• Morning Call

Vlakke opening in Amsterdam ondanks nieuwe rakettest Noord-Korea.

Verenigde Staten:

In de VS bleven de diverse indices vrijwel onveranderd in aanloop naar een lang weekend. Vandaag blijven de financiële markten in Noord-Amerika gesloten i.v.m. Memorial Day. Per saldo kon alleen de olieprijs echt herstellen na de forse daling van donderdag. De macrocijfers over o.a. de groei van de Amerikaanse economie en het consumentenvertrouwen vielen mee, maar konden de markt ook niet in beweging krijgen. Bij de bedrijven was verffabrikant Sherwin-Williams in het nieuws, zij mogen concurrent Valspar Corporation overnemen. Groupon en Snap waren grotere dalers met verliezen van ruim 3%.

Binnen de Dow Jones index konden Walt Disney, Caterpillar en Du Pont het meest oplopen, de dalers waren Johnson & Johnson, IBM en Home Depot. Bij de sectoren zien we Goud gerelateerde, Semi Conductors en Networking de grootste stijgers. Dalende sectoren waren Pharmaceuticals, Housing en Financials. De VIX index op de S&P 500 sloot iets lager op 9.8.

Azië:

De Aziatische beurzen waren vanmorgen nauwelijks lager nadat Noord-Korea, voor de derde week op rij, opnieuw een rakettest heeft uitgevoerd. Momenteel wordt de test nog door het Amerikaanse leger geanalyseerd. Japan heeft deze al veroordeeld. De beurs in China bleef gesloten i.v.m. een nationale feestdag. Nieuws was er nog wel. Chinese industriële ondernemingen hebben afgelopen maand de winsten met 14% zien stijgen ten opzichte van een jaar terug. Vorige week verlaagde Moody’s de kredietwaardigheid van het land omdat de financiële kracht op termijn wat zal afzwakken door de stijgende schuld en de minder sterke economische groei. De Hang Seng was een fractie lager. 

Europa:

In Amsterdam geven de futures vanmorgen een iets lagere opening aan. Het vertrouwen van Nederlandse beleggers bevindt zich op het hoogste niveau in 10 jaar. Ondanks het gestegen vertrouwen valt het ING op dat Nederlandse beleggers redelijk conservatief blijven.

Electricité de France krijgt deze week groen licht van Brussel voor de overname van een deel van de activiteiten op het gebied van kernenergie van industrieconcern Areva. De overname moet de balans van Areva met in totaal €5 miljard versterken.

ArcelorMittal lijkt de stijd om het Italiaanse Ilva definitief te hebben gewonnen. De staalgigant zou, met zijn bod, samen met zijn Italiaanse partner Marcegaglia als beste uit de bus zijn gekomen. De Italiaanse overheid moet de overname nog wel goedkeuren.

Oyens & Van Eeghen gaan op overnamepad en willen naar €10 miljard belegd vermogen groeien. De bank ambieert een top 5 plek achter de grootbanken en Van Lanschot kempen.

Een deel van een in aanbouw zijnde parkeergarage op Eindhoven Airport is afgelopen zaterdag ingestort de oorzaak wordt momenteel onderzocht. Bam is verantwoordelijk voor de bouw.

BMW Group heeft, vanwege bevoorradingsproblemen met een Italiaanse leverancier, een deel van zijn productie op een aantal productielocaties in Duitsland stilgelegd. De productieproblemen leiden naar verluidt dagelijks tot verliezen van miljoenen euro's. 

Amerikaanse onderzoek in patentzaak ASML moet duidelijkheid geven. ASML sleepte Nikon eerder dit jaar in Japan voor de rechter nadat Nikon daarvoor al juridische stappen aankondigde tegen ASML.

 

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 21.080 -0.01%
S&P 500 2.416 0.03%
Nasdaq 6.210 0.08%
Russell 2000 1.382 -0.08%
Indices Azië    
Nikkei 19.683 -0.02%
Kospi 2.347 -0.37%
Shanghai 3.110 0.00%
Hang Seng 25.690 0.20%
ASX 200 5.715 -0.64%
Valuta's    
EUR / USD 1.1169 -0.08%
GBP / USD 1.2827 0.36%
USD / YEN 111.25 -0.01%
Grondstoffen    
Goud future 1.267 -0.02%
Zilver future 17.34 0.13%
WTI oliefuture 49.70 -0.20%

Agenda vandaag

Cijfers Land Tijd
Geldhoeveelheid EU 10:00

Belangenmeldingen

Blackrock vergroot belang in ASR
RRJ Capital verkleint belang in NN

Dividenden

Fonds Datum Dividend
ABN AMRO 01-06-2017 €0.44
Koersdoel en advieswijzigingen
KBC zet koersdoel Avantium op €11. Advies houden.  

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?