuwe president Moon heeft de installatie van het Amerikaanse raketschild stilgelegd, men weigert voor de kosten op te draaien.

Europa:

In Amsterdam geven de futures vanmorgen een iets hogere opening aan. De Britse premier Theresa May lijkt haar meerderheid in het Britse parlement te zijn kwijtgeraakt. De Conservatieven zijn nog wel de grootste partij, maar het plan van May om te groeien is radicaal mislukt. Beleggers lijken niet goed te weten wat er met de nieuwe situatie gaat gebeuren. Corbyn vroeg Theresa May al om op te stappen.

Paul Singer van Elliott Capital Advisors heeft het belang in AkzoNobel van 3,25% naar meer dan 5% vergroot. De stap is opmerkelijk na de mislukte overname van PPG. Elliot’s agressieve houding naar AkzoNobel tijdens vergaderingen ging zelfs PPG te ver.

De dagproductie van de Nederlandse industrie was in april 2,4% hoger dan in dezelfde periode een jaar terug. De productie van de machine-industrie groeide met 18% het meest. De farmaceutische, de voedingsmiddelen-, de metaalproducten- en de elektrische-apparatenindustrie produceerden juist minder dan een jaar terug.

Air France-KLM heeft in mei bijna 5% meer passagiers vervoerd en zag het vrachtvervoer met 3,8% per ton per kilometer verbeteren. Bij prijsvechter Transavia steeg het aantal passagiers in mei met meer dan 11%. Totaal vervoerde Air France-KLM inclusief Transavia 8,8 miljoen passagiers een stijging van bijna 6%.

De Banque de France heeft vanmorgen haar groeivooruitzichten opwaarts bijgesteld, terwijl de inflatieverwachtingen juist werden verlaagd. De economische groei komt volgens de bank dit jaar op 1,4%, eerder was dat nog 1,3%. De inflatie komt mogelijk 0.2% lager uit dan eerdere voorspellingen op 1,2%.

Wessanen is vanaf 19 juni weer genoteerd in de Midcap van de Amsterdamse beurs. Het voedingsmiddelenbedrijf neemt de plaats in van verzekeraar Delta Lloyd die onlangs werd ingelijfd door branchegenoot NN Group.

 

TOEGANG TOT DE BEURSVLOER

Met de Binck Beursvloer staat u de hele dag live in contact met de experts van de Beursvloer. Laat u inspireren door professionele beurshandelaren. Tijdens de Binck Turboweken krijgt u tijdelijk kosteloos toegang. U steekt er vast en zeker iets van op. Klik HIER om de Beursvloer uit te proberen.

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 21.183 0.04%
S&P 500 2.433 0.16%
Nasdaq 6.322 0.39%
Russell 2000 1.396 0.07%
Indices Azië    
Nikkei 20.013 0.52%
Kospi 2.380 0.76%
Shanghai 3.154 0.13%
Hang Seng 25.938 -0.48%
ASX 200 5.678 0.04%
Valuta's    
EUR / USD 1.1190 0.04%
GBP / USD 1.2664 -0.41%
USD / YEN 110.35 0.47%
Grondstoffen    
Goud future 1.273 -0.35%
Zilver future 17.30 -0.68%
WTI oliefuture 45.55 -0.20%

Agenda vandaag

   
Cijfers Land Tijd
Industriële productie
FRA 08:45
Handelsbalans VK 10:30
Industriële productie VK 10:30
Groothandelsvoorraden VS 16:00

Belangenmeldingen

Blackrock vergroot belang in PostNL

Europacific vergroot belang in ASML

Dividenden

Fonds Datum Dividend
Uniper 09-06-2017 €0.55

Koersdoel- en advieswijzigingen

Instelling Koersdoel Huidig advies
ING verhoogt koersdoel IMCD
€42 naar €52  Hold
KBC verlaagt koersdoel SBMO
€19.50 naar €19  Koop

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?