• Morning Call

Vlakke opening Damrak, ASR en Air France-KLM komen in de Stoxx Europe 600 index

Verenigde Staten:

In de VS schoten de aandelen weer omhoog, net als men het geloof in Trump lijkt te verliezen, duiken er geruchten op over nieuwe belastinghervormingen. Zo trok de Dow Jones bijna 200 punten aan naar 21.900, de S&P 500 liep 1% op en de Nasdaq kon 1.4% bijschrijven. Trump liet verder weten hoe de nieuwe plannen voor Afghanistan eruit gaan zien en herhaalde nog maar eens dat er echt een muur tussen de VS en Mexico gaat komen. Als toetje vroeg hij zich af of NAFTA nog wel zin had voor de VS. Beleggers waren in ieder geval blij en voor vandaag hebben we een redelijk gevulde macro agenda. Toll Brothers liet goede cijfers zien, de grootste huizenbouwer in de VS ging nabeurs toch nog 3% lager. Eveneens nabeurs waren de olievoorraadcijfers van API en die lieten een kleine daling zien. De olieprijs trok daarop nipt aan.

De antitrustwaakhond van Brazilië dreigt de overname van mediaconcern Time Warner door telecomconcern AT&T te dwarsbomen. Het samengaan van beide bedrijven zou slecht voor de concurrentie zijn voor betaaltelevisie in Brazilië. AT&T wil meer dan $85 miljard betalen om Time Warner in te lijven.
John Watson van Chevron vertrekt bij het bedrijf. De topman die sinds 2010 de scepter zwaait loodste het bedrijf goed door een lastige tijd heen. Er zijn veel bezittingen verkocht, personeel ontslagen en investeringen gekort dit alles om de moeilijke marktomstandigheden het hoofd te bieden. 

Binnen de Dow Jones waren Cisco, Boeing en Caterpillar de sterkste stijgers. De grootste dalers waren Procter & Gamble, Coca-Cola en Intel. Bij de sector indices deden Steel, Semi Conductors en Computers het goed, de enige dalers waren Airlines en Goud gerelateerde. De rentes in de VS trokken weer wat aan en de VIX index daalde met 14% naar 11.3.


Azië:

De Aziatische beurzen volgden aanvankelijk de Amerikaanse euforie, maar dat kon niet worden vastgehouden. Door een tropische storm sloot de beurs van Hong Kong vervroegd. De markten van Japan en het vasteland van China trokken 0.2% aan. De zwakkere dollar had een negatief effect op vooral de Nikkei.

De Dow Jones mini future staat vanmorgen op -18, de fair value is -14 en daarmee komt de indicatie voor de Dow Jones index uit op -4 punten. 


Europa:

De futures in Europa laten een vrijwel onveranderde opening zien. De omzet van Nederlandse producenten in de industrie is in het tweede kwartaal met 7,3% gegroeid. Alle sectoren droegen bij aan de groei. In de eerste drie maanden van dit jaar groeide de omzet nog met 10,7%.

Het beleid van Draghi wekt steeds meer wrevel bij centrale bankiers in Noord-Europa. De leider van de centrale bank zou met vertrouwelingen besluiten voorkoken en dan het beleidscomité, waar alle centrale bankiers in zitten, voor een voldongen feit plaatsen. Juist nu er een uitzonderlijk ruim monetair beleid gevoerd wordt is er eensgezindheid nodig.

Er zouden inmiddels een aantal geïnteresseerden zijn voor de chemietak van AkzoNobel. De namen die circuleren zijn CVC, KKR, Apollo, Axalta, Blackstone en Advent. Het onderdeel moet rond de €10 miljard opleveren. Opvallend is dat het allemaal private equity partijen zijn en geen branchegenoten.

De aandelen van verzekeraar ASR en luchtvaartconcern Air France-KLM maken per 18 september deel uit van de Stoxx Europe 600 Index.

Arcadis gaat de Amerikaanse stad Norfolk tegen het water beschermen. De order levert het bedrijf bijna €10 miljoen op. Het tegengaan van overstromingen gebeurt via het verhogen van wegen en het beschermen van de kust tegen erosie.

De uitspraak van Margarethe Verstager van de EU inzake de omstreden overname van zadenveredelaar Monsanto door het Duitse Bayer, wordt uitgesteld. Naar verluidt moet er nu voor 8 januari een oordeel komen. Men voorziet een te grote monopoliepositie voor de nieuw te vormen combi.

 

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 21.899 0.90%
S&P 500 2.452 0.99%
Nasdaq 5.873 1.50%
Russell 2000 1.369 1.04%
Indices Azië    
Nikkei 19.436 0.27%
Kospi 2.362 -0.12%
Shanghai 3.287 -0.08%
Hang Seng 27.497 0.35%
ASX 200 5.732 -0.30%
Valuta's    
EUR / USD 1.1761 -0.47%
GBP / USD 1.2823 -0.61%
USD / YEN 109.57 0.55%
Grondstoffen    
Goud future 1291 -0.44%
Zilver future 16.98 -0.18%
WTI oliefuture 47.83 0.63%

Agenda vandaag

   
Cijfers Land Tijd
Productie  en Diensten PMI EU 10:00
MBA Hupotheenaanvragen VS 13:00
Productie en Diensten PMI VS 15:45
Olievoorraden VS 16:30

Dividenden

Fonds Datum Dividend
Wolters Kluwer 28 Aug

€0.20

Koersdoel- en advieswijziging

Instelling Fonds Koersdoel Advies
Credit Suisse Philips 34 > 36 Outperform
Berenberg Umicore 68 Houden

 

Volg nu ook de Beursvloer via onze mobiele Apps 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?